foto: CSU Archives/Everett Collection/ Vida Press
Žaklīnas Kenedijas rūpes par sejas ādu bija pārsteidzoši vienkāršas
Žaklīna Kenedija Onasis.
2019. gada 29. maijs, 08:21

Žaklīnas Kenedijas rūpes par sejas ādu bija pārsteidzoši vienkāršas

Jauns.lv

Ir pagājuši 25 gadi kopš Žaklīnas "Džekijas" Kenedijas Onasis nāves, taču viņas kā patiesas stila ikonas ietekme aizvien ir jūtama arī mūslaiku pasaulē – sākot ar precīzajām līnijām bijušās pirmās lēdijas tērpu piegriezumos līdz matu griezumam, kas kļuva par „firmaszīmi”.

foto: CSU Archives/Everett Collection/ Vida Press

Vēl viens būtisks fakts elegantās pirmās lēdijas koptēlā bija viņas nevainojamā sejas āda. Žaklīna Kenedija visas dzīves laikā izvēlējās neuzkrītošu dekoratīvo kosmētiku un īpašu uzmanību pievērsa sejas ādas kopšanas rituālam un produktiem, ko viņa lietoja, un tam, kā viņa tos lietoja.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press

Biogrāfiskajā grāmatā „The Fabulous Bouvier Sisters: The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee”, kas stāsta par Džekiju un viņas jaunāko māsu Lī Radzvilu, tās autori Sems Kašners un Nensija Šēnbergera stāsta par Džekijas skaistumkopšanas rituālu, kādu viņu aizsāka jau kā Vasaras koledžas skolniece.

foto: Mirrorpix / Vida Press

Franču literatūras studente par savu ādas kopšanas rituālu reiz rakstījusi: „Nomazgājiet savu seju ar karstu ūdeni, tad paņemiet raupju drāniņu un vārda vistiešākajā nozīmē noberziet, uz vaigiem un pieres kustības vēršot augšup.... tad noskalojiet ar aukstu ūdeni: šoks stimulēs cirkulāciju, ļaujieties kņudinošajai sajūtai. Procedūras noslēgumā ar tādām pašām augšup vērtām kustībām iemasējiet bagātīgu krēmu. Veiciet to apmēram divas minūtes. Tad noslaukiet, kas vēl ir palicis, lai neatrastu uz sava spilvena nākamajā rītā.”

foto: CSU Archives/Everett Collection/ Vida Press

Tolaik „bagātīgais krēms”, ko Džekija lietoja bija „Dorothy Gray’s Special Dry Skin” mikstūra, bet vēlākos gados pirmā lēdija izvēlējās luksusa zīmola „Erno Laszlo” produkciju, kas mūsdienās maksā 275 ASV dolāru par iepakojumu.

foto: CSU Archives/Everett Collection/ Vida Press

Laikā, kad Džekija dzīvoja Baltajā namā, viņa sāka lietot peroksīda mutes skalojamo līdzekli, lai tas mazinātu nikotīna atstātos traipus uz viņas zobiem, kas bija radušies gadiem ilgi smēķējot. Šo netikumu viņa aizsāka jau pusaudzes gados un dzīves laikā smēķēja divas paciņas cigarešu dienā. Taču Džekija bija ļoti piesardzīga, lai fotogrāfijās viņa neparādītos ar cigareti rokās.

foto: Todd G / Splash News/ Vida Press
Džekijas smēķēšanas netikums atspoguļots miniseriālā „Kenediji”, kur pirmās lēdijas lomā iejūtas aktrise Keitija Holmsa.

Žaklīnas Kenedijas mazā apaļā cepurīte

Mazā apaļā cepurīte kļuva par tā laika ASV pirmās lēdijas Žaklīnas Kenedijas Onasis „firmaszīmi”. Modes mākslinieka Halsotna darinātās galvassegas Kenedijas ...

gallery icon

Žaklīnas Kenedijas stilīgās piedurknes

Lai gan Žaklīna bija iecienījusi mazās melnās kokteiļkleitas, tērpus ar interesantu piedurkņu risinājumu viņa dievināja vēl vairāk. Pateicoties ASV pirmajai ...

gallery icon

Žaklīnas Kenedijas trencis

Stila ikona Žaklīna Kenedija jau tā klasisko kamieļvilnas mētelīti, sauktu par trenci, padarīja par īstenu klasiku.

gallery icon

Žaklīnas Kenedijas saulesbrilles

Žaklīna Kenedija bija pirmā, kas sāka nēsāt lielās saulesbrilles. Šis aksesuārs savu aktualitāti nav zaudējis līdz pat šai baltai dienai.

gallery icon

Žaklīnas Kenedijas bikšu stils

Septiņdesmitajos gados Žaklīna Kenedija deva priekšroku sportiskākam stilam. Viņa sāka nēsāt garās bikses ar platiem bikšu galiem. Šī stila ideja, ...

gallery icon

Žaklīnas Kenedijas lakati

Viņa, iespējams, ir vienīgā sieviete, kura vienkāršu zīda aksesuāru padarījusi par vērā ņemamu modes preci.

gallery icon