Igaunijas prezidents Ilvess paziņo par šķiršanos no sievas. FOTO
Kasjauns.lv jau vēstīja par Evelīnas sānsoļiem. Pēdējās ziņas no Igaunijas liecināja, ka pāris varētu būt salabis, taču nu Ilvess paziņo par šķiršanos.
Attiecības
2015. gada 17. aprīlis, 16:38

Igaunijas prezidents Ilvess paziņo par šķiršanos no sievas. FOTO

Jauns.lv

Igaunijas pirmais pāris škiras! 30. aprīlī kaimiņvalsts pirmais pāris oficiāli beigs pastāvēt. Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess mēneša beigās oficiāli šķirsies no savas kundzes Evelīnas. Abu attiecības sašķobījās pēc tam, kad augustā Igaunijas prezidenta kundze Evelīna Tallinas kafejnīcā „Komeet” tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gadus veco Igaunijā strādājošo francūzi Vinsentu Aranegu.

Igaunijas prezidents savā mājaslapā president.ee paziņojis, ka 30. aprīlī oficiāli tiks šķirta viņa un viņa kundzes laulība. Vienlaikus viņš arī paziņojis, ka abi kopīgi turpinās audzināt savu kopējo meitu Kadri Keju.

„Tomass Hendriks un Evelīna nolēma šķirties vadoties no personiskiem apsvērumiem, kas nav saistīti ar politiku,” teikts Igaunijas prezidenta kancelejas paziņojumā.

Pēc šķiršanās Evelīna Ilvesa vairs nesaņems no valsts pienākošo atlīdzību jeb kompensāciju kā valsts pirmā lēdija. Tāpat viņa vairs nedzīvos prezidentam paredzētajā saimniecība „Arma”, par kuras vienīgo saimnieku nu kļūs tikai prezidents.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pērn augustā Igaunijā izvērtās pamatīgs seksa skandāls – 46 gadu vecā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa (dz. 1952) kundze Evelīna kafejnīcā „Komeet” tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gados veco Tallinā strādājošo reklāmistu, francūzi Vinsentu Arenagu. Pēc skandāla Evelīna Ilvesa kopā ar meitu Kadri Keju aizbrauca uz Ameriku, bet vēlāk atgriezās Igaunijā.

Ilvesi apprecējās pirms 12 gadiem. Toreizējais Igaunijas ārlietu ministrs Tomass Hendriks Ilvess un Tallinas laikraksta „Eesti Paevaleht” reklāmas daļas direktore Evelīna Inta – Lambota apprecējās 2004. gadā. Tā bija viņu otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir divi bērni – dēls Lukass (dzimis 1987. gadā) un meita Jūlija (dzimusi 1992. gadā). 2003. gadā piedzima abu kopīgā meita – Kadri Keja.

 Kasjauns.lv/Foto: No izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva/Reuters