foto: Pixabay.com
"Pati nesaprotu, kāpēc es tā izdarīju..." 29 gadus veca sieviete vaicā, vai atzīties mīļotajam, ka krāpusi
Stāstīt vai nestāstīt? Un - piedot vai nepiedot krāpšanu? Šie ir vieni no smagākajiem jautājumiem, ja piemeklē attiecību krīze.
Attiecības
2018. gada 23. oktobris, 13:02

"Pati nesaprotu, kāpēc es tā izdarīju..." 29 gadus veca sieviete vaicā, vai atzīties mīļotajam, ka krāpusi

Jauns.lv

"Man bija vienas nakts attiecības ar pavisam nepazīstamu vīrieti. Pati nesaprotu, kas ar mani notika. Kāpēc tā izdarīju? Es biju piedzērusies. Un tagad nezinu, vai stāstīt par šo sānsoli savam draugam, jo ļoti bail, ka viņš mani pametīs," izdevuma "The Sun" psiholoģei raksta 29 gadus veca sieviete un vaicā pēc padoma. Ko darīt - atzīties savā neuzticībā vai labāk paklusēt?

"Esmu 29 gadus veca sieviete. Pagātnē man ir vairākas neveiksmīgas attiecības. Tā nu tas ir - sanāk, ka vienmēr izvēlos nepareizos vīriešus.

Kad biju jauna un nepieredzējusi, Turcijas kūrortā satiku puisi un gandrīz vai ar viņu apprecējos. Pēc tam izrādījās, ka viņš ir sērijveida donžuāns, kura sieviešu skaitu vispār nav iespējams aprēķināt. 

Man ir bijuši vienas nakts sakari ar vīriešiem, kuri vienmēr solīja piezvanīt, bet tā arī pazuda. Jau gandrīz biju zaudējusi cerību, bet tad itāļu valodas kursos satiku ļoti jauku puisi. Pēc tam kad pametu koledžu, es aizbraucu uz Itāliju strādāt par auklīti, un tagad gribēju mazliet atsvaidzināt valodas prasmes.

Puisis apsēdās man blakus, un kursos mums tika dots uzdevums 5 minūšu laikā uzzināt pēc iespējas vairāk vienam par otra klasesbiedriem, un pēc tam to pastāstīt visai auditorijai. Uzzināju, ka viņš ir 35 gadus vecs, šķīries. IT speciālists pēc profesijas. Itāļu valodu mācās darba dēļ - viņu gaidot labs līgums.

Vienā mirklī sajutām, ka mums ir labs kontakts, un pēc lekcijas beigām aizgājām uz bāru. Viņš man piedāvāja, vai nedēļas nogalē vēlētos aiziet kopā pusdienās.

Nopirku fantastisku sarkanu kleitu. Ļoti centos, lai izskatītos satriecoši. Kad iegāju restorānā, viņa skatiens izteica visu. Pēc divām vīna pudelēm aizgājām uz manu dzīvokli, un tur mums bija spontāns sekss.

Pēc tam sākām satikties, un viņš teica, ka mēs tagad esam pāris. Es zināju, ka tuvojas viņa lielais brauciens uz Itāliju, tāpēc gatavojos, ka man būs jādzīvo bez viņa. Taču tajā vakarā, kad viņš uz 6 nedēļām aizbrauca uz Itāliju, es ar draudzeni aizgāju mazliet paballēties pilsētā. Un ļoti piedzēros.

Mani uzrunāja kāds vīrietis. Tā kā draudzenei sāka sāpēt galva, viņa jau bija devusies uz mājām. Tā nu tas vīrietis pavadīja mani mājup, ienāca manā dzīvoklī. Mums bija sekss.

Es patiešām nezinu, kāpēc tā izdarīju. Tam puisim ir 25 gadi, viņš man ir krietni par jaunu, un es pat nezinu, vai viņu kādreiz dzīvē vēl redzēšu. Jūtos nenormāli vainīga. Taču, ja tagad atzīšos savam mīļotajam, ko jau mūsu attiecību pašā sākumā esmu izdarījusi, es sagraušu visu, kas mums ir. Ko man darīt?"

Psiholoģes atbilde: 

"Ja visu izstāstīsi savam draugam, tu atbrīvosies no vainas sajūtas. Taču uzvelsi šo problēmu un, visticamāk, radīsi sirdēstus savam draugam. Un ļoti iespējams, ka visu zaudēsi. 

Ja allaž mēdz iekrist uz nepareizajiem vīriešiem, tad iespējams, ka arī tagad attiecību sākumposmā pārsteidzīgi iedomājies, ka tavs draugs ir pametis valsti, un tu atkal tiksi sāpināta.

Taču, ja ceri izveidot nopietnas un ilglaicīgas attiecības, tev būtu jāpārstāj šādi rīkoties. Ja tavs vienas nakts sakars bija bez izsargāšanās, tev vajadzētu pārbaudīties pie ginekologa. Ja tavs puisis atgriežas agrāk, vēl pirms esi saņēmusi ārstu pārbaudes rezultātus, - lietojiet prezervatīvus.

Kamēr tavs draugs ir prom, tu vari turpināt ballēties, taču ieteicams gan samazināt alkohola daudzumu, lai nezaudētu kontroli."