Dzīvesstils
2021. gada 23. decembris, 07:01

Rīta rosme ir obligāta. Četri ieteikumi pret nogurumu

"100 Labi Padomi"

Praktiski padomi, kā piepildīt ķermeni un prātu ar enerģiju.

Obligātā rīta rosme. Cīnies ar nogurumu jau no paša rīta, veicot rīta rosmi. Pavēro, kā to dara kaķis vai suns. Tas pamostoties nelec augšā, bet kārtīgi izstaipa priekškājas, pakaļkājas un muguru. Dari tāpat, turklāt vislabāk to darīt gultā, bet ja tā ļoti mīksta, labāk apgulies uz grīdas.  

Izstaipīšanās no rīta ķermenim ir svarīga, tas ir signāls, ka jāsāk rosīties. Tā palīdz iedarbināt svarīgākās ķermeņa sistēmas – aktivizē sirds un asinsvadu sistēmu, vielmaiņu un liek muskuļiem sagatavoties darbam.

Kontrastduša. Var būt, ka pirmajā mirklī šis ieteikums izklausās pēc spīdzināšanas, taču tas ir lielisks palīgs slikta garastāvokļa aizgainīšanai un mundruma radīšanai jau no paša rīta. Pēc siltas dušas seko auksta ūdens šalts, un to ieteicams virzīt no ķermeņa apakšas uz augšas un vairāk aplaistīt kājas, rokas, vēderu un muguru.

Izknaibi mazos pirkstiņus. Lai atbrīvotos no pēkšņa stipra noguruma, izmasē un izknaibi roku mazos pirkstiņus! Refleksoterapijā uzskata, ka tas labi ietekmē gan sirds, gan tievo zarnu darbību. Katru pirkstu masē vismaz desmit reižu. Tas piepilda ķermeni un prātu ar enerģiju.

Dabiska dopinga recepte. Ņem 30 g nolobītu riekstu, 300 g žāvētu aprikožu bez kauliņiem, 300 g rozīņu un divus citronus ar visu miziņu. Visu samal virtuves kombainā vai gaļasmašīnā. Samaisi ar 300 g medus. Glabā ledusskapī, lieto pa 1–2 tējk. dienā ar pusglāzi silta ūdens.

 

Tēmas