Antioksidantu karalis astaksantīns – rūpēs par tavu karalisko labsajūtu jebkurā vecumā
Skaistums
2022. gada 2. decembris, 18:50

Antioksidantu karalis astaksantīns – rūpēs par tavu karalisko labsajūtu jebkurā vecumā

Reklāmas projekts

Lai gan mūsdienās uz faktoru “novecošana” skatās citādi nekā, piemēram, pirms 100 un pat 50 gadiem, domāju, ikvienai sievietei 40. dzimšanas diena liek apstāties, ieklausīties sevī un formulēt, kurā punktā šobrīd atrodas viņas dzīve un kā to uztvert. Vismaz man, nesen atzīmējot savus 40, nācās par to domāt, lielākoties apkārtējo sveicienos ietverto frāžu (“Tikai tagad sāksies īstā dzīve”, “Tu savā vecumā izskaties brīnišķīgi” utt.) dēļ, bet arī pašai galvā jaucās dažādas domas: vai tiešām tas viss – pirmās novecošanas pazīmes, ādas sagurums – attiecas arī uz mani? Es taču joprojām jūtos jauna, starojoša, pat aušīga!

Ja godīgi – lai arī iekšēji jūtos lieliski un par veselību sūdzēties nevaru, kopš kāda laika sākušas saasināties attiecības ar spoguli: nevaru un nevaru “sarunāt ar to”, ka viss ir tāpat kā 25 gados, īpaši sejas āda… Es, protams, pieslejos jaunākajām tendencēm, kas pauž, ka “pronovecošana” ir jaunā „pretnovecošana”, proti, tā vietā, lai visiem spēkiem un līdzekļiem cīnītos ar dabiskajiem procesiem, pārslēdzamies uz to, lai izdzīvotu šos procesus un justos labi, pārliecināti un skaisti jebkurā vecumā.1

Pro-aging filozofija turklāt paredz arī to, ka svarīga ir iekšējā harmonija, vesels organisms, fiziskās aktivitātes, labs miegs, tāpat mans iekšējais skaistums un labsajūta nebūs redzama, ja neuzņemšu visam organismam nepieciešamās uzturvielas, vitamīnus un antioksidantus.

Lai uzzinātu profesionāļa viedokli un saņemtu ieteikumus, uzaicināju uz kafiju klasesbiedreni, profesionālu dermatoloģi, un no viņas ieguvu daudz svarīgas informācijas. Pirmām kārtām pētījumos ir apstiprināts – pretnovecošanas krēmi palīdz ādai no ārpuses, tie uzlabo ādas izskatu, bet ne stāvokli un dziļākos slāņus. Tāpēc par efektīvākiem uzskatāmi līdzekļi, kuru sastāvā ir antioksidanti, jo tie iedarbojas ādā tur, kur tā veidojas, – dziļi iekšienē. Grumbiņas, ādas sausumu, “vecuma plankumus” izraisa šūnu DNS bojājumi, kuros savukārt vainojami brīvie radikāļi, kas oksidējas dažādās organisma struktūrās, un uz ādas šīs iedarbības sekas ir visredzamākās. Cīņā ar šo postošo iedarbību antioksidanti ir labākie “bruņinieki”. Ja nu gadījumā kaut ko no sacītā būšu piemirsusi, ārste ieteica noskatīties raidījumu “Skaistums un jaunība”, kurā cita daktere – Jana Janovska – stāsta par novecošanu un antioksidantiem2. No šī raidījuma uzzināju arī to, ka nesenie pētījumi antioksidantu vidū īpaši izceļ vienu – astaksantīnu.

Kas tad ir šī par antioksidantu karali dēvētā viela? Astaksantīns ir dabā spēcīgākais antioksidants, pigments, kas rodams dzīvnieku un augu organismā. Visvairāk astaksantīna satur vienšūnas mikroaļģes Haemotococcus pluvialis. Starp citu, šis pigments piešķir oranži rozīgo krāsu jūras iemītniekiem – lašiem, garnelēm, omāriem, vēžiem –, kā arī stiprina to imunitāti un auglīgumu3. Atšķirībā no jau zināmajiem antioksidantiem astaksantīns sargā no brīvajiem radikāļiem abas šūnas membrānas puses (nevis tikai vienu) un spēj nokļūt audos, kur citi netiek klāt, piekļūstot, piemēram, arī acu un smadzeņu audiem. Līdz ar to astaksantīns ietekmē visu orgānu veselību – kā jau karalim, tam ir plaši ietekmes lauki!

Meklējot vairāk informācijas par šo antioksidantu, secināju, ka tas ir gluži vai pēdējo gadu brīnumainākais atklājums: Holivudas zvaigznes to sauc par skaistuma kapsulu, kas palīdz ādai starot gluži vai no iekšienes, bet pētnieki uzsver tā pārsteidzoši jaudīgo iedarbību: astaksantīns uzlabo ādas mitrumu un elastību, samazina pigmentācijas laukumus un krunciņas ap acīm, kā arī kavē citus novecošanas procesus un labvēlīgi iedarbojas uz dažādiem orgāniem. Zinātnieki par vissvarīgāko astaksantīna ietekmes orgānu uzskata smadzenes, jo savas unikālās ķīmiskās struktūras dēļ šis antioksidants viegli pārvar asins un smadzeņu barjeru un nodrošina smadzenēm jaudīgu aizsardzību, uzlabo koncentrēšanās spējas un atmiņu4.

Astaksantīns iedarbojas arī uz redzi, uzlabojot to 28 reizes efektīvāk par ierastajiem preparātiem5, un pētījumos ir pierādīta arī tā labvēlīgā ietekme uz locītavu veselību: astaksantīns lieliski palīdz profilaksē pret osteoartrītu un mazina locītavu sāpes un artrīta izpausmes, pateicoties pretiekaisuma īpašībām. Vēl kas būtiski – astaksantīnam ir lieliskas spējas aizsargāt organismu no oksidatīvā stresa un darboties kā pretvēža līdzeklim – tas samazina vēža šūnu augšanu un migrāciju, īpaši kolorektālā vēža, melanomas un kuņģa karcinomas gadījumos7.

Tikpat lielu ietekmi astaksantīns atstāj uz sirds veselību: eksperimentālajos un klīniskajos pētījumos norādīts, ka dabiskais astaksantīns var uzlabot sirds un asinsvadu darbību – mazināt asinsspiedienu, normalizēt asins lipīdu rādītājus, mazināt  triglicerīdu un “sliktā” ZBL holesterīna līmeni un paaugstināt  “labā” ABL holesterīna līmeni, attālinot pangu veidošanos un mazinot trombozes risku8.

Pēc šādas informācijas uzzināšanas būtu grēks vismaz nepamēģināt tik izslavētu līdzekli, īpaši tāpēc, ka tas sola pozitīvi ietekmēt ne vien ādas, bet visa organisma veselību. Tāpēc meklēju ziņas, kur un kādā veidā tas iegādājams Latvijā.

Izrādās, mūsu aptiekās astaksantīnu tīrā un dabiskā veidā piedāvā vietējais farmācijas zīmols LYL love your life® kā uztura bagātinātāju LYL ASTAXANthin iekšķīgai lietošanai un ārīgai – dermokrēma ASTAXANthin Age-Defying Antioxidant Crème sejas un kakla ādai, ādai ap acīm LYL ASTAXANthin INTENSE ANTIOXIDANT EYE CRÈME un roku ādai domāta krēma – maskas LYL ASTAXANthin Age Defying Antioxidant Hand Treatment veidā.

LYL ASTAXANThin dermokrēmu efektivitāte ir pierādīta testos: 97% uzlabojas liftinga efekts, par 82% dziļāka mitrināšana, par 64% mazinās smalkās grumbiņas. Turklāt šī jaudīgo anti-aging vielu saturošā kosmētika ir radīta tieši Latvijā un pagaidām aptieku plauktos ir vienīgā.

LYL ASTAXANThin ādu kopjošo produktu līnijas galvenā sastāvdaļa ir astaksantīns, kas aizkavē gan sejas, gan roku ādas novecošanos. Sejas krēma īpašā antioksidantu formula satur arī tomātu sēklu eļļu jeb likopēnu, dzērveņu sēklu eļļu, kā arī divu veidu hialuronskābes. Ikdienas profilaksei un intensīvai lietošanai domātais sejas krēms kompleksi nodrošina spēcīgāko ādas aizsardzību pret oksidatīvo stresu, ārstējot ādas mikroiekaisumus, atjaunojot ādu šūnu līmenī, tonizējot nogurušu ādu, kā arī izlīdzinot grumbiņas un aizkavējot jaunu rašanos. ASTAXANthin Age-Defying Antioxidant Crème lieliski kalpo gan kā dienas, gan nakts krēms, veicot trīs funkcijas: tas atjauno, aizsargā un spēcina.

Sejas krēma īpašais bezgaisa sistēmas flakons nodrošina sastāva spēcīgās aktivitātes ilgdzīvi, neļaujot flakonā iekļūt gaisam un mikrobiem.

Savukārt roku ādai domātais krēms – maska LYL ASTAXANthin Age Defying Antioxidant Hand Treatment, kura sastāvā aktīvās vielas ir astaksantīns, šī sviests, kakao sviests, mežrozīšu ekstrakts, smiltsērkšķu eļļas ekstrakts un E vitamīns, spēj nodrošināt spēcīgāko ādas aizsardzību pret novecošanu un oksidatīvo stresu, dziedēt aukstuma un citu ārējo apstākļu izraisītās mikrotraumas, mazināt pigmentācijas plankumus, kā arī tonizēt un barot roku ādu. Krēms ātri iesūcas ādā un veido dabisku aizsargslāni.

Lai šajos skaistajos svētkos dotu iespēju tev iepriecināt ne tikai mammu, māsu, māsīcu, bet arī sevi pašu, ASTAXANthin Age-Defying Antioxidant Crème dermokrēmus decembrī var iegādāties ar vienreizēju atlaidi līdz – 40% Euroaptieka, Azeta.lv, internetaptieka.lv un www.lyl.eu.

Un vēl – ASTAXANthin Age-Defying Antioxidant Crème būs noderīga dāvana arī mīļotajam vīrietim. Tieši šis krēms ir kā “trīs vienā” – ar pretiekaisuma iedarbību pēc skūšanās, ādu mitrinošs dienas laikā un veselīgas ādas balansu atjaunojošs krēms nakts stundām.

Plašāku informāciju meklē: www.lyl.eu!

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.