foto: ekrānuzņēmums no video
Par mata tiesu no nāves – šis video jāredz visiem šoferiem un skolēniem
Vien daži centimetri un sekundes paglāba visus iesaistītos no neiedomājamas traģēdijas.
Bērni
2017. gada 13. novembris, 15:01

Par mata tiesu no nāves – šis video jāredz visiem šoferiem un skolēniem

Kasjauns.lv

Norvēģijā kāda šofera transportlīdzeklī ievietotais video reģistrators fiksējis momentu, kurā neuzmanīgs skolēns par mata tiesu izbēg no drausmīgas nāves – pakļūšanas zem lielā ātrumā braucošas kravas mašīnas.

Šokējošais incidents nofilmēts kādas Norvēģijas pilsētiņas ceļmalā.

No malā piestājuša skolēnu autobusa izkāpa vairāki bērni, no kuriem viens piepeši meties pāri ceļam.

Kā redzams video, tajā brīdī no labās puses pretī traukusies smagā automašīna un zēnu no drošas nāves paglābusi vien viņa paša, kā arī šofera pietiekami ātrā reakcija.

Šaušalīgs brīdinājums vecākiem un šoferiem

Satraucošos kadrus pērnvasar fiksējis kāds netālu malā apstājies kravas automašīnas šoferis Bjorns Kirkjebo, ziņo britu "Mail Online".

foto: ekrānuzņēmums no video
Video redzams, ka tikai zēna reakcija un acumirklīgi pieņemtais lēmums paskriet pretējā virzienā, kopā ar šofera laicīgu bremzēšanu paglābis no, iespējams, nāvējoša trieciena.

Viņš apgalvo, ka nesen tomēr izvēlējies publicēt nofilmēto internetā, lai piespiestu gan vecākus, gan bērnus, gan arī šoferus aizdomāties par drošību uz ceļiem.

“Bija briesmīgi uz to noskatīties, jo es pats neko daudz nevarēju iesākt – vien pasignalizēju ar gaismām un skaņas signālu pretim braucošajam šoferim un bērniem,” pauda šoferis.

Firma, kas atbild par skolēnu autobusu kursēšanu apstiprinājusi – tā šoferis izlaidis bērnus atļautā tam paredzētā vietā, taču uzsākta iekšējā izmeklēšana, lai nākotnē izslēgtu līdzīgu situāciju rašanos.