3 iedarbīgi padomi, kā sevi iemīlēt un celt pašapziņu
Lai arī pozitīvā domāšana tiek uzskatīta par novecojošu teoriju, nekas labāks nav izdomāts. Tikai labas domas un gribasspēks var palīdzēt brīžos, kad uzmācas drūmas domas.
Attiecības
2016. gada 11. aprīlis, 16:30

3 iedarbīgi padomi, kā sevi iemīlēt un celt pašapziņu

Jauns.lv

Sevis mīlēšana nav pārspīlētas rūpes par ārējo izskatu, bet gan māka justies komfortabli savā ķermenī, iemācīties pieņemt savas nepilnības un ar apmierinājumu lūkoties spogulī.

"Kad es būšu tik tieva, kā tā modele, tad noteikti sevi mīlēšu." Taču ne jau daži nomestie kilogrami cels tavu pašapziņu. Ne velti mēdz teikt, ka viss ir galvā. Uz mūsu pašapziņu nepārtraukti iedarbojas dažādi faktori - citu vērtējums, vecāku ieliktā "bagāža", dažādi kompleksi. Taču mums vienmēr ir iespēja situāciju mainīt un uzlabot. Mīlēt sevi, tas nozīmē nekaunēties pašai sev uzdot jebkādu jautājumu, izvirzīt jebkurus mērķus un tos sasniegt. Sieviete, kura sevi mīl ir iekšēji un ārēji mierīga, tic sev, ir pozitīva, lieliski jūtas savā ķermenī, ar kuru lepojas. Viņa iet pa ielu ar taisnu muguru, turot galvu augšā, atstājot pozitīvu iespaidu.

Ja tāda neesi, tev ir visas iespējas par tādu kļūt. Izmēģini dažus vienkāršus vingrinājumus, kas palīdzēs tev labāk iepazīt un iemīlēt sevi.

Uzraksti sev vēstuli

Apsēdies pie datora un uzraksti vēstuli, kurā noraksturo pati sevi. Apraksti savas pozitīvās īpašības un stiprās puses. Ar ko tu lepojies, ko citi slavē tevī, par ko tevi apkārtējie ciena. Aizsūti sev šo vēstuli uz epastu un dari to ik pa laikam. Tas nepieciešams, lai apzinātos savas priekšrocības un iemācītos tās akcentēt.

Piedod sev

Beidz sevi šaustīt un piedod savus grēciņus, kļūdas un nepareizus lēmumus. Paņem tīru papīra lapu un sadali to 3 daļās. Kreisajā pusē ieraksti visu to, ko pēc savām domām dzīvē esi izdarījusi nepareizi. Vidū fiksē laiku, kad tas ir noticis, tādejādi varēsi novērtēt, cik ilgi tu pārdzīvo un turpini vilkt šo nastu. Šie ieraksti tev nav jāveic uzreiz, vari to visu rūpīgi pārdomāt un ik pa laikam sarakstu papildināt. Dienas beigās vēlreiz izej cauri visiem punktiem un trešajā ailītē ieraksti "Es sev piedodu". Šāda metode ļaus tev iet uz priekšu, bez vainas apziņas nastas aiz muguras.

Salīdzini sevi ar sevi pašu

Sevis salīdzināšana ar citiem ir pati lielākā kļūda, kas katru dienu grauj mūsu pašapziņa. "Tās visas citas ir jaunākas, skaistākas, laimīgākas, veiksmīgas, bet es..." Pārstāj to darīt. Vispirms sāc priecāties par citiem un saki apkārtējiem komplimentus. Meklējot labo citos, tu netieši atklāsi labo arī sevī. Salīdzini sevi vakar ar sevi šodien. Kas noticis pa šo dienu labs? Par ko tu sevi vari paslavēt? Izveido pati savu tēlu - iedomājies, kā tu gribētu justies, izskatīties un sāc pie tā strādāt! Mainot vizuālo tēlu, piedomā arī pie saviem dzīves uzskatiem. Kā tu raugies uz problēmām, vai mīli tās dramatizēt? Pamēģini mainīt skatu uz dzīvi un saskatīt labo ikvienā situācijā. Pēc kāda laika pajautā sev kādas izmaiņas jūti salīdzinot savu jauno tēlu ar to, kāds tas bija agrāk? Tu sev patīc labāk? Tā ir laba ziņa, jo pamazām sāc sevi iemīlēt.

Lai arī pozitīvā domāšana tiek uzskatīta par novecojošu teoriju, nekas labāks nav izdomāts. Tikai labas domas un gribasspēks var palīdzēt brīžos, kad uzmācas drūmas domas. Atceries sen lasītas pamācības, ka no rīta raugoties spogulī  jāpasaka sev labi vārdi, bet vakarā jāatceras labās lietas, kuras pa dienu ar tevi ir notikušas. Vai tu to joprojām praktizē? Ja nē, tad atsāc to darīt. Šie mazie, it kā nebūtiskie sīkumi palīdz mums ievērojami vairāk nekā pašas to iedomājamies. Tas neļauj grimt grūtsirdībā, māca mīlēt sevi tādu, kāda esi un mainīt attieksmi pret sevi un apkārtējiem.


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock