foto: Shutterstock.com
Nejēdzīgāko dāvanu TOP10
2019. gada 28. janvāris, 16:00

Nejēdzīgāko dāvanu TOP10

Jauns.lv

Ne visi ir dāvanu guru un spēj atrast lieliskas dāvanas, kas iepriecinās draugus un radus. Dāvanu saņēmēji gan parasti pieklājīgi novērtē pašu sirsnīgo dāvināšanas žestu un smaidot noliek saņemto lietu pašā tālākajā mājas stūrī. Tomēr dāvināšana ir īpašs process tieši tāpēc, ka ir patīkami radīt otram cilvēkam patiesu prieku, tāpēc vēlams mēģināt izvairīties no nejēdzīgām dāvanām.

Lūk, desmit dāvanas, kuras nevajadzētu dāvināt draugiem un radiem, ja nevēlies saņemt samākslotu “Paldies”. Vienīgais atļautais izņēmums – ja cilvēks tiešām ir izteicis skaļu un nepārprotamu vēlmi pēc šādām dāvanām.

Specifiski skaistumkopšanas produkti

Pret grumbu krēms, līdzeklis pret matu izkrišanu, pret striju želeja – šie visi ir lieliski palīgi cilvēkiem, kas cīnās ar noteiktām skaistumkopšanas problēmām. Bet šādas lietas cilvēki iegādājas paši, nevis cer ieraudzīt dāvanu maisiņā no citiem. Labākajā gadījumā dāvanas saņēmējs nedaudz nosarks, bet sliktākajā – pamatīgi apvainosies par norādi uz viņa nepilnībām.

Gaisa atsvaidzinātāji un aromātiskas sveces

Smaržīgas lietas, protams, ir jaukas, tomēr jāatceras, ka smaržu izjūta katram cilvēkam ir individuāla. Vienam patīk vaniļas aromāts, bet citam iespējams no tā paliek nedaudz slikti. Tieši tāpēc nav vēlams citiem dāvināt aromātiskās sveces vai specifiski smaržojošus gaisa atsvaidzinātājus. Turklāt, aizdomīgāki cilvēki varētu padomāt, ka tiek dots mājiens, ka viņu mājās nav kaut kas kārtībā ar gaisa svaigumu.

Dekoratīvas figūriņas

Vienas no bezjēdzīgajām dāvanām ir tādas, kurām nav vispār nekādas praktiskas pievienotās vērtības, un to var lietot tikai dekoratīvām funkcijām. Ak, cik daudz dažādu figūriņu krāj putekļus nevienā vien dzīvoklī! Neapgrūtini citus cilvēkus ar liekiem krāmiem – pieklājīgākie tos izvietos plauktā, ne tik smalkjūtīgie vienkārši izmetīs ārā. Turklāt, attiecībā uz jebkādiem mājas dizaina elementiem jāatceras, ka ne jau dāvinātājam tur ir jādzīvo, tāpēc nav jāuzbāžas citiem cilvēkiem ar savu gaumi.

Mājsaimniecības preces

Otra galējība, kur mēdz krist dāvinātāji, ir pārāk praktiskas lietas, piemēram, mājsaimniecības preces. Lai arī cik lielisks ir kāds lamināta kopšanas līdzeklis, diez vai kāds būs ļoti priecīgs saņemt to dāvanā. Pat, ja liekas, ka labs mikseris taču noderētu jebkurā mājā, ļauj cilvēkiem pašiem savu māju apgādāt ar nepieciešamajām lietām. Un tad, ja vēlme uzdāvināt kaut ko šajā lauciņā ir neapslāpējama, tad labāk iegādāties dāvanu karti attiecīgā tipa veikalā.

foto: Pexels.com

Apģērbs

Drēbes, apavi un somas ir laba dāvana tikai tad, ja dāvanas saņēmējs ir izteicis šādu specifisku vēlmi. Ir tik daudz virzienu, kā ar šādu dāvanu var nošaut greizi – nepareizs izmērs, netīkama krāsa, fasons, kas nepiestāv un tamlīdzīgi. Ja tomēr šāda dāvana tiek iegādāta, tad to noteikti vajadzētu pasniegt komplektā ar čeku, lai saņēmējs to nepieciešamības gadījumā var apmainīt pret pareizo izmēru.

DVD disks

Lai gan veikalos ir diez gan plaša izvēle ar filmām DVD diskos, daudzās mājās šo tehnoloģiju vairs aktīvi neizmanto, tāpēc šāda dāvana nemaz nebūtu izmantojama. Ja ir doma uzdāvināt kādu disku ar dziļāku nozīmi, tad pārliecinieties, ka dāvanas adresātam mājās ir kāda ierīce, ar ko šādus diskus atskaņot.

Mājdzīvnieki

Lai gan daudz un bieži tiek atgādināts, ka dzīvniekus dāvināt citiem nevajadzētu, vēl arvien atrodami tādi cilvēki, kas to dara. Šādas dāvanas rezultātā neapmierināts būs cilvēks, kam netika dotas izvēles iespējas, kā arī emocionāli var ciest nevainīgs zvēriņš. Dzīvnieks ir atbildība, nevis izprieca, tāpēc vienīgais brīdis, kad to var dāvināt ir paša bērnam. Un arī tikai apzinoties, ka visdrīzāk par dzīvnieciņu pārsvarā vajadzēs rūpēties pašam.

foto: Pexels.com

Erotiskā literatūra

Lai arī cik populāras mūsdienās ir dažādas erotiska rakstura romantiskās noveles, tādas nebūs labākā dāvana svētkos, it sevišķi, ja dāvanu izpakošana notiek visu viesu acu priekšā. Lai nevienam nebūtu jāsarkst, “Saplēstās mežģīnes” vai “Greja piecdesmit nokrāsas” labāk ļaut dāmām iegādāties pašām.

Treniņu aprīkojums

Pat, ja zini, ka dāvanas saņēmējam patīk sportot, nebūtu labi dāvināt hanteles, trenažierus vai citu sporta inventāru. Pirmkārt, tas var izklausīties pēc mājiena, ka cilvēkam nepieciešams kustēties vairāk – tas jūtīgākus cilvēkus arī nedaudz aizvainot. Otrkārt, ja cilvēks jau sporto, tad visdrīzāk visu sev nepieciešamo aprīkojumu sev ir iegādājies pats.

Gultas veļa ar apdruku

Kādreiz, kad kvalitatīvu gultas veļu nebija tik viegli nopirkt, šāda dāvana būtu ļoti pieprasīta. Taču mūsdienās, kad piedāvājums ir plašs, turklāt, gultu, spilvenu un segu izmēri ir daudzi un dažādi, gultas veļu dāvināt nav laba doma. It sevišķi tas attiecas uz tādiem komplektiem, kam ir īpaši specifiska apdruka – ja vienkrāsaina veļa ir diez gan universāla, tad puķaina var nebūt visu gaumē.

foto: Pexels.com

Vajadzīga nauda labas dāvanas iegādei?

Bieži vien cilvēki iegādājas nejēdzīgas dāvanas tāpēc, ka tās ir draudzīgā cenā. Tomēr varbūt labāk vajag izmantot tādu iespēju, kā naudas kredīti internetā, nevis iegādāties lētu, bet sliktu dāvanu. Dažos interneta veikalos naudas kredīti internetā ir pieejami uzreiz pie preces iegādes. Taču, ja tādas iespējas nav, dažāda veida kredīti internetā ir pieejami vien dažu klikšķu attālumā.

Kam kredīti internetā domāti?

Lai saņemtu aizdevumu, cilvēkam ir:

  • Nepieciešami regulāri ienākumi, kas ļaus atmaksāt aizdevumu;
  • Laba kredītvēsture, kas parāda, ka iepriekšējās saistības tajā skaitā citi kredīti internetā ir veiksmīgi un laicīgi nomaksāti;
  • Jābūt bankas kontam kādā no Latvijā strādājošajām bankām.

Galvenais, kas jāatceras ir tas, ka kredīti internetā palīdz tādos gadījumos, kad nedaudz pietrūkst kādas preces iegādei vai neatliekamu maksājumu veikšanai. Ja tiek izvēlēti tādi kredīti internetā, kurus var atmaksāt pakāpeniski, ir jābūt pārliecinātam, ka ikmēneša maksājumu veikšana neradīs nekādas finansiālas problēmas.

Kā pieteikties aizdevumam?

Ja esi sapratis, ka naudas kredīti internetā būs tas finanšu rīks, kas palīdzēs iegādāties labu dāvanu vai veikt kādu citu vajadzīgu pirkumu, tad nepieciešams vērsties pie kāda kredītdevēja, piemēram, ViaSMS.lv. Kredītdevēja mājas lapā izvēlies sev nepieciešamo summu un atmaksas veidu – vieni kredīti internetā ir jāatmaksā mēneša ietvaros, bet citi var tikt atmaksāti pa daļām garākā periodā. Kad esi izvēlējies nepieciešamo summu, nepieciešams iesniegt pieteikumu, kurā parasti jānorāda informācija par sevi:

  • Personas kods;
  • Mobilais telefons:
  • Bankas konts;
  • Ikmēneša ienākumi un izdevumi, tajā skaitā arī citi kredīti internetā.

Pēc pieteikuma saņemšanas aizdevējs var arī sazināties ar kredītņēmēju un precizēt informāciju par ienākumiem vai citām kredītsaistībām. Ja visa iegūtā informācija liecinās, ka klienta maksātspēja ir atbilstoša pieteiktajai summai, nauda jau pavisam operatīvi tiks ieskaitīta viņa bankas kontā.

Jāņem vērā, ka jebkuri naudas kredīti internetā ir maksas pakalpojums, tāpēc pirms aizņemšanās nepieciešams rūpīgi iepazīties ar aizdevuma noteikumiem un izmaksām. Tāpat adekvāti jāizvērtē sava maksātspēja, jo kredīti internetā ir nopietnas finanšu saistības un pirms aizņemšanās ir jābūt pārliecinātam par savām iespējām naudu atmaksāt noteiktajā termiņā un pilnā apmērā!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar ViaSMS.