foto: Pexels.com
Jaunā pētījumā atklāts, ka ar stimulētām dzemdībām var izvairīties no ķeizargrieziena
Iepriekš dzemdību stimulācija vecmāšu un ginekologu vidē tika uztverta visai piesardzīgi.
Bērni
2018. gada 22. septembris, 06:37

Jaunā pētījumā atklāts, ka ar stimulētām dzemdībām var izvairīties no ķeizargrieziena

"Patiesā Dzīve"

Jauns, plašs pētījums apliecinājis, ka ar dzemdību stimulēšanu grūtniecības 39. nedēļā var izvairīties no ķeizargrieziena un iespējamiem sarežģījumiem.

Teksasas Universitātes Medicīnas fakultātes zinātnieku grupa doktora Džordža Sādes vadībā ir veikusi pirmo eksperimentu šajā virzienā, izpētot vairāk nekā 6000 sieviešu, kurām tuvojas dzemdības. Pusei no viņām tika piedāvāts stimulēt dzemdības 39. gaidību nedēļā, bet otrai pusei – gaidīt dabiskā dzemdību procesa sākumu.

Izrādījās, ka bērni, kas bija dzimuši stimulētās dzemdībās, jutās tikpat labi kā tie, kas piedzima dabiskās dzemdībās. Vēl vairāk – pirmās grupas bērniem bija mazāk problēmu ar elpošanu nekā pārējiem.

Iepriekš dzemdību stimulācija vecmāšu un ginekologu vidē tika uztverta visai piesardzīgi, jo valdīja uzskats, ka tāda iejaukšanās dabiskajā dzemdību norisē tikai palielinās to dzemdību skaitu, kas notikušas ar ķeizargriezienu. Taču izrādās, ka ir gluži pretēji. Eksperiments ir beidzies, bet tieši tādēļ, ka inducēto dzemdību prakse izrādījās veiksmīga, ārsti ir sākuši piedāvāt grūtniecēm izvēli – gaidīt līdz pirmajām kontrakcijām vai mazliet paātrināt šo procesu.