Bērni
2022. gada 14. jūlijs, 07:32

Mamma jautā: vai pusaudzi uz "Positivus" drīkst pavadīt viņa pilngadīgais brālēns?

Mammamuntetiem.lv

Kāda lasītāja jautā, vai viņas 14 gadu vecais bērns drīkst doties uz "Positivus" festivālu kopā ar savu pilngadīgo brālēnu.

“Jā, pilngadīga persona var pavadīt pusaudzi, taču viņam ir jābūt nepilngadīgās personas tuvumā, lai varētu uzraudzīt viņu,” Mammamuntetiem.lv informē festivāla organizatoru pārstāve Elva Lorence un piebilst, ka

galvenie koncerti un aktivitātes Positivus festivālā notiek vēlās vakara un nakts stundās, tāpēc pusaudži pasākumu var apmeklēt tikai pilngadīgas personas pavadībā. 

Arī Bērnu tiesību aizsardzības likuma 24. panta 6. daļa vēsta, ka bērni no 7 līdz 16 gadu vecumam, tātad skolēni, bez vecāku vai citu pilngadīgu personu klātbūtnes var uzturēties publiskās vietās no pulksten 6 līdz 22. Tātad šajā laikā vecāki var ļaut bērniem vieniem pašiem doties uz mācību iestādēm, apmeklēt interešu izglītības nodarbības, doties ciemos pie draugiem. 

Arī festivāla teritorijā dienas laikā bez pilngadīga pavadoņa tiks ielaisti pusaudži, kas ir jaunāki par 17 gadiem. Elva Lorence aicina vecākus izvērtēt, cik gatavs ir viņu bērns lielam pasākumam, lai to apmeklētu bez pieaugušā, “jo pūlī un plašajā teritorijā pusaudzis var pamatīgi apjukt un pat izbīties, ja viņam ir jātiek galā vienam pašam”. 

"Galerija Centrs" oficiālais "Positivus" festivāla aproču saņemšanas punkts

gallery icon

Atceries!

Ja tavs pusaudzis dodas uz Positivus un viņš vēl nav sasniedzis 17 gadu vecumu:

  • līdz plkst. 22.00 viņš drīkst atrasties festivāla teritorijā bez pilngadīgas personas
  • no plkst. 22.00 pusaudzim jābūt kopā ar pilngadīgu personu (arī tiem, kam 16!).

Jāatgādina, ka Positivus festivāla teritorija apmeklētājiem būs atvērta no piektdienas, 15. jūlija, plkst. 12.00 līdz plkst. 02.00, un no sestdienas, 16. jūlija, plkst. 12.00 līdz 02.00. Savukārt Telšu pilsētiņa apmeklētājiem būs atvērta no 15. jūlija plkst. 10.00 līdz 17. jūlija plkst. 12.00.

Plašāka informācija šeit.

Gatavošanās festivālam "Positivus" Lucavsalā

Festivāls "Positivus" 15. jūlijā un 16. jūlijā norisināsies Rīgā, Lucavsalas teritorijā.

gallery icon