foto: Shutterstock
"Tev gan labi, vari braukt dārgos ceļojumos" - 10 muļķīgas frāzes, ko neteikt saviem bezbērnu draugiem
"Nu jā, bērnu nav, tad jau varat atļauties pirkt jaunu auto un braukt ceļojumos," - ja šādi spriedelēsi par savu bezbērnu draugu materiālo stāvokli, nebrīnies, ka viņi vairs īpaši nevēlēsies ar tevi kontaktēties.
Bērni
2018. gada 25. aprīlis, 06:02

"Tev gan labi, vari braukt dārgos ceļojumos" - 10 muļķīgas frāzes, ko neteikt saviem bezbērnu draugiem

Jauns.lv

Ja esi aizrautīga „mammu klubiņa” biedre, kam visas domas un sarunas ir tikai un vienīgi par bērniem, ir tikai dabiski, ka gribi savā pulciņā iesaistīt arī citas sievietes – savas draudzenes, māsas, kolēģes. Būt mātei – tas patiešām ir brīnišķīgi. Taču pārlieka cenšanās "iedrošināt" savas draudzenes palikt stāvoklī var sabojāt jūsu draudzīgās attiecības. Lūk, 10 frāzes, no kurām vajadzētu izvairīties, runājot ar pāriem, kuriem nav bērnu.

Iemesli, kāpēc cilvēkiem nav bērnu, var būt dažādi, un šī tēma bezbērnu pāriem var būt ļoti sāpīga. Iespējams, cilvēki vienkārši nevēlas ģimenes pieaugumu vai psiholoģiski nav tam gatavi. Kāpēc viņiem par to būtu jātaisnojas tev?

Varbūt ir medicīniski sarežģījumi, kuru dēļ nevar iestāties grūtniecība – un te visi ir gatavi apspriest tik intīmas tēmas. Nezinot kontekstu, vari nokļūt neērtā situācijā un aizvainot. Katrā ziņā – vērts apdomāt, pirms sāc spriedelēt par šo tēmu.

Šīs 10 frāzes nevajadzētu teikt cilvēkiem, kuriem nav bērnu:

Nākamā lapa: "Nu, kad tad plānojat bērnus?"