foto: Inta Mengiša
Mīla ar ministri Viņķeli palīdz Robertam Ķīlim atlabt
Ilze un Roberts starp diskusijām laiku īsināja pastaigās pa pilsdrupu teritoriju.
Attiecības
2019. gada 6. jūlijs, 10:17

Mīla ar ministri Viņķeli palīdz Robertam Ķīlim atlabt

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (51) acīm redzami atveseļojies pēc gada sākumā piedzīvotā kritiena. Sarunu festivālā "Lampa", kas jūnija nogalē norisinājās Cēsīs, viņš ne tikai piedalījās diskusijās, bet arī visai veikli pārvietojās pa gleznaino pils parka estrādes teritoriju līdzās mīļotajai sievietei – veselības ministrei Ilzei Viņķelei (47).

Sociālantropologs un bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis šā gada sākumā smagā stāvoklī nonāca slimnīcā pēc tam, kad pakrita uz kāpnēm un zaudēja samaņu. Gūtās galvas traumas bija ļoti smagas, Ķīlis nonāca reanimācijā, pārcieta divas smadzeņu operācijas, kādu laiku pabija komā un nedēļu no savas dzīves pilnībā neatceras. Rīgas Ekonomikas augstskolā Roberts rehabilitācijas laikā bija spiests ņemt bezalgas atvaļinājumu, lai gan viņš tur oficiāli vairs nav štata darbinieks, bet gan strādājis uz autoratlīdzību pamata.

Tas, ka Roberts Ķīlis ir pie saprašanas, ir ļoti priecējošs fakts, jo mediķu sākotnējās prognozes bija ļoti drūmas – viņš varot uz mūžu palikt par „dārzeni” jeb cilvēku, kuram smadzenes ir neatgriezeniski bojātas. Izskanēja pieņēmums, ka viņš var nekad neatgūt runasspējas.

„Jā, tādas prognozes speciālistiem bija. Jo pēc tādām izmaiņām smadzenēs neko labu nevarēja sagaidīt – astoņos no desmit gadījumiem cilvēki paliek par tā sauktajiem „dārzeņiem” vai infantiliem. Arī paši ārsti atzina, ka mana atgriešanās dzīvē ir apbrīnojama,” žurnālam "Kas Jauns" pāris mēnešu pēc kritiena atzina Ķīlis. Kā pēc šādiem gadījumiem cilvēks uztver savu dzīvi? Vai ir mainījusies personība? „Pašam par to ir grūti spriest, bet man tuvie cilvēki atzīst, ka tomēr esmu nedaudz mainījies. Taču, lai izdarītu kaut kādus secinājumus, jāpaiet laikam,” bilda kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs, neslēpjot, ka lielākais atbalsts veseļošanās laikā ir viņa mīļotā sieviete.

Jau pirms sešiem gadiem uzvirmoja runas, ka Ķīlim uzplaukušas romantiskas attiecības ar politiķi Ilzi Viņķeli. Tolaik gan abi bija aizņemti cilvēki – Roberts bija precējies ar LTV režisori Agitu Cāni, savukārt Ilzes Viņķeles likumīgais laulātais draugs bija kādreizējais veselības ministrs un Rīgas domnieks Juris Viņķelis (66).

Šopavasar Juris apstiprināja faktu, ka tieši sānsolis ar Robertu Ķīli pielicis punktu viņa un Ilzes laulībai, kas jau pirms pāris gadiem juridiski šķirta. Savukārt Roberts Ķīlis, kas 2015. gadā par 100 tūkstošiem eiro Ziepniekkalnā iegādāto dzīvokli aizvadītā gada izskaņā uz dāvinājuma līguma pamata nodevis kundzes īpašumā, vēstīja, ka šķiršanas procesā ir arī viņa laulība ar sievu Agitu. „Manu draudzeni sauc Ilze,” viņš noslēpumaini bilda, kategoriski atsakoties nosaukt mīļotās uzvārdu...

Ja līdz šim Roberts Ķīlis un Ilze Viņķele centās neafišēt savu kopābūšanu, tad nu viņi vairs nevairās publiski parādīties kopā. Jūnija nogalē mīlnieki divas dienas aizvadīja Cēsīs, kur piedalījās sarunu festivālā "Lampa". Diskusijās iesaistījās gan Ilze, gan Roberts, bet brīvajos brīžos pāris baudīja romantiskas pastaigas pa skaisto Cēsu pils parka estrādi. Roberta Ķīļa dzīvespriecīgais, mundrais skats un brašais solis lika noprast, ka, pateicoties mūsdienu medicīnai, liktenim un veselības ministres rūpēm un mīlestībai, no gada sākumā gūtajām smagajām traumām eksministrs ir atlabis.

Fotoreportāža no Cēsīm: sarunu festivāla "Lampa" pirmā diena

gallery icon

Sarunu festivāla "Lampa" otrā diena

Sarunu festivāls "Lampa" Cēsu pils parkā.

gallery icon