foto: no privātā arhīva
"Es biju kā pelmenis..." Fitnesa pāra Paulas Freimanes un Pētera Rumpja pārsteidzošais stāsts
Citi no rīta ceļas uz darbu, mēs - apēdam savas auzu pārslas un dodamies uz trenažieru zāli. Tas ir mūsu ofiss. Trenējam citus un trenējamies paši," ar savu dienas režīmu iepazīstina Pēteris un Paula.
Attiecības
2018. gada 13. februāris, 06:01

"Es biju kā pelmenis..." Fitnesa pāra Paulas Freimanes un Pētera Rumpja pārsteidzošais stāsts

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Fitnesa pāris Paula Freimane (23) un Pēteris Rumpis (24) ir interneta zvaigznes. Viņi sociālajos tīklos žilbina ar krāšņām fotosesijām, no kurām pirmā tapusi, puisim sēžoties uz diētas meitenes dēļ...

Tie, kas sociālo tīklu vidē interesējas par fitnesu, kultūrismu vai vienkārši tievēšanu, ir pamanījuši Paulu Freimani un Pēteri Rumpi. Viņi sajūsmina ar iespaidīgām ķermeņa formām un iedvesmo tūkstošiem sekotāju pievērsties sportiskam dzīvesveidam. „Ja mēs varam, varat arī jūs!” saka par fitnesa skaistuļiem nodēvētie jaunieši, neslēpjot, ka sākums bijis grūts. Turklāt Pēteri pazīst arī seriāla UgunsGrēks skatītāji kā Zentiņas bārenīti.

Resnīte un...

Tas, kā dēļ modele un monacofit.com aplikācijas radītāja Paula Freimane kļuvusi par Instagram zvaigzni ar vairāk nekā 50 tūkstošiem sekotāju, ir ne tikai skaistais augums un līdz niansēm izslīpēto formu reljefs, bet arī praktiski padomi, kā līdz tam nokļūt. Un, ko tur noliegt, līdzās viņai tikpat izskatīgs puisis. Pēteris Paulas fotosesijas (un otrādi) krāšņo kopš aizvadītā rudens, jo abi ir pāris arī reālajā dzīvē.

foto: no privātā arhīva
Pāris ar lielāko prieku izrāda savus panākumus internetā, jo tas iedvesmo citus.

Izrādās, abiem ir līdzīgs stāsts, kā nonākuši līdz fitnesam. Jau bērnībā Paula neesot bijusi diez ko tieva, taču, kad 16 gadu vecumā no Dobeles pārcēlusies uz Rīgu, lai mācītos interjera dizaineros, drīz vien 38. izmēra bikses dabūjusi nomainīt pret 42. izmēru.

„Mācoties Rīgā, sāku arvien biežāk iegriezties ātrās ēdināšanas iestādēs, un tāds bija rezultāts…” neslēpj Paula. „Kādu dienu pamodos un izdomāju, kas man vajadzīgs – sporta zāle, ko apmeklēja kāds mans draugs. Tā aizgāju viņam līdzi, prasīju, lai kaut ko pamāca,” turpina Paula. Lai arī pirmie trīs mēneši neesot devuši nekādu rezultātu, jo „bezjēgā” uz savu roku gājusi cauri visiem trenažieriem, meitene ieguvusi pašu galveno – interesi un neatlaidību.

foto: no privātā arhīva
Tāda (pa kreisi) Paula izskatījās, pirms pievērsās fitnesam. Un tagad...

„Daudz lasīju par trenēšanos, ļoti sāka interesēt uzturs. Līdz tam man vispār nebija nekādas saprašanas par produktiem. Pēc uztura plāna sakārtošanas un regulāriem treniņiem progress bija pēc četriem mēnešiem – es zaudēju septiņus kilogramus,” atklāj Paula.

Pirmie panākumi devuši vēlmi turpināt. „Man patika vērot, kā mainās ķermenis atkarībā no izvēlētās diētas un vingrojumiem. Es pat saku, ka tas ir mans hobijs,” pasmaida Paula. Viņai piebalso arī Pēteris. „Tas izraisa atkarību. Ja esi kādu posmu nodzīvojis vienā izskatā un ieraugi sevi pilnīgi citādu, tas aizrauj.”

foto: no privātā arhīva

...un „pelmenis”

Lai arī sports allaž bijis Pētera sabiedrotais, viņš atceras, ka auguma aprises ne tuvu nav bijušas tagadējām, viņš drīzāk atgādinājis pelmeni.

„Mācījos Ogrē, kur spēlēju florbolu, bet brīvdienas pavadīju Rembatē. Kad salauzu dārgu florbola nūju, nolēmu pamēģināt ko citu un aizgāju paskatīties, ko džeki dara Rembates trenažieru zālē. Kaut ko pacilāju un sapratu, ka ķermenim no tā ir pavisam jaunas, citas sajūtas, gribējās vēl un vēl tur atgriezties,” atceras Pēteris, skaidrojot, ka vispirms aizrāvies ar pauerliftingu jeb spēka trīscīņu.

„Biju kā pelmenis, jo ļoti daudz vajadzēja ēst,” atceras Pēteris, kas šajā sporta veidā izcīnījis godalgotas vietas Latvijā un ārzemēs. Pēc vidusskolas beigšanas viņš iestājās Sporta akadēmijā, kur sāka aizrauties ar kultūrismu. „Otrajā kursā iepazinos ar treneri Robertu Fišeru, nopirku pirmo proteīna pulveri, sāku diētu. 54 dienās nometot desmit kilogramus, mans ķermenis pilnībā izmainījās,” atceras Pēteris.  

foto: no privātā arhīva
Kur vēl atbilstošāk? Ar šādām formām Pēteris savu uzvārdu var nest ar lepnumu.

Satikšanās Portugālē

Kaut arī Paula un Pēteris ir Latvijā labi pazīstami treneri, iepazinās viņi ārzemēs. Pirms mazliet vairāk nekā diviem gadiem Paula devās uz Monako, lai vadītu individuālus treniņus. „Par interjera dizaineri nekļuvu, bet pēc vidusskolas kursa nokārtoju trenera sertifikātu. Pievērsos pilnībā sportam, sāku startēt sacensībās, strādāt šajā jomā,” turpina Paula. Brīvdienas sanācis pavadīt Portugālē, kur viņa atpūtusies vienā kompānijā ar Pēteri. „Bijām draugu grupa aktīvā tripiņā – trenējāmies, gājām pārgājienos,” atceras Paula.

Kad pēc diviem mēnešiem atgriezusies Latvijā, kontaktējusies ar Pēteri par treniņu iespējām šeit, un sporta zālē arī satuvinājušies. „Pēteris mani sagatavoja bikini fitnesa sacensību sezonai,” pasmaida šodien pazīstamā fitnesa modele.

foto: no privātā arhīva

Sapratīs tikai savējais

Jaunieši atzīst, ka gatavošanās process sacensībām ir ļoti smags un mokošs un tajā viss atkarīgs no gribasspēka, kā arī no otra atbalsta. Kultūrists neslēpj, ka arī viņiem kāre pēc ēdiena nav sveša. Puisis pasmaida, ka pirms diviem gadiem, gatavodamies sacensībām Mr. Universe, ēdienu redzējis tikai nakts murgos.

„Tas ir normāli. Katrs cenšas sevi motivēt, kā var. Man tas ir pienākums pirmām kārtām pret sevi, savu treneri un sponsoriem. Ja pievilsi sevi, pievilsi citus. Galvenais ir apzināties, ka citi nedrīkst ciest tevis dēļ,” aizdomājas jaunietis. „Kad gatavojies sacensībām – divus, trīs mēnešus –, apkārtējiem vari šķist visai egocentrisks, jo visu laiku velti sev, lai trenētos un ievērotu ēšanas un miega režīmu. Nevari tusēties un pat ne pie kāda aiziet ciemos. Tas ir milzīgs psiholoģisks spiediens,” turpina skaidrot Paula.

foto: no privātā arhīva

Daudz dzirdēts, ka aktieri un mākslinieki nespēj veidot attiecības ar cilvēkiem, kas nav no viņu profesionālās vides. Ar fitnesa sportistiem neesot citādi.

„ Mēs nesaprastos, ja būtu no dažādām jomām. Džeki par fitnesa sievietēm ir sajūsmā, bet viņiem nav ne jausmas, ko sievietei tas prasa, lai viņa sevi uzturētu tādā formā. Parastam džekam dzīve ar tādu sievieti varētu likties garlaicīga,” spriež Pēteris un paskaidro: „Mēnesi pirms sacensībām visas domas un līdzekļi vērsti tikai uz tām. Ja aizej ciemos ar kastīti, kurā brokoļi un vista, tevi neviens nesaprot, uzbāžoties, ka vienu gabaliņu kūkas apēst taču var... Bet nevar! Tas viens gabaliņš baigi jau neizmainīs tavu ķermeni, bet iedragās psiholoģiski.”

foto: no privātā arhīva

Un Paula piebilst: „Draudzenes zvana desmitos vakarā, lai aicinātu izklaidēties, un nesaprot, kā tas ir, ka esmu jau gultā. Bet man ir savs režīms.”

Diēta otra dēļ

Pēteris un Paula uzsver, ka, abi būdami sportisti, viens otru spēj labi saprast un respektēt. Tā arī radusies abu pirmā kopīgā fotosesija. „Es no augusta līdz novembra beigām gatavojos sacensībām, bet Pēteris tobrīd ēda diezgan brīvi. Un teikšu godīgi – man bija nenormāli grūti…” neslēpj Paula.

Tāpēc Pēteris, lai atbalstītu mīļoto, izgājis uz kompromisu. „Izturēt diētu iespējams vien tad, ja ir motivācija. Tā arī es nolēmu – sēdēšu uz diētas kopā ar Paulu, lai pēc tam uztaisītu kopīgu fotosesiju kā motivāciju citiem cilvēkiem,” atklāj Pēteris.

„Tā izturēt diētu ir daudz vieglāk. Nedrīkst būt tā, ka vienam ir diēta, bet otrs blakus tikmēr ēd kūkas,” atzīstas Paula. Taču neesot tā, ka fitnesa skaistuļi atteikušies no našķiem. Ja nav gatavošanās posms sacensībām, abi mierīgi varot notiesāt arī picu un citus kārumus.

When two fit people goes to 🚿 after gym 🤣

A post shared by Paula Freimane (@paolafreeman) on

Panākumu atrādīšana sociālo tīklu vidē veicinājusi jauniešu popularitāti un pat pāru interesi par kopīgu trenēšanos. „Atsaucība ir milzīga. Saņemam daudz standartjautājumu par diētu, treniņiem. Cenšos pateikt, ka nemaz tik grūti nav, katra nākamā diēta ir vieglāka.

Pauerliftingā biju pieradis ēst milzīgas porcijas ar taukiem, majonēzi piecas sešas reizes dienā, nevienas veselīgas ēdienreizes! Arī es pirmajā diētā salūzu jau trešajā dienā, jo nebija pietiekamas motivācijas. Tāpēc saku – ja es spēju, tad visi var izturēt!” iedrošina Pēteris, būdams priecīgs par katru, kuru izdodas iedvesmot veselīgam dzīvesveidam.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Starp citu, Pēteri ir redzējuši arī TV skatītāji - viņš parādījās seriālā "UgunsGrēks", pēdējā sērijā atveidojot Zentas spēkpilno bārenīti, kurš uz rokām varēja pacelt gan māti, gan kāzu viesus.