Bērni
2020. gada 2. novembris, 05:20

Slavenās māmiņas un tēti: par ko viņus zākā pārgudrie "dīvāna eksperti"

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Būt par mammu tā jau nav viegls darbs, bet, lai to sarežģītu vēl vairāk, ir internets un pārgudrie mammu zākātāji. Un slavenības ir viņu visu redzošā skatiena centrā.

Kas ir pareizi?

Vieglāk būtu nosaukt tās reizes, kad, pēc kritiķu domām, modele Krisija Teigena ir uzvedusies piedienīgi. Nosodāmais bijis tas, ka pusdienojusi restorānā pārāk agri pēc meitas Lunas piedzimšanas, sociālajā kontā lietojusi rupjus vārdus, meitu turējusi nepareizi, dalījusies ar krūts barošanas fotogrāfiju un beigu beigās – Lunu par agru beigusi barot ar krūti.

Kad Teigenas vīrs mūziķis Džons Ledžends Instagram publicēja šķietami nevainīgu fotogrāfiju, kurā modele šova The Voice aizkulisēs redzama, barojot dēlu Mailzu, interneta mammas sadusmojās un jautāja, vai bērns vairs netiek barots ar mātes pienu.

foto: Instagram, Vida Press

Krūts jautājums

Pat mūziķe Bejonse nav pasargāta no audzinošām piezīmēm. Viņa ir lamāta par to, ka nepareizi ieveidojusi meitas Blū Aivijas matus (kāds nīdējs pat uzsāka Change.org petīciju Comb Her Hair), un arī par to, ka Instagram ir publicējusi foto, kurā redzama dzeram vīnu. Iemesls? Cilvēki diskutēja, vai viņai būtu jālieto alkohols laikā, kad nesen dzimušie dvīņi ir jābaro ar krūti. Tiesa, kritiķi nebija informēti, vai viņa vispār baro ar krūti, tāpēc radās otrais neapmierināto vilnis – kritika, ka bērniem tiek doti mākslīgie piena maisījumi.

foto: Instagram, Vida Press
Pat mūziķe Bejonse nav pasargāta no audzinošām piezīmēm.

Popdīva Bejonsa un viņas lielākais atbalsts - vīrs Jay-Z

gallery icon

Mammas nedrīkst būt seksīgas

Protams, sabiedrība nepiekrīt arī TV šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas uzvedībai un audzināšanas metodēm. Sākot ar kino apmeklējumu drīz pēc dēla Sainta piedzimšanas un to, ka ir taisnojusi meitas matus, nepiedienīgi esot bijis arī ļaut krāsot vecākajai meitai Nortai lūpas (ģimenes Ziemassvētku fotogrāfijai).

Un, protams, slikts paraugs meitai esot arī māmiņas kailfoto sociālajos tīklos. Kima atrada laiku, lai aizstāvētos: “Visā nopietnībā, nekad neesmu sapratusi, kāpēc cilvēkus uztrauc tas, ko citi dara. Nelietoju narkotikas un alkoholu, nekad neesmu izdarījusi neko kriminālu, bet tāpat esmu slikts piemērs tāpēc, ka lepojos ar savu ķermeni? Zināšanas, ko esmu iemācījusies no māsām, mammas un vecmāmiņas, tālāk nodošu savai meitai.

Vēlos, lai viņa ir par sevi lepna, vēlos, lai viņa savā ķermenī justos komfortabli. Ķermeņa nosodīšana? Pietiek! Es nedzīvošu dzīvi, ko diktē jūsu problēmas, kas saistītas ar manu seksualitāti. Jūs esat jūs, un ļaujiet man būt man. Esmu māte, sieva, māsa, meita un uzņēmēja, un man ir atļauts būt seksīgai.”

foto: Philippe Blet/Shutterstock/ Vida Press

Kimas Kardašjanas un Kanjes Vesta ģimene

gallery icon

Mūžīgi mamma

Publicējot video Instagram, ballējoties ar draugiem, arī aktrise Keita Bekinseila saņēma dusmu pilnus komentārus, ka 18 gadu vecās meitas Lilijas mammai nevajadzētu tā uzvesties: “Ej mājās un parūpējies par saviem bērniem!”. Bekinseila neizlikās to nemanām un atbildēja: “Ir lieliski, ka vairs nav 18. gadsimts un man nav jāsēž mājās pie sava pieaugušā bērna (kamēr viņa ballējas ar saviem draugiem) un jācenšas atrast viņai laulāto draugu. Bet paldies par savādo piezīmi no pagātnes.”

foto: BACKGRID/ Vida Press

Modes jautājums

Aktrise Megana Foksa publicēja mīlīgu vecāko bērnu Bodhi un Noah fotogrāfiju pludmalē. Bet kritiķi koncentrējās uz viņu matiem. Tie esot pārāk gari, un norādīja, ka aktrisei esot jāļauj zēniem būt zēniem, nevis likt izskatīties kā meitenēm.

Fotogrāfijas, kurā Noah ir redzams animācijas filmas Frozen galvenās varones Elsas kleitā, dēļ komentētāji uzbruka atkal un diskutēja par dzimumu normām, un nosodīja, ka zēnam tiek atļauts valkāt meiteņu drēbes.

foto: Instagram, Vida Press

Meganas Foksas un Braiena Ostina Grīna ģimene 2016. gada jūlijā

Aktieri Megana Foksa un Braiens Ostins Grīns ģimenē audzina dēlus Noa (3) un Bodhi (2). Mēnesi pēc šo attēlu uzņemšanas ...

gallery icon

Ne pirmā, ne pēdējā kļūda

Pēc tam kad aktrise Bleika Laivlija padalījās ar vīra Raiena Reinoldsa fotogrāfiju un meitas Džeimsas bildi, kur viņa ir bērna pārnēsātājā, aktrise kļuva par visu zinošo, pareizo mammu upuri. Meita esot nepareizi piesprādzēta, un, lai gan Reinoldss par to uzņēmās vainu (“Es esmu vainojams. Pirmo reizi esmu tētis, un šī nav mana pirmā kļūda, un varu garantēt, ka arī ne pēdējā.”), “piegānīts” bija Bleikas Instagram konts.

foto: action press/ Vida Press

Kulta aktrise Bleika Laivlija

gallery icon

Grēciniece

Mūziķe Pinka ir nokaitināta tiktāl, ka ir paziņojusi, ka sociālajos medijos vairs nekad un neko nerādīs par saviem bērniem. Publicējot dēla Džeimsona un meitas Vilovas fotogrāfiju, kurā viņi baro pelikānu, skandāls izcēlās par to, ka divus gadus vecais dēls bija kails un viņam ir veikta dzimumorgānu cirkumcīzija jeb apgraizīšana. Tas vēl nav viss – viņa esot “jukusi” un “stulba”, jo tolaik ar sešus mēnešus veco Džeimsonu bērnu pārnēsātājā esot gatavojusi ēdienu, kā arī grūtniecības laikā dzērusi kafiju pie mikroviļņu krāsns.

foto: Instagram, Vida Press

Dziedātāja Pinka ar meitu Vilovu

Dziedātāja Pinka ar meitu Vilovu.

gallery icon

Indīgās kanēļmaizītes

Pat aktrise Rīza Viterspūna skaitās slikta mamma. Iemesls? Dēlam pagatavoto brokastu kanēļmaizīšu fotogrāfija.

foto: Instagram, Vida Press

Rīza Viterspūna un viņas meita

Rīza Viterspūna un viņas meita Āva.

gallery icon

Rīzas Viterspūnas dēls uz baznīcu dodas kā Supermens

Aktrises Rīzas Viterspūnas jaunākajam dēlam Tenesijam ir trīsarpus gadu un viņš ir pārņemts ar komiksu varoņiem. No Supervaroņa ietērpa puika ...

gallery icon

Izvirtule

Aktrise Hilarija Dafa nopublicēja bērnu laimīgāko vietu zemes virsū – Disnejlendu. Kas te ir ko kritizēt? Tas, ka Dafa dēlu ir noskūpstījusi uz lūpām. “Ikviens, kurš komentē, ka skūpsts uz mana četrgadīgā dēla lūpām ir nepieklājīgs, ejiet ar savu aizspriedumaino prātu un noklikšķiniet uz atsekošanas pogas,” aktrise bija tieša.

foto: Instagram, Vida Press