foto: ddp/Instar / Vida Press
Gvineta Paltrova krīt nežēlastībā savas diētas dēļ: "Bīstami, ka daudzi sekos viņas piemēram"
Gvineta Paltrova 2022. gadā.
Dzīvesstils
2023. gada 19. marts, 07:53

Gvineta Paltrova krīt nežēlastībā savas diētas dēļ: "Bīstami, ka daudzi sekos viņas piemēram"

Jauns.lv

Godalgotā aktrise Gvineta Paltrova saņēmusi skarbu kritiku par sevis popularizētajiem ēšanas paradumiem. 50 gadu vecā uzņēmuma "Goop" dibinātāja savā Instagram kontā atbildēja uz jautājumiem, uzaicinot uz interviju arī funkcionālās medicīnas praktizētāju, Dr. Vilu Kolu (Will Cole), vēsta People.com.

"Es domāju, ka ikvienam ir svarīgi zināt, ka es veidoju interneta ierakstu ar savu ārstu. Tātad, šis ir cilvēks, ar kuru strādāju jau vairāk nekā divus gadus, lai cīnītos ar dažādām hroniskām slimībām," viņa teica Instagram video. "Oskara" un vairāku citu prestižu kino balvu ieguvēja vēlāk paskaidroja: “Man bija Covid-19, un infekcija izraisīja ļoti lielus iekaisumus. Tāpēc es strādāju ar Dr. Kolu, lai patiešām koncentrētos uz pārtikas produktiem, kas palīdz tikt galā ar sekām. Ēdu daudz vārītus dārzeņus, dažādas olbaltumvielas, veselīgos ogļhidrātus. Tas darbojās patiešām labi. Šis princips ir balstīts uz maniem medicīniskajiem rezultātiem un plašiem izmeklējumiem, ko esmu veikusi laika gaitā."

Aktrises Gvinetas Paltrovas dzīve "Instagram" kadros, ikdienā un uz sarkanā paklāja

gallery icon

"Tas nav padoms nevienam citam. Patiesībā tas ir vienīgais, kas man palīdzēja, un tas bija ļoti jaudīgi," viņa sacīja. "Tas nenozīmē, ka es šādi ēdu visu laiku un katru dienu. Un, starp citu, es ēdu daudz vairāk nekā kaulu buljonu un dārzeņus. Ēdu sātīgi, un arī man ir daudzas dienas, kurās varu ēst visu, ko gribu. Ziniet, ēst frī kartupeļus, vienalga. Mans galvenais mērķis bija censties būt veselīgai un ēst pārtiku, kas patiešām nomierinās imūnsistēmu," centās taisnoties aktrise, kuras ierakstiem Instagram tīklā seko vairāk nekā 8,3 miljoni cilvēku. Viņa iepriekš bija minējusi, ka ēd tikai vienu reizi dienā.

foto: Image Press Agency/Sipa USA/ Vida Press
2022. gada rudenī.

Taču vēlāk Paltrova skaidroja, ka vakariņas ēd agri, un pusdienās parasti pietiek tikai ar buljonu. "Es ēdu vakariņas agri vakarā. Es ievēroju pārtraukto badošanos. Parasti ap pulksten 12 dzeru kafiju, lai cukura līmenis asinīs nenokristos. Bet man ļoti garšo zupa pusdienās. Lielākoties es pusdienās dzeru tikai kaulu buljonu," sacīja Paltrova. Viņa atzīmēja, ka cenšas būt aktīva, katru dienu "kustas vismaz vienu stundu". "Es vai nu eju pastaigāties vai uz pilatēm, vai arī uz pirti," klāstīja aktrise.

Taču viņas stāsts atkal izpelnījies asu kritiku, un tā ir noticis arī agrāk. Modele Tesa Holideja dalījās savā viedoklī Instagram ierakstā: “Uzsvērt faktu, ka ar ēdienu cilvēks var atveseļoties, ir bīstami. Tā ir vardarbība." Kritiku nežēloja arī Megana Makeina: "Hei, cīnies pretī, Gvineta. Ja vēlies ēst vienu reizi dienā un justies labi, lūdzu. Bet problēma ir tā, ka viņa to pasniedz kā normālu piemēru miljoniem cilvēku visā pasaulē un pēc tam pārdod dažādus ar to saistītus produktus."

foto: ddp/Instar / Vida Press
Gvineta Paltrova 2022. gadā.

Diētas ārste Lorēna Kadiljaka vietnē TikTok teica: “Tas nav veselīgi, tie ir ēšanas traucējumi. Cilvēkam ar tik daudz pārtikas nepietiek, it īpaši gados vecākiem cilvēkiem." Kima Lindsija, kas arī ir uztura speciāliste, dalījās ar video un piebilda: "Tik daudz uztura kultūras šajā "veselības rutīnā". Es uztraucos par to, cik daudz cilvēku ievēros šo padomu. Atcerieties ēst regulāri visas dienas garumā un baudīt pilnvērtīgus ēdienus kā daļu no sabalansēta uztura."

"Runāsim skaidru valodu - ja tas, par ko viņa runā, ir, pēc viņas teiktā, veselīgi, tad es nevēlos, lai tā būtu daļa no manas ikdienas," piebilda 38 gadus vecā Makeina.