Dzīvesstils
2020. gada 22. janvāris, 06:03

Vai viegli būt kailam kameras priekšā? Aktrise: "Tur nav nekā seksuāla"

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai gan aktieru darba pienākumos ietilpst atkailināšanās kameru priekšā, tīri cilvēcīgi arī viņi izjūt kaunu un diskomfortu. Bet ne šie aktieri!

Lasi tālāk, apskati foto un uzzini, kuriem aktieriem kailums kameras priekšā ir kā pīlei ūdens.

Šarlīzei Teronai kailskats ir kā jebkura cita aina

„Man nesagādā problēmas būt kailai, un es par to nedomāju kā par izģērbšanos. Ja scenārijā kailumam ir loģika, es piekrītu un pret šīm ainām attiecos tāpat kā pret visām citām,” profesionālu attieksmi demonstrē Oskara balvas saņēmēja, aktrise Šarlīze Terona.

foto: ddp images/Capelight Pictures / Vida Press
Kadrs no filmas "Degošais līdzenums" (2008).
foto: ddp images/Capelight Pictures / Vida Press
Kadrs no filmas "Degošais līdzenums" (2008).

Pārdomāja

Lai izvairītos no sava tēla aptraipīšanas ar seksuālām asociācijām, pēc seriāla Troņu spēle 3. sezonas daudzajiem kailskatiem aktrise Emīlija Klārka esot mainījusi savu darba līgumu un pat atteikusies no galvenās lomas triloģijā Greja piecdesmit nokrāsas.

Lai jau pēc trim gadiem pārdomātu un filmētos kara ainā, kur viņas drēbes ir sadegušas, un par argumentu izmantotu sižetu: „Nekā seksuāla! Kaila, bet spēcīga!”

foto: Vida Press
Kadrs no seriāla Troņu spēle (2016).

Paļāvība

„Lieciet kameru visur, kur vajag, man vienalga, es pilnībā uzticos,” tā Maikls Fasbenders paziņojis erotiskās drāmas Kauns režisoram Stīvam Makvīnam. „Protams, nejutos par sevi pārliecināts, bet tas ir jāpārvar. Mani dzimumorgāni ir tādi paši kā pusei pasaules cilvēku, un lielākā daļa otras puses cilvēku zina, kā tādi izskatās,” dzelžaini matemātiska ir aktiera pozīcija.

foto: ©Fox Searchlight/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Kadrs no filmas "Kauns" (2011).

Jo visi ķermeņi ir skaisti

Lena Danema, kas sarakstījusi, režisējusi un arī atveidojusi galveno tēlu Hannu seriālā Girls, apgalvo, ka seriāla seksa ainas, kurās iztēlei nav atstāts nekas, ir tādēļ, lai parādītu pasaulei dažādus ķermeņa tipus. „Apzinos, ka mans augums neatbilst tradicionālajai Holivudas skaistā sieviešu ķermeņa idejai. Īstā realitāte ir mans ieguldījums pasaulei! Un, ja tev nepatīku, tā ir tava problēma,” skaidro stereotipu noliedzēja.

foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Lenas Danemas "Instagram".
foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Lenas Danemas "Instagram".

Rētas kā dzīves pieredze

Andželīna Džolija kaila ir redzama filmās Foxfire, Gia un Orginal Sin, bet pašas režisētā filma By the Sea ir tapusi laikā, kad bija veikusi dubulto masektomiju, tāpēc izģērbšanās ir prasījusi īpašu saņemšanos.

„Tikai masektomijas dēļ nevar mainīt ainas, tā būtu krāpšanās,” viņa paziņoja un 2019. gadā, atkailinājusies žurnāla Harper’s Bazaar lappusē, skaidroja: „Mans ķermenis pēdējā desmitgadē ir daudz pārdzīvojis. Man ir gan neredzamas, gan redzamas rētas, kuras jums parādīt.”

foto: ddp images/Capital Pictures / Vida Press
Kadrs no filmas "By the Sea" (2015).

Par godu citām

Vēl pirms Lenas Danemas, jau 90. gados, aktrise Keita Vinsleta vēstīja, ka viņas kailuma mērķis ir sieviešu iedrošināšana: „Manas krūtis nav perfektas, esmu apaļīga un man ir celulīts... Ja tas jebkādā veidā iedrošina citas sievietes, mans mērķis ir sasniegts.”

Tiesa, 2015. gadā un pēc trīs bērnu nākšanas pasaulē viņa savas domas ir mainījusi un kļuvusi par „citu sievieti”, kurai pašai ir nepieciešams iedrošinājums: „Tagad es ar ko tādu vairs nevarētu tikt sveikā cauri. Grūtniecības laikā kļūstu patiešām milzīga, un ir formas, pie kurām vairs nekādi nespēju atgriezties.”

foto: ©New Line Cinema/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Filmas "Bērnu spēlītes" plakāts (2006).

Humors

Tā kā Holivudas kino kaili vīrieši ir retāk redzami nekā sievietes, aktieris Kens Džongs komēdijas Paģiras režisoram pats ir piedāvājis izģērbties: „Todam Filipsam piedāvāju, ka būtu forši, ja es no auto bagāžnieka izlēktu kails. To neviens nebūtu gaidījis! Tods atbildēja: „Tev tas nav man jāsaka divreiz.” Nav jau svarīgi, bet bija auksts. Sieva teica, ka tas būtu arī labs pašpārliecinātības uzmundrinājums pārējiem vīriešiem.”

foto: ddp images/Warner Bros. / Vida Press
Kadrs no filmas "Paģiras II" (2011).

Profesionalitātes pārbaude

Agrīnās Nikolas Kidmenas filmas (Dead Calm, Billy Bathgate) ir kailskatiem rotātas, bet drāmas Acis plaši aizvērtas prasības bija vēl augstākas – intīmas ainas ar toreizējo vīru aktieri Tomu Krūzu. „Neiebilstu, manas pašas nepašpārliecinātība nedrīkst iejaukties izpildījumā. Nedrošība nozīmētu, ka neesmu profesionāla aktrise,” skarbs un tiešs ir Nikolas secinājums.

foto: ddp images/pwe / Vida Press
Kadrs no filmas "Acis plaši aizvērtas" (1999).