foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dakterim Danilānam "piešuj" sānsoli - vai tiešām viņš no sievas aizgājis pie populārās Ziņģītes?
Dakteris Danilāns runas komentē šādi: "Esmu priecīgs, ka šitā par mani dod vaļā!” Bet Ziņģīte baumotājiem atgādina, ka "no 40 līdz 80 arī vajadzīgs sekss".
Attiecības
2019. gada 3. februāris, 07:02

Dakterim Danilānam "piešuj" sānsoli - vai tiešām viņš no sievas aizgājis pie populārās Ziņģītes?

Žurnāls "Kas Jauns"

Rīgas sabiedrību sašūmējis jautājums - vai tiešām dakteris Anatolijs Danilāns (75) ir aizgājis no sievas, lai būtu kopā ar veselīga dzīvesveida piekritēju Inesi Ziņģīti (78)?

Laikā, kad Andra Kiviča un Lienes Skulmes sāga plaši pavērusi durvis ļaužu pārspriedumiem par attiecībām, pa tām "ieslīdējis" vēl kāds pāris – populārais gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns un netradicionālās ārstēšanās speciāliste Inese Ziņģīte, kas cilvēkiem visā Latvijā māca, kā būt veseliem, rīvējoties, rāpojot un vingrojot. Dakteris un veselības mākslas tautskolotāja esot uzsākuši kopdzīvi.

„Kāds gan tur brīnums?”

„Kāds gan tur brīnums – viņi tak ir tik saderīgs pāris!” izdzirdējusi kādu dāmu pārvaicājam, vai tiešām viņa vēl neko nav dzirdējusi par šo it kā „visiem” zināmo jaunumu, secina kāda cita dāma. „Es gandrīz aizrijos ar ūdeni, kad man to baseinā pastāstīja,” žurnālam "Kas Jauns" sākotnējo pārsteigumu pauž kāda rīdziniece, tūlīt gan piebilzdama, ka nekāda brīnuma jau tur gan neesot. Abi tak pirms gadiem pieciem sastrādājuši kopīgu grāmatu "Speķītim nav ne vainas", un jau tad uz atvēršanas svētkiem sanākušie bijuši liecinieki tam, cik sirsnīgas un tuvas attiecības viņu starpā valda.

Turklāt Danilāns un Ziņģīte ir „uz viena viļņa” kā aktīva dzīvesveida piekritēji, runājot ne tikai par nepieciešamību kustēties svaigā gaisā un vingrot, bet arī par pilnvērtīgu attiecību dzīvi līdz sirmam vecumam. Piemēram, pirms diviem gadiem tautā iemīļotais dakteris „spridzināja” sarunu šovā "Starp mums runājot", paziņojot, ka „alkohols ir draņķis, veģetārieši saīsina dzīvi, bet sekss ir labs”. Arī Ziņģīte nav slēpusi, ko domā par veselīgu dzīvesveidu. Pirms vairākiem gadiem, žurnālam "Patiesā Dzīve" atklājot veselības un laimes noslēpumus, Ziņģīte atzina, ka liela problēma ir tā, ka daudzas sievietes mūža nogali pavada „ne kā sievietes”, jo viņām pēc 70 nav seksa. Kādam preses izdevumam veselīgā dzīvesveida popularizētāja pat atklāja, ka sekss viņai ir katru dienu, turklāt ar 20 gadus jaunāku vīrieti. 

Kamēr vieni baumotāji teju ar atzinību saveduši kopā tik saderīgo pāri, citi domīgi atminas, ka daktera kungam tak ir sieviņa, kurai Danilāns publiski veltījis ne vienu vien mīļu vārdu un kura arvien bijusi viņa sekretāre dažādu līgumu un darījumu kārtošanā. Turklāt Ziņģīte dzīvo 80 kilometru attālajā Nītaurē, kamēr dakteris – tepat Rīgā. Vai tiešām Danilānu laulības dzīvē būtu notikušas tik krasas izmaiņas?

Latgalē abi jau saprecināti

Kā ir patiesībā? Ņemot vērā Rīgā klejojošo leģendu,  žurnāls "Kas Jauns" sazinājās arī ar pašiem tās varoņiem. Izdzirdot jautājumu, Ziņģītes intonācija liecina par sen dzirdētu un jau apspriestu tematu. „Ko nu tur ākstīties – šo visu sen jau esmu dzirdējusi Latgalē. Kamēr no Rīgas aizgājušas līdz turienei, apaugušas ar visu ko…” smej Ziņģīte. Viņa arī apzinoties, no kurienes tam visam “aug kājas”. Proti, abu kopā uzrakstītā grāmata! „Kopš tā laika kā aizbraucu uz Latgali, mīļā stundiņ, tā dzirdu, ka Danilāns ir mans vīrs. Ak, Dievs Tēvs! Satikāmies visa viņa ģimenīte, apskāvāmies un smējāmies, kamēr nokritām, par šito joku, nu idiotisms kvadrātā,” smej Ziņģīte, kas regulāri tiekas ar cilvēkiem visā Latvijā, unikālās nodarbībās mācot viņiem vingrot, elpot un uzturēt mundru ķermeni.

Veselīgā dzīvesveida popularizētājai arī ir savs viedoklis par baumotājiem. „Vairs nav, par ko runāt. Tas seksa trūkums jau no 40 cilvēkos raisījis pilnīgu epidēmiju. Cilvēkam mīlēšanās un pavēdere ir viņa fiziskā būtība, dzīvības avots. Ja tas zaudēts, cilvēks nav pilnvērtīgs, viņš kļūst par mājsaimnieci, komandētāju, darba rūķi, neatceroties, kāpēc vispār sagājuši kopā. Padomājiet, ka no 40 līdz 80 arī jānodzīvo pilnvērtīgi! Un tad nebūs laika baumot un ņemties ap otra dzīvi!” ir pārliecināta Ziņģīte.

Danilāna sieva saprot, kur runas radušās

Ka viņas vīrs „salaulāts” ar Ziņģīti kopš grāmatas laikiem, pieļauj arī profesora sieva Irēna Danilāne. „Kad viņi abi pēc tās iznākšanas braukāja pie cilvēkiem uz tikšanos, abi kopā – tāpat kā uz grāmatas vāka – bija redzami afišās,” saprotoša ir Irēnas kundze, saucot pie telefona klausules pašu Anatoliju, lai izstāsta, ko par to visu domā. „Baumas man patīk, jo tad cilvēkam ir interesantāka dzīve. Esmu priecīgs, ka šitā par mani dod vaļā,” izdzirdējis jautājumu, uzjautrinās Danilāns. „Bet mana mīļā sieviņa ir tikai viena – un tā ir Irēna Danilāne jau 52 gadus,” baumas kliedē dakteris, piebilstot, ka pēdējos gados ar Ziņģīti pat neesot kopā uzstājušies, kur nu vēl redzējušies. „Pēdējo reizi Ziņģītes kundzi satikām pirms kādiem trim četriem gadiem?” jautādams sievai, prāto Danilāns. „Lai arī mums bija labas koleģiālas attiecības, es pat nezinu ne viņas telefonu, ne to, kur viņa dzīvo,” saka Danilāns, sarunas beigās gan atminēdamies, ka tomēr „melo”, jo reiz bijis aizvests pie viņas uz mājām „kaut kur patālu mežā”. „Jā, jā, esmu bijis pie viņas mājās. Malacis, cepuri nost cilvēkam, kas šitā var dzīvot mežā un viena visu darīt,” piebilst Danilāns, būdams vienisprātis ar sievu, ka baumas pieņem kā labu reklāmu.

Anatolijs Danilāns sarunā ar Dāvidu

Ārsts un profesors Anatolijs Danilāns uzņem ciemos modes mākslinieku Dāvidu, pastāstot, ka netic dzīvei pēc nāves, tāpēc dzīvo nost tagad ...

gallery icon