foto: NTB scanpix
Rods Stjuarts Bērkšīrā izīrējis māju no kara aizbēgušai ukraiņu ģimenei
Rods Stjuarts koncertā Oslo. 2013. gada 16. jūnijs.
Cita pasaule
2022. gada 18. oktobris, 11:45

Rods Stjuarts Bērkšīrā izīrējis māju no kara aizbēgušai ukraiņu ģimenei

Jauns.lv

Britu dziedātājs un dziesmu autors Rods Stjuarts Bērkšīrā izīrējis māju no kara aizbēgušai ukraiņu ģimenei, vēsta ārvalstu mediji.

Dziedātājs atklājis, ka izīrējis un iekārtojis mājokli septiņu ukraiņu ģimenei, redzot sirdi plosošās ziņas par Krievijas sākto karu Ukrainā.

"Vārdos nevar raksturot to, ko mēs redzam," "Daily Mirror" sacīja Stjuarts.

"Nevainīgu bērnu, slimnīcu un spēļu laukumu bombardēšana. Tāpat kā visi citi, arī mēs bijām satriekti. To es nevienam nenovēlu. Tas ir ļaunums, tīrs ļaunums."

Stjuarts sniedzis atbalstu Ukrainas pārim Rostislavam, Olenai un viņu pieciem bērniem vecumā no 17 līdz diviem gadiem. Mūziķis vismaz gadu maksās īri un rēķinus par Bērkšīras īpašumu, teikts laikrakstā.

Ģimene, kas ieradās Apvienotajā Karalistē, nerunājot angliski, esot "jauka... tik pieklājīga" un "visiem ļoti pateicīga", sacīja mūziķis.

Zvaigzne sacīja, ka vēlas izmantot savu "ietekmi", lai palīdzētu citiem.

"Parasti visus labdarības pasākumus īstenoji klusi un vienkārši daru. Bet es nodomāju: "Esmu bruņinieks, man vajadzētu izmantot savas spējas, lai kaut ko darītu cilvēku labā."

Paziņojumā Olena un Rostislavs sacīja: "Liela pateicība seram Rodam Stjuartam, Vorenam Kedijam, viņa vecākiem un viņu ģimenei par atvērtību, patiesumu un plašo sirdi. Pateicoties Vorena smagajam darbam, mūsu bērni tagad ir drošībā un spēj normāli mācīties skolā."

Nākamajā mēnesī Stjuartam Anglijā paredzētas vairākas uzstāšanās. Mūziķis pastāstīja, ka tūres ietvaros plāno risināt konfliktu Ukrainā, veltot savas uzstāšanās Ukrainas valstij un tās iedzīvotājiem.