foto: Startraks/Shutterstock/ Vida Press
"Es slēpos aiz saviem garajiem matiem" - slavenas sievietes sāk jaunu dzīvi ar jaunu frizūru
Stila jaunumi
2021. gada 7. oktobris, 05:45

"Es slēpos aiz saviem garajiem matiem" - slavenas sievietes sāk jaunu dzīvi ar jaunu frizūru

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Vizuālas pārvērtības pēc privātās dzīves neveiksmēm ir kā savdabīgs pārdzīvojumu rituāls, kas nav svešs arī pasaules zvaigznēm. Kā reiz ir teikusi modes leģenda Koko Šanele: “Sieviete, kura nogriež matus, grasās mainīt savu dzīvi.”

No lokām uz ezīti

Modele Kāra Delaviņja un mūziķe St. Vincent izšķīrās 2016. gadā, un šā notikuma iespaidota modele savus garos, skaistos matus noskuva. “Pirms tam es nezināju, kas ir patiesa mīlestība. Es nesapratu tās dziļumu,” noskumusi bija modele.

foto: CAMERA PRESS/LNC / Marc Joseph / Vida Press

Tik dažādā Kara Delaviņja modeles gaitās un dzīvē

gallery icon

Kā mammai, tā pašai

Līdz pat šķiršanās mirklim no kolēģa Maikla Šīna 2013. gadā aktrise Reičela Adamsa bija bijusi blondu matu īpašniece. “Mana mamma ir rudmate, tāpēc izdomāju, ka šī krāsa varētu piestāvēt arī man. Ja viņa tā var, varbūt varu arī es!” tā reiz krāsas izvēli argumentēja Reičela.

foto: Jonathan Hordle/Shutterstock/ Vida Press

Mīli vai nīsti

Aktrise Halle Berija bija ataudzējusi matus, kad bija attiecībās ar modeli Gabrielu Obriju, bet 2010. gadā izšķiroties atkal no tiem atvadījās. “Man nebija matu, aiz kā paslēpties, tā biju visa es pati. Mīli vai ienīsti, tāda es esmu,” kategoriski paziņoja sieviete.

foto: CAMERA PRESS/Tina Paul / Vida Press

Ikoniskākais griezums

Protams, visleģendārākais matu griezums pieder mūziķei Britnijai Spīrsai, kura 2007. gadā, šķiroties no dejotāja Kevina Federlaina, blondos matus nokrāsoja brūnus un pēc tam jau noskuva pavisam.

foto: All Over Press/All Over Press/Vi/ Vida Press
foto: All Over Press/All Over Press/Vi/ Vida Press

Tāda ir Britnija Spīrsa - soctīklu fotogrāfijās, uz skatuves un reālajā dzīvē

gallery icon

Pat viņa

Pat aktrisei Kameronai Diazai ir bijusi brunetes fāze (tiesa, neilgi). No klasiskas blondīnes par tumšmati viņa kļuva pēc šķiršanās no mūziķa Džastina Timberleika.

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press

Paslēpes ir beigušās

Visu 2020. gadu mūziķe Demija Lovato bija brunete. Decembrī viņa demonstrēja krasas pārmaiņas – īsu griezumu un pasteļrozā matu toni. Tās bija tik nepieciešamās pārmaiņas pēc šķiršanās no saderinātā Maksa Ēriča: “Es jūtos tik brīva un autentiska. Man ir sajūta, ka visu laiku esmu slēpusies aiz saviem garajiem matiem.”

foto: ABC / BACKGRID/ Vida Press

Pati noteicēja

Aktrise Skārleta Johansone laulības ar Romēnu Dauriaku laikā bija rotājusies ar īsiem matu griezumiem, bet maksimumu sasniedza, tikai izšķiroties 2017. gadā. Jau pirms tam viņa bija paziņojusi: “Visi mēdza teikt, lai negriežu matus, ka pēc tam nožēlošu. Bet es domāju – kāpēc man būtu jāļauj citiem cilvēkiem noteikt, ko man darīt?!”

foto: LJPKI/Sipa USA/ Vida Press

Žilbinošā Holivudas dīva Skārleta Johansone

gallery icon

Nāriņa

Desmitgadēm ilgi aktrise Hilarija Dafa nebija mainījusi matu sakārtojumu, bet, izšķiroties no vīra Maika Komrija, tas beidzot notika, un viņa kļuva par tirkīzzilu matu īpašnieci. Kā pati izteikusies, krāsas iedvesmas avots esot bijis okeāns.

foto: Startraks/Shutterstock/ Vida Press

Hameleons

Keitijas Perijas matu krāsu maiņas nav inovācija, bet griezums gan. Īss tas kļuva 2017. gadā, kad viņa uz mirkli bija šķīrusies no aktiera Orlando Blūma.

foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press