Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X
Cep 50–60 minūtes, līdz klaipiņš ir uzpūties un zeltaini brūns.

Gardi ar pēcpusdienas tēju - pašcepta ķirbja un ingvera maize 1

Māja un dārzs
2015. gada 7. novembrī 14:41 2015. gada 7. novembrī 14:41
Vienkārši pagatavojama maize, kura, apsmērēta ar sviestiņu, būs garda ar pēcpusdienas tēju. Ķirbja klātbūtne vienkāršo mīklu padara miklāku un apetītlīgi dzeltenu, bet ingvers tai piešķir jauku pikantumu.

1 klaips (aptuveni 10 šķēles)

30 minūtes pagatavošanai + 1 stunda cepšanai

350 g miltu

250 g rupji rīvēta ķirbja (tas ir aptuveni 500 g ar mizu un sēklām)

175 g sviesta, ļoti mīksta

140 g medus

100 g gaišā muskavado cukura

1 liela ola, sakulta

2 ēdk. brūnā cukura (pārkaisīšanai)

1 ēdk. kaltēta malta ingvera

1 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. pārtikas sodas

½ tējk. sāls

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē un ietauko gareno skārda formu.

2.

Vienmērīgi sajauc sviestu, medu, olu un tad šajā mikslī iemaisi rīvēto ķirbi, muskavado cukuru un visbeidzot arī miltus, kurā vienmērīgi iemaisīts cepamais pulveris, soda, sāls un ingvers.

3. Liec masu cepamformā, virspusi pārkaisi ar brūno cukuru. Cep 50–60 minūtes, līdz klaipiņš ir uzpūties un zeltaini brūns. Izslēdz cepeškrāsni, atstāj to karstumā vēl aptuveni 5 minūtes, tad izņem no formas un ļauj, lai atdziest. Pasniedz, sagrieztu šķēlēs.

Žurnāls “100 Labi Padomi” / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Jubilejas joki. Anekdotes par latviešiem un Latviju 24
Ziemas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi startēs Nigērija. Tās būs šīs daudzpusīgās meitenes 4
Skolā Krievijā atrod tualeti, ko drīkst lietot tikai "izredzētie" bērni 18
Pievienot komentāru