Dzīvesstils
2022. gada 29. aprīlis, 05:36

Kāpēc princese Anna bija pārāka par hercogieni Ketrīnu kopīgajā vizītē?

Jauns.lv

Princese Anna un Kembridžas hercogiene Ketrīna bija lieliskā noskaņojumā, kad devās savā pirmajā kopīgajā vizītē.

Princese Anna un hercogiene Ketrīna pirmajā kopīgajā vizītē 2022. gada 27. aprīlī

gallery icon

71 gadu vecā princese Anna jau 20 gadus ir Karaliskās vecmāšu koledžas (RCM) patronese, savukārt hercogienei Ketrīnai (40) 2018. gadā uzticēja Karaliskās dzemdību speciālistu un ginekologu koledžas (RCOG) patroneses godu.

foto: Richard Pohle-The Times/POOL sup/ Vida Press

Lai gan vizīte notika ļoti sirsnīgā gaisotnē un skanēja daudz smieklu, visas dienas garumā varēja manīt, ka tiek stingri ievērots karaliskais protokols un dominē princese Anna.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Kembridžas hercogiene Ketrīna un princese Anna.

Vērīgākie fani ievēroja, ka atklājot piemiņas plāksni, Annas vārds bijis rakstīts virs Ketrīnas vārda, norādot uz hierarhiju karaliskā ģimenē.

Neraugoties uz to, ka hercogiene Ketrīna ir nākamā karaliene, kad viņa ir bez sava vīra prinča Viljama, monarha meitai princesei Annai ir augstāka prioritāte.

foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press

Ievērojot šo likumu, vizītes laikā Ketrīna gāja dažus soļus aiz princeses, kā to paredz protokols.

Kembridžas hercogienei Ketrīnai šī ir īpaša nedēļa. Piektdien, 29. aprīlī, viņa ar vīru princi Viljamu atzīmēs 11. kāzu gadadienu.

foto: James Veysey/Shutterstock/ Vida Press
Kembridžas hercogiene Ketrīna.

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon

Paredzēts, ka pāris šo dienu pavadīs privāti ģimenes lokā kopā ar saviem trim bērniem – princi Džordžu, princesi Šarloti un princi Luisu savos Kensingtonas pils apartamentos Londonā.

Hercogiene Ketrīna un diadēmas

Hercogiene Ketrīan ar diadēmu matos redzēta tikai sešos formālos pasākumos.

gallery icon

Viljams un Ketrīna viens otram jāvārdu teica 2011. gada 29. aprīlī skaistā ceremonijā Vestminsteras abatijā. Laulību ceremonijai tiešraidē līdzi sekoja miljoniem cilvēku visā pasaulē. Karaliskā līgava bija ģērbusies satīna un mežģīņu kleitā, ko darinājusi modes nama “Alexander McQueen” vadošā dizainere Sāra Bērtone. Savukārt viņas galvu rotāja “Cartier Halo” diadēma no karalienes Elizabetes II juvelierizstrādājumu kolekcijas, ko mazdēla sievai bija izraudzījusies un aizdevusi pati Viņas Majestāte.

Ketrīna kopā ar karalieni Elizabeti II aplūko ekspozīciju

gallery icon