Dzīvesstils
2022. gada 13. marts, 13:57

Krievijas zvaigznes sēro un emocionāli atvadās no “Instagram”

Jauns.lv

Pēc tam, kad Krievijas mediju regulators piektdien paziņoja par “Instagram” bloķēšanu valstī no 14.marta, Krievijas influenceri un zvaigznes emocionāli sākuši atvadīties no miljoniem sekotāju sociālajā tīklā “Instagram”.

Krievijas zvaigznes “Instagram” ar miljoniem sekotāju aicina savus fanus turpināt sekot viņiem citās platformās, piemēram, “Telegram”, “VKontakte”.

Dziedātāja Olga Buzova, kurai “Instagram” seko vairāk kā 20 miljoni, atvadoties no saviem faniem raksta, ka viņa raud un cer, ka “šis viss nav taisnība”.

Savukārt pazīstamā Krievijas žurnāliste un sabiedrības dāma Ksenija Sobčaka publicējusi bildi melnā tērpā un piebilst, ka iztiks bez garām runām. "Esmu pateicīga katram no 9 miljoniem sekotāju."

No sekotājiem atvadās arī reperis Timati, kurš norāda, ka “laiks visu noliks savās vietās”.

No sekotājiem atvadās arī "Comedy Club" zvaigzne Pāvels Volja.

"Instagram" boss Adams Mosseri sociālajā tīklā “Twitter” raksta, ka Krievijas lēmums ir nepareizs, jo tas “nošķirs 80 miljonus Krievijā vienu no otra un pārējās pasaules, jo apmēram 80% cilvēku Krievijā seko “Instagram” kontam ārpus savas valsts.”

Tikmēr ukraiņu reperis un dziesmu autors Potaps ironizē par krievu slavenībām, kas raud, un norāda, ka viņiem tagad būs jāciešas un to panākuši viņi paši, jo būdami tik populāri, tomēr izvēlējušies klusēt par notiekošo Ukrainā.

Jau vēstīts, ka Krievija sākusi krimināllietu pret "Facebook" un "Instagram" māteskompāniju "Meta" par "aicinājumiem nogalināt krievus", piektdien paziņojusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja. "Sociālais tīkls "Instagram" izplata materiālus ar aicinājumiem vardarbīgi vērsties pret Krievijas Federācijas pilsoņiem, arī militārpersonām," savu lēmumu ierobežot “Instagram” pamatoja Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor".

Krievija 24.februāra rītā sāka iebrukumu Ukrainā. ANO ziņo, ka Ukrainā ir gājuši bojā vismaz 570 civiliedzīvotāji, tostarp vismaz 85 bērni, bet šis skaitlis varētu būt lielāks.