foto: no privātā arhīva
Romāni dod atelpas brīdi smadzenēm un ļauj iegrimt fantāziju pasaulē. Ko lasa Aija Bandere?
Dzīvesstils
2022. gada 19. septembris, 18:37

Romāni dod atelpas brīdi smadzenēm un ļauj iegrimt fantāziju pasaulē. Ko lasa Aija Bandere?

Žurnāls "OK!"

“Man ir vairākas grāmatas, kuras nedomājot ieteiktu,” saka neiroplastikas, psihosomātikas un cilvēka apziņas pētniece un entuziaste Aija Bandere. Lūk, viņas izlase!

“Izvēlos grāmatas, vadoties pēc tēmām, kas tobrīd dzīvē ir aktuālas. Pārsvarā tās ir psiholoģiska, ezoteriska vai garīga rakstura grāmatas, bet mēdzu starp tām lasīt arī dzīvesstāstus, retāk romānus.

Reizēm tieši romānus izvēlos starp grūtāk “sagremojamām” grāmatām, lai dotu atelpas brīdi smadzenēm un iegrimtu fantāziju pasaulē. Novērtēju smalkus, ar detaļām piesātinātus romānus, arī vēsturiskos, kas atklāj kāda gadsimta notikumus. Noteikti vēlos izcelt arī pašmāju rakstnieces Karīnas Račko veikumu, kas rada spilgtu klātbūtnes efektu.

Pārsvarā lasu grāmatas papīra formātā, lai gan man ir arī Kindle – tas ir patīkami ietilpīgs un viegls. Kindle izmantoju ceļojot, kad ir vēlme paņemt līdzi vairākas grāmatas, bet ikdienā tomēr izvēlos tradicionālo formātu. 

Pēdējā grāmata, ko izlasīju, ir ININ NINI, Janas Briķes Eņģeļa taure, velna elpa, bet nu esmu ķērusies klāt Sadhguru Iekšējā inženierija. Jogas skolotāja mācība par prieku. Grāmata sniedz gaišu un svaigu skatījumu uz jogas zināšanām izklaidējošā formā.”

Saskatīt pozitīvo

Eleonoras H. Porteres Polianna ir grāmata bērniem, kurā vienkārši pastāstīts par svarīgāko – arī nepatīkamā, sarežģītā un sliktā situācijā jāspēj ieraudzīt, kāpēc tas sliktais tomēr ir labs. Šo grāmatu esmu ieteikusi neskaitāmiem cilvēkiem, tās nozīme nav izstāstāma, jo viegli maina domāšanu.

foto: Publicitātes foto

Intīma un mistiska dienasgrāmata

Lielo cilvēku “pasakas” ar pozitīvu un cieņpilnu domu ir ININ NINI un Janas Briķes grāmata Eņģeļa taure, velna elpa. Absolūti autentiskais un unikālais rakstniecības veids un mākslinieces spilgtās gleznas ļauj sajust katras autores domu un vēstījumu. Un, jā, tā ir grāmata, ko, iespējams, slēpšu no bērniem līdz zināmam vecumam, jo tajā ir daudz intimitātes un godīguma.

foto: Publicitātes foto

No pirmavota

Grāmata, kas mani absolūti iedvesmo ar personības stāstu caur dažādiem tēmturiem, ir Agneses Zeltiņas No A līdz Z. Tajā ir patiesums un īstums. Priekšstats par aktieriem nereti veidojas, tos saistot ar viņu lomām vai publikācijām medijos. Šajā grāmatā jūtams pirmavots. Te ir viss – cilvēcīgums, patiesums un spožums –, kas ļauj vēl vairāk iemīlēt talantīgo aktrisi. 

foto: Publicitātes foto

Fantāziju pasaule

Burvīgie, sievišķīgie un tik ļoti intīmie Karīnas Račko romāni ļauj sievietei iegrimt fantāzijās un būt klātesošai grāmatu varoņu piedzīvojumos un pārdzīvojumos. Aizmirsties sajūtu pasaulē. Ar nepacietību gaidu Karīnas septīto romānu. Mana aizrautība ar tiem sākās ar pirmo grāmatu Saplēstās mežģīnes, kas kļuva par dižpārdokli.

foto: Publicitātes foto

Ieskatīties kristāla bumbā

Sala Rakeli Zeme mostas. 2017-2030 burtiskā nozīmē var “noraut jumtu”. Tā ir sarakstīta vēl ilgi pirms pēdējo gadu pasaules krīzēm, bet tajā ir aprakstīti esošie pasaules notikumi un prognozes. Šī grāmata paplašina redzesloku un ļauj aptvert, cik daudz no uzrakstītajām prognozēm jau ir realizējušās. 

foto: Publicitātes foto

Dzīves nebeidzamības likums

Saldajam ēdienam esmu pietaupījusi Maikla Ņūtona grāmatu Dvēseļu ceļojums. Dzīve starp dzīvēm. Šī grāmata man pēc padsmit tuvo – mirušo apbedīšanas nāca kā mierinājums, kas man, tajā laikā pusaudzim, paskaidroja dzīves nebeidzamības likumu.

foto: Publicitātes foto

EsMe. LabSajūtas un SirdsApziņas labirintus ejot

Aija Bandere radījusi lielisku grāmatu pašizziņai un garīgai izaugsmei. Šī ir viņas pirmā grāmata, un Aija to veltījusi sievietēm, aicinot veidot veselīgu pašapziņu un atgriezties pie savas būtības. “Grāmatā esmu iekļāvusi savas dzīves notikumos gūtas atziņas, kas lasītājām palīdzēs izprast, kā veidojas nospiedumi cilvēka apziņas labirintos. Un kā šādi nospiedumi savukārt ietekmē cilvēka attieksmi pret notikumiem viņa dzīvē.

Grāmatā es piedāvāju veikt praktiskus uzdevumus, lai lasītājas varētu atklāt savas destruktīvās domformas un izlemt, ko ar tām iesākt. Tādā veidā tiek atmests viss svešais un iegūta brīvība būt īstai un pašai. Praktisko uzdevumu mērķis ir veidot dziļu sarunu pašai ar sevi, ļaut sajust sevi un rast atbildes uz ļoti personiskiem jautājumiem,” stāsta autore.

foto: Publicitātes foto