Madelēnas lieta: Vācijas policija netālu no Hanoveres turpina pārmeklēt zemes pleķi

Madelēnas Makkenas pazušanas lietas izmeklētāji Vācijā atraduši paslēptu pagrabu vietā, kur 2007. gadā, iespējams, dzīvojis aizdomās turamais Kristians Brekners, vēsta ...

gallery icon
2020. gada 29. jūlijs, 19:19

Madelēnas pazušana: izmeklētāji atrod apslēptu pagrabu vietā, kur agrāk dzīvoja aizdomās turamais

Jauns.lv

Madelēnas Makkenas pazušanas lietas izmeklētāji Vācijā atraduši paslēptu pagrabu vietā, kur 2007. gadā, iespējams, dzīvojis aizdomās turamais Kristians Brekners, vēsta "Daily Mail".

Policisti atklājuši pagrabu ēkas pamatos, kas pēc kaimiņu teiktā nojaukta 2007. gadā vai 2008. gada beigās, neilgi pēc Breknera aizbraukšanas un vairākus mēnešus pēc Madelēnas pazušanas.

Detektīvi divu dienu ilgajā dārzu teritorijas pārmeklēšanā noņēmuši būvmateriālu plāksnes. Teritorijas pārmeklēšanā iesaistīti suņi, kas meklē mirušus cilvēkus un datortehnika.

73 gadus vecais Volfgangs Kozaks, kuram pieder īpašums blakus Breknera bijušajam zemes gabalam, "MailOnline" pastāstīja, ka vīrietis šajā vietā dzīvoja 2007. gadā un runāja par atgriešanos Dienvideiropā. Kozaka kungs sacīja, ka tikai šonedēļ apjautis notiekošā saistību ar Brekneru:

"Es atcerējos viņa seju pēc attēliem ziņās. Un es atceros viņa busiņu un suņus. Es par viņu biju pilnībā aizmirsis līdz līdz šim brīdim." Pagājušajā mēnesī kāds bijušais Breknera draugs sacīja, ka aizdomās turētais teicis, ka viņam esot pagrabs citā īpašumā, kurā viņš vēlētos izvietot metāla loksnes gluži kā "Jozefam Friclam" (Jozefs Fricls Austrijā savas mājas pagrabā 24 gadus ieslodzītu turēja vienu no savām meitām – aut.).

Vācu policija, izmeklējot Madelēnas Makkenas pazušanu, pārmeklē zemes pleķīti netālu no Hanoveres

gallery icon

Brekners, kurš pašlaik atrodas ieslodzījumā Ziemeļvācijā tiek turēts aizdomās par Madelēnas nogalināšanu pēc tam, kad 2007. gadā viņa pazuda no brīvdienu dzīvokļa Portugālē. Vietējie plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka meklēšanas darbi šovakar beigsies.

Policija nav atklājusi, ko meklē un vai meklētais ir atrasts. Kozaks medijam atklājis, ka Kristianam bijis dārzs blakus, taču viņš tajā nekad neko neesot stādījis, tikai sēdējis un dzēris alu. Viņš ieradies šajā vietā 2007. gadā un pēc gada aizbraucis:

"Viņš man teica, ka nav reģistrējies varasiestādēs un neviens nezina, ka viņš tur ir. Tajā laikā dārzā bija ēka. Tāda maza koka būve ar tikai vienu istabu darbarīkiem, bet tur bija arī virtuve. Šī ēka nebija māja, drīzāk būda. Bet tur bija pagrabs. Šo būvi nojauca 2008. gadā."

Tajā pašā gadā pazudis arī Brekners un vīrietis viņu vairs nekad nav redzējis: "Dažreiz ar viņu kopā bija jauna sieviete. Šķita, ka tā ir viņa draudzene. Viņam bija divi suņi – liels un mazs, kas bija diezgan kaitinoši. Viņi nāca manā dārzā, lai nokārtotos."

Viņš atceras, ka Brekners teicis, ka dod priekšroku Eiropas dienvidiem, jo tur ir silts laiks: "Viņš neteica, kura valsts. Viņam bija "VW Transporter" busiņš, kas bija reģistrēts Hanoverē, bet Brekners nebija samaksājis nodokli par automašīnu. Es jautāju, kur viņš strādā. Viņš teica, ka ir automehāniķis. Es jautāju, kāpēc tad viņš nesalabo savu auto, jo no tā visu laiku tecējā dīzelis. Viņš teica, ka kaut kad tiks ar to galā."

Madelēnas ģimene un foto, kā viņa varētu izskatīties patlaban

gallery icon

Vakar Jauns.lv vēstīja, ka Vācu likumsargi Hanoverē manīti, pārmeklējam kādu zemes pleķi. Likumsargi apstiprinājuši, ka šiem darbiem ir saistība ar britu meitenītes Madelēnas Makkenas pazušanas lietu, kas pēdējo mēnešu laikā beidzot pavirzījusies uz priekšu, jo ir identificēts aizdomās turētais – 43 gadus vecais vācietis Kristians Brekners.

Par "dramatisku situācijas attīstību" notiekošo nodēvējis britu tabloīda "Sky News" kriminālziņu korespondents Martins Bērnts, kurš norādījis, ka pagaidām gan nav skaidrs, ko tieši policija meklē.

Darbi notikuma vietā norit jau no pirmdienas un darbos iesaistīts arī ekskavators.

Kopš vācietis Kristians Brekners kļuvis par galveno aizdomās turamo Madelēnas pazušanas lietā, Vācijas un britu policija saņēmusi aptuveni 1000 zvanu par vīrieša iespējamajiem noziegumiem. Likumsargiem esot pamats uzskatīt, ka pašreiz cietumā esošais vīrietis izvarojis vairākas sievietes.