Par godu Dzemdību nama 75. gadadienai atklāj fotogrāfiju izstādi

gallery icon
Bērni
2022. gada 10. novembris, 20:50

FOTO: Dzemdību namā atklāj izstādi "Piedzimšana"

Jauns.lv

No šodienas ikvienam interesentam Dzemdību nama Baltajā zālē ir iespēja aplūkot Kristīnes Madjares fotogrāfiju izstādi "Piedzimšana".

"Piedzimšana" ir stāsts par četrām ģimenēm, kas dalījās ar savas dzīves saviļņojošāko un reizē arī intīmāko notikumu - bērniņa sagaidīšanu pasaulē. Fotogrāfijas iezīmē mūsdienu dzemdību praksi, kurā liela nozīme ir atbalstam, ko sieviete saņem no partnera, kā arī ģimenes un mediķu sadarbībai un uzticēšanās pilnām attiecībām. 

Izstādes atklāšanas pasākumā piedalījās arī Prezidenta kundze, Dzemdību nama fonda patronese Andra Levite. Muzikālu sveicienu izstādes apmeklētājiem dāvāja akordeoniste Ksenija Sidorova, kura šovasar Dzemdību namā pasaulē sagaidīja dēliņu.

“Ar jaundzimušo cilvēku jaunais pāris kļūst par vecākiem, viņu vecāki par vecvecākiem, dažās ģimenēs vecvecāki par vecvecvecākiem. Dzimtas turpinās. Šis fakts ir ļoti nozīmīgs gan dzimtai, gan valstij. Turpinātības apziņa cilvēkos ir dziļi iekšā, tā dod mierinājumu un spēku turpināt ikdienu. Tas, ka topošie vecāki fotogrāfei atļāva būt klāt viņiem tik nozīmīgajā brīdī, liecina par Kristīnes Madjares profesionalitāti, bet jo vairāk par viņas cilvēciskumu. Kristīnes Madjares fotogrāfijas ir estētika, tālu prom no nepieklājīgas uzbāzības,” teica A. Levite.

Ieeja izstādē ir bez maksas.