foto: Juris Rozenbergs
3 meitu māte Gundega Skudriņa: „Neesmu no tām mammām, kas par visu uztraucas”
„Kur es smeļos enerģiju? Man lielākais prieks to dot citiem. Ja izdodas labas lietas, projekti, tad enerģija nāk atpakaļ. Tā enerģijas apmaiņa ir neizbēgama,” atklāj Gundega.
Bērni
2018. gada 30. septembris, 06:45

3 meitu māte Gundega Skudriņa: „Neesmu no tām mammām, kas par visu uztraucas”

Edgars Orlovs, Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Radošās apvienības Skudras metropole vadītāja Gundega Skudriņa ar vīru Gundaru audzina trīs meitas. Gerda mācās Rīgas Franču liceja 6. klasē, bet šoruden skolas gaitas uzsākušas Gundegas jaunākās atvases Grēta un Gabriela.

Daudzi šiverīgo Skudriņu var apbrīnot viņas darbaspēju dēļ, jo reizēm šķiet, ka viņa paspēj visu. Gan sapucēties pirms iziešanas sabiedrībā, gan pabūt kopā ar savām atvasēm, gan izceļoties pa pasauli.

Gundega pati žurnālam Kas Jauns nenoliedz, ka ir ar lielām darbaspējām un dienas laikā pagūst izdarīt pietiekami. „Man Dieviņš devis lielu devu enerģijas, par ko esmu ļoti pateicīga, bet man ir arī savi palīgi, piemēram, māsas, kas pavaktē manus bērnus. Vispār ir ļoti daudz cilvēku, kas iesaistās, – gan vīrs, gan vecāki, gan draugi. Viņi visi ir kā mana atbalsta komanda,” paskaidro Gundega.

Taujāta, vai lielajā aizņemtībā nenākas iedzīvoties pašpārmetumos, ka nevar pietiekami daudz laika atvēlēt savām atvasēm, Gundega nedomājot saka: „Es arī neesmu no tām mammām, kas par visu ļoti uztraucas. Es diezgan daudz uzticos savām meitām. Katram pašam savi dzīves puni jāuzsit un no savām kļūdām jāmācās. Pašpārmetumos krītu ļoti, ļoti reti.

Uzskatu, ka daudz laika pavadu ar bērniem un bez viņiem es nevarētu tik daudz paveikt. Neesmu no tām mammām, kas pēc skolas pārbauda visus mājasdarbus piecas reizes. Ja ir slikta atzīme, viņām pašām par to jāatbild. Tā ir viņu sliktā atzīme.

Uzskatu, ka bērni paši ir personības un arī viņi neatbild par vecāku rīcību. Protams, ir jābūt vienā ģimenē, bet katram pašam arī ir savi dzīves prieka brīži jāpiedzīvo.”

„Es savām meitām uzticos. Lielais bērns ļoti labi savos divpadsmit gados tiek ar visu galā un dažkārt man pat palīdz. Lielākā vērtība ir bērnus bezgalīgi mīlēt, dot viņiem to lidojuma izjūtu, ļaut saprast, ka pie vecākiem viņi vienmēr var gūt mierinājumu, „iemācīt lidot”, lai izpleš spārnus.

Pārējo visu var iemācīt arī kāds cits. Piemēram, matemātiku var iemācīt skolotāja, arī citas zināšanas labāk gūt no cilvēkiem, kas kaut ko prot daudz labāk par mani. Kā es meitai, piemēram, varētu palīdzēt matemātikā? Ir lietas, kuras zinu labāk nekā citi, un ir lietas, ko citi zina labāk par mani,” nosaka Skudriņa.

foto: Juris Rozenbergs

Pucējas īpašā kleitā

Gundega šoruden sabiedrībā izgājusi ar īpašu transformējamu kleitu, ko pēc pasūtījuma darinājusi pašmāju modes māksliniece Una Bērziņa. Gundega, apmeklējot mākslinieka un modes dizainera Arvila Lindes ilustrāciju un gleznu izstādi MYTHAGO, restorānā Buržujs uz pārējo viesu fona izcēlās ar gana iespaidīgu tērpu.

foto: Juris Rozenbergs

„Tas tika darināts tikai pirms dažām dienām un tapa pāris dienu laikā. Tērps transformējas trīs daļās. Varu valkāt kā garus svārkus, kā īsus, gan ar piedurknēm, gan bez vai arī ar jostu vai bez tās,” nosaka Skudriņa. Savukārt iespaidīgā platmale ir no stilistes un modes mākslinieces Ivetas Vecmanes pēdējās tērpu kolekcijas. „Gribēju pirkt pati, bet Vecmane tā gudri mani atrunāja no šīs skaistās cepures iegādes. Viņa man pilnīgi neļāva to nopirkt! Izrādās, manas draudzenes jau bija šo cepuri iegādājušās un man to uzdāvināja,” stāsta Gundega.