Gultā ņemat līdzi viedtālruņus? Mīļie, jūs ļoti riskējat...
Pāri, kuri sūdzas par atsvešināšanos, nesaskaņām gultā vai arvien retāku seksu – pievērsiet uzmanību, vai neesat pārāk cieši „sadraudzējušies” ar modernajām tehnoloģijām.
Attiecības
2016. gada 3. marts, 21:24

Gultā ņemat līdzi viedtālruņus? Mīļie, jūs ļoti riskējat...

Jauns.lv

Ja pāris pirms gulētiešanas izmanto tādus civilizācijas labumus kā mobilie tālruņi un planšetdatori, viņu organismā paaugstinās stresa līmenis. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka sekss būs blāvs, garlaicīgs un mīlas priekiem ļausieties arvien retāk.

Pēc fiziologu domām, aktīva sērfošana internetā 20 minūtes pirms miega pamatīgi ietekmē hipofīzes darbu. Un tieši šis smadzeņu centrs ir atbildīgs par dzimumdzīvi.

Seksuālajai dzīvei ļoti kaitē paradums pirms miega ērti ieritināties gultā ar planšetdatoru vai tālruni, pārskatīt sociālos tīklus, kaut ko ietvītot vai pat iesaistīties diskusijā. Komunikācija sociālajos tīklos rada pēkšņu stresa hormona pieplūdumu asinīs. Turklāt sarakste internetā prasa uzmanību un koncentrēšanos, tā ka par atslābināšanos nevar būt ne runas.

Tātad pāri, kuri sūdzas par atsvešināšanos, nesaskaņām gultā vai arvien retāku seksu – pievērsiet uzmanību, vai neesat pārāk cieši „sadraudzējušies” ar modernajām tehnoloģijām.

Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock