Sērojošs vīrs savai mūža mīlestībai izveido neticami skaistu ozolu dārzu

Britu fermeris Vinstons Houzs par godu mirušajai mīlestībai izveidoja skaistu ozolkoka dārzu, kuru atklāja nejaušs ceļotājs no gaisa balona.

gallery icon
Attiecības
2023. gada 15. februāris, 15:15

Britu fermeris, pieminot aizgājušo mūža mīlestību, izveido pārsteidzoši skaistu ozolu dārzu

Jauns.lv

Lielākajai daļai pāru ir savi noslēpumi. No slepenas tomātu mērces receptes līdz skeletiem skapī. Tie ir neskaitāmi stāsti, kas nekad netiek atklāti nākamajām paaudzēm un, visbiežāk, aiziet mūžībā līdz ar to galvenajiem varoņiem. Tāds stāsts ir arī britu fermerim Vinstonam Houzam, kura ģimenes noslēpumu nejauši atklāja kāds gaisa balona ceļotājs. Stāsts ir tik aizkustinošs, ka nokļuvis britu mediju pirmajās rindās.

Vinstons Houzs 1962. gadā apprecējās ar savas dzīves mīlestību Dženetu Šroudā, Glosteršīras dienvidos. Viņi laimīgi dzīvoja Vinstona fermā, kur bija izveidojuši ģimeni. Taču 1995. gadā notika traģēdija. Dženeta Houza pēkšņi nomira no sirds mazspējas, atstājot Vinstonu par atraitni ar salauztu sirdi.

Pēc laika, kad sēras par aizgājušo mīlestību bija mazinājušās, Vinstonam radās ievērojama ideja - viņš nolēma daļā no ģimenes saimniecības iestādīt daudzus, daudzus ozolus par godu Dženetai.

foto: REUTERS/SCANPIX
Britu fermeris Vinstons Houzs par godu mirušajai mīlestībai izveidoja skaistu ozolu dārzu, kuru atklāja nejaušs ceļotājs no gaisa balona.

“Man tā šķita lieliska ideja – tā bija iedvesmas zibsnis. Iestādīju vairākus tūkstošus ozolu. Kad tas bija pabeigts, mēs apsēdāmies laukā ar skatu uz kalnu. Es dažreiz dodos tur lejā, lai vienkārši pasēdētu un padomātu par lietām. Tas ir jauks un ilgstošs veltījums viņai, kas būs šeit gadiem ilgi,” atklāj Vinstons.

Dženetas ozolu mežs aug jau gandrīz trīsdesmit gadus. Tas no maziem stādiem ir pārvērties par  līdz krāšņiem, pieaugušiem kokiem.

Tas bija mazais Vinstona noslēpums, kuru atklāja 42 gadus vecais Endijs Kolets no Glosteršīras, kad ar savu gaisa balonu pacēlās virs meža. "Man ir savs balons, un es esmu diezgan regulārs lidotājs, taču tas bija pārsteidzošākais skats, ko esmu redzējis no augšas," saka Endijs.

Viņš atklāja, ka Vinstons bija atstājis sirds formas pļavu mežā, ko viņš iestādīja Dženetai. "Tā bija ideāla sirds, kas paslēpta no skata zemes līmenī, taču redzama no augšas, ”saka Endijs.

Un patiesi, Vinstons tieši ozolu meža vidū ir izveidojis sirds formas pļavu. Sirds lejasdaļa norāda uz Votonhilu, kur bija Dženetas dzimtās mājas.