Attiecības
2022. gada 14. jūnijs, 06:35

Amatciema radītājs Čiris pārsteidz ar ziņu, ka 70 gadu vecumā apprecējies

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

"Bērni jau sen gaidīja, kad tas vecais beidzot apprecēsies!" ar nelielu pašironiju saka viens no "Apgāda Jāņa sēta" dibinātājiem un privātmāju ciemata "Amatciems" veidotājs Aivars Zvirbulis jeb Čiris, kas jūnija sākumā par sievu apņēma ilggadējo dzīvesbiedri Svetlanu Solncevu.

Ar kosmetoloģi, salona "Patti" īpašnieci Čiris kopā ir jau desmit gadus.

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", apprecējās viņi 1. jūnijā, klātesot tikai lieciniekiem, bet kāzu svinības notika pāris dienu vēlāk, turklāt viesi sākumā pat nenojauta, ka viņiem nāksies sumināt jauno pāri, jo Čiris ciemiņus bija uzaicinājis uz savas 70. jubilejas svinībām. Tiesa gan, dzimšanas diena Aivaram bija 10. martā…

Lai nebūtu jādomā par dāvanām

“Mēs esam kupla ģimene, bet pavasarī lielas svinības sarīkot nebija iespējams. Lai arī mums ar sievu kopīgu bērnu nav, toties ir 17 mazbērni. Svetai ir divas meitas, bet man četri bērni... Nolēmām, ka dzimšanas dienas pasākumu rīkosim vasarā kopā ar visiem bērniem un mazbērniem,” stāsta Čiris. Viņš 3. jūnijā turpat Amatciemā esošajā "Jonathan SPA" vispirms svinības sarīkoja ģimenes lokā, bet nākamajā dienā svinēts tika ar draugiem un kolēģiem.

foto: no privātā arhīva
Aivars un Svetlana Zvirbuļi kāzu dienā. Laulību oficiālā ceremonija un arī kāzu fotosesija notika Siguldas pils dārzā.

Jau piektdien Čiris viesiem bija sarūpējis pārsteigumu, visai savdabīgā veidā paziņojot par apprecēšanos. “Bija orientēšanās prāta spēle, un visiem viesiem bija jāveic pārgājiens Amatciema teritorijā un jāatrod visādas viltīgi noslēptas lietas ar ciparu kodiem. Tikai saliekot visus kopā, varēja atrast apslēpto lādi, kurā bija atbildes uz jautājumiem par maniem bērnības piedzīvojumiem, un kā pārsteigums visiem bija tas, ka lādē bija kāzu dienas foto un laulību gredzeni. Tad arī vēlreiz ar Svetu simboliski uzvilkām gredzenus, kurus līdz tam cītīgi slēpām, lai tikai kāds pirms laika neatklātu, ka esam apprecējušies,” par savdabīgajām kāzām stāsta Čiris, paskaidrojot, kāpēc tā rīkojies: “Negribēju lieki apgrūtināt svinību viesus, lai cilvēkiem nebūtu jādomā, ko mums kāzās dāvināt. Jau tā bija noruna, ka uz jubileju nāk bez dāvanām.”

Čiris atceras, ka pārsteigums cilvēku sejās, atverot dārgumu lādi un uzzinot par jau notikušajām kāzām, bijis neaprakstāms. “Patiesībā bērni un mazbērni sen gaidīja, kad mēs precēsimies, un nu viņiem bija prieks, ka beidzot vecais ir saņēmies to izdarīt,” smejas uzņēmējs, sakot, ka desmit kopdzīves gadi ir pietiekami daudz, lai beidzot attiecības nokārtotu arī juridiski.

Arī svinību nākamajā dienā Čiris vispirms draugiem sarīkoja ceļojumu pa Amatciemu ar paslēpto lietiņu meklēšanu. “Galvenā ideja tam visam bija tā, ka pēdējo divu gadu laikā ir izveidotas takas ar tiltiņiem, un man slinkie ciemiņi bija jāpiespiež to visu izstaigāt. Rezultātā gandarījums un arī pārsteigums visiem bija milzīgs,” atceras gaviļnieks.

foto: no privātā arhīva
Aivars un Svetlana Zvirbuļi kāzu dienā. Laulību oficiālā ceremonija un arī kāzu fotosesija notika Siguldas pils dārzā.

Joprojām aktīvs darbos

Lai arī nosvinējis 70. dzimšanas dienu, Čiris par došanos pelnītā atpūtā nedomā, bet gan turpina aktīvi attīstīt savu Amatciema projektu. “Kovidlaikā bija iespējams krietni pastrādāt, ir sagatavoti kādi 100 jauni apbūves gabali. Ainavas veidošana ir pabeigta, tagad jāķeras klāt apzaļumošanai,” stāsta Zvirbulis.

Paralēli darbam Amatciemā uzņēmējs arī izstrādājis līdzīgu projektu Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā. Tas tagad ir apstiprināts, varasiestādes atļāvušas veikt būvniecību. “Vai projekta realizācija drīzumā notiks, es nezinu. Bet var gadīties, ka nāksies lidot uz Kazahstānu. Darīt man ir ko. Kaut vai tie paši apzaļumošanas darbi Amatciemā, kur darāmā ir teju vai mūžīgi,” spriež Čiris un, vaicāts, ka varbūt prātīgāk būtu savos 70 gados laisties atpūtā ar nupat apprecēto sieviņu pie sāniem, iesaucas: “Kas vēl nebūs! Tā ir iesīkstējusi domāšana! Šobrīd ir jābūt pavisam citam stilam. Cilvēks 70 gados vēl ir jauns; un arī es aktīvi kustos, daudz staigāju, peldu... Uzskatu, 70 gados cilvēkam ir jāuzsāk jauni projekti, jādarbojas, nevis jādomā par atpūtu. Vecums nav nekāds šķērslis!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!