foto: CAMERA PRESS/CAMERA PRESS / Vida Press
Kādas zeķes izvēlēties, lai izskatītos modīgi - bet ne kā modes upuris
Stila jaunumi
2018. gada 26. septembris, 06:19

Kādas zeķes izvēlēties, lai izskatītos modīgi - bet ne kā modes upuris

Anita Sedliņa

Jauns.lv

Līdz šim ir valdījis uzskats, ka zeķes ir radītas tikai komfortam un praktiskiem apsvērumiem un publiska to demonstrēšana piemērota tikai vectētiņiem. Bet pasaules modes metropoļu stila zvaigznes beidzot pārkāpj modes striktāko noteikumu un pierāda pretējo – zeķes ir stils!

Zābaku akcents

Visvienkāršākais un drošākais tendences asimilēšanas veids ir pagarinātas zeķes komplektā ar puszābakiem. Uz kailas ādas un pat virs zeķubiksēm.

foto: Nataliya Petrova/NurPhoto/Sipa U/ Vida Press

Seksīgās zeķītes

Jutekliskuma, sievišķības un romantikas devai (tāpat komforta barjerai starp valkātāju un jaunajām kurpēm) caurspīdīgas zeķītes ir nēsājamas ar stiletto kurpēm. Protams, tām ir jābūt efektīgākām un modīgākām par standarta miesaskrāsas zeķēm.

foto: Onnie A. Koski/WWD/REX/ Vida Press

Stilīgai atturībai

Lai nebūtu modes upuris un tomēr modīga, vērts izvēlēties rezervētākus zeķu un kurpju kombinēšanas paņēmienus. Piemēram, ar neitrālajām džinsa biksēm, ar nekontrastējošām, rudenīgām zeķēm brūnā, pelēkā un miesaskrāsas tonī.

foto: Dvora/REX/ Vida Press

Kontrasti

Visdrosmīgākās modes dāmas nepaliks nepamanītas, ja izvēlēsies kombinācijas, balstītas uz kontrastu principa. Tas nozīmē, gan krāsās, gan rakstos atšķirīgas kurpju, zeķu un pārējā apģērba komplektus.

foto: REX/ Vida Press

Sportiskās zeķes

Sportiskās zeķes no bieza materiāla un ar rievotu faktūru ir valkājamas ar snīkeriem vai līdzīgi atlētiskām un formās smagnējām iešļūcenēm (piemēram, Birkenstock).

foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Eklektika

Fešionistām aktuāls ir neglītais šiks jeb – vienā tēlā dažādu stilu komplekti. Modes bonusa punkti un sandaļu valkāšanas sezonas paildzinājums garantēts, ja raupjas un sportiskas zeķes tiek valkātas ar smalkām, sievišķīgām kurpēm.

foto: Cornel Cristian Petrus/REX/ Vida Press

Grafiski

Valkājot grafiskas zeķes, jāievēro viens vienkāršs noteikums – ir jāsaskan kādai no zeķu un kurpju krāsām.

foto: REX/ Vida Press

Ballītes versija

Samta vai mirdzošas, mežģīņu vai zīda – smalkas zeķes palīdzēs ikdienu pārvērst par svētkiem un ikdienišķākos apavus – par ballītes deju kurpēm.

foto: CAMERA PRESS/CAMERA PRESS / Vida Press
foto: ddp/abaca press/ Vida Press