foto: Shutterstock
Viens svarīgs vārds, kas stiprina attiecības
Labu attiecību neatņemama sastāvdaļa.
Attiecības
2018. gada 8. novembris, 05:13

Viens svarīgs vārds, kas stiprina attiecības

Jauns.lv

Visticamāk, visi zina trīs maģiskos vārdus, kas ir neaizstājami un svarīgi, ja vēlamies saglabāt noturīgas attiecības. Tie, protams, ir: “Es tevi mīlu.” Taču ne tikai šie vārdi ir svarīgi.

Džordžijas universitātē (ASV) veiktā pētījumā atklāts, ka ciešu attiecību un laulības saglabāšanā tieši tikpat svarīgs ir vēl kāds vārds.

Zinātnieki 468 laulātajiem pāriem uzdeva vairākus jautājumus gan par attiecībām, gan dzīvesbiedru. Secināts, ka arī pateicība ir ļoti svarīgs attiecību elements. “Tātad šis svarīgais vārds ir “Paldies!”. Mēs ļoti bieži piemirstam to sacīt. Un, izrādās, tieši tā arī daudziem pāriem pietrūkst,” komentē pētījuma līdzautors Alens Bārtons.

Cits pētījuma līdzautors, profesors Teds Futrs piebilst: “Domstarpības un strīdi ir visiem pāriem. Taču atšķirība starp tiem pāriem, kuri saglabā attiecības un dzīvo laimīgi, un tiem, kuri tomēr izšķiras, ir nevis konfliktu daudzumā, bet gan tajā, kādi tie ir, un kā partneri viens pret otru izturas ikdienā.”

Pēc profesora domām, reizēm pietiek vienkārši pasacīt paldies –par sagādāto priecīgo brīdi, atkritumu iznešanu, vakariņām, par skapī sakārtotām drēbēm vai par atbalstu. Neaizmirstiet to darīt, un jūs būsiet daudz laimīgāki.

Tēmas