foto: Vida Press
Kā tagad izskatās amizantā meitene no filmas "Mis Saulstariņš" un citi mazie Holivudas aktieri
Abigaila Breslina jau 10 gadu vecumā par Mis Saulstariņa lomu saņēma "Oskara" nomināciju.
Bērni
2017. gada 10. oktobris, 07:32

Kā tagad izskatās amizantā meitene no filmas "Mis Saulstariņš" un citi mazie Holivudas aktieri

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Neviena Holivudas kino filma nevar iztikt bez aktieriem – bērniem. Kamēr aktiera profesija kādam bijusi tikai epizode, citam – karjeras atspēriena punkts. Glīti vai nūģiski, bet amizantie, mazie aktieri ir izauguši.

No šausmām uz daili

Šausmu filmu Aplis un Aplis 2 biedējošā galvenā varone, kura ar video palīdzību nogalināja cilvēkus, aktrise Daveita Čeisa tagad ir glīta 26 gadus jauna sieviete.

foto: Vida Press
Daveita Čeisa šausmu filmās "Aplis" un "Aplis 2".

Stilā dumpinieciskā zvaigzne iesākto aktrises karjeru ir turpinājusi ar dažādām kino un TV lomām un centusies ielauzties mūzikas industrijā ar pat vairākiem mūzikas albumiem. Bet Apļa slavu aizsniegt vairs nav izdevies.

foto: Vida Press
Daveita Čeisa.

Nevar pazīt

Bleiks Makivers, kas 1994. gadā tēloja bagātnieku Valdo komēdijā Mazie palaidņi un seriālā Pilna māja Mērijas Keitas Olsenas attēlotās varones Mišelas Tanneras draugu, ir kļuvis vizuāli neatpazīstams.

foto: Vida Press
Bleiks Makivers.

Super atlētisks dziedātājs un atkailinošo go-go deju dejotājs. „Četrpadsmit gadu vecumā gandrīz nogāju no ceļa. Mani izglāba mūzika un klavieres,” skarbs ir mazā aktiera rezumē.

foto: Vida Press
Bleiks Makivers.

Feministe

Harija Potera aktrise, kas tēloja Pansiju Pārkinsoni, – Skārleta Birna – ar 2017. gada atkailinošo fotosesiju žurnālā Playboy ir centusies pierādīt, ka beidzot ir pieaugusi un viņu tagad satrauc dažādas sociālas problēmas.

foto: Vida Press
Skārleta Birna.

„Cilvēki vēl aizvien cenšas ignorēt sieviešu intelektuālās spējas, noliegt viņu īpašumtiesības uz seksualitāti, neatzīt feminismu un visu to, kas sievieti padara spēcīgu. Viss sākas ar vienādu atalgojumu un beidzas ar krūšu atkailināšanu,” viņa apgalvo un vārdus darbos pierāda ar dalību anti-Trampa Sieviešu gājienos.

foto: Vida Press
Skārleta Birna.

Lēniņš

Desmit gadu garumā attēlojis neveiklo Nevilu Lēniņu Harija Potera filmās, Metjū Lūiss ir izaudzis par talantīgu TV filmu un teātra izrāžu aktieri.

foto: Vida Press
Metjū Lūiss.

Un, lai arī pats nespējot vairs pat noskatīties savas debijas filmas, šai lomai viņš var pateikties par karjeru un atpazīstamību.

foto: Vida Press
Metjū Lūiss.

Tēlotāja

Visdramatiskāko transformāciju demonstrē aktrise Elle Faninga, kas burtiski ir izaugusi skatītāju acu priekšā. Debitējot divu gadu vecumā, deviņpadsmit gadu vecās jaunietes kontā jau tagad ir vairāk nekā 30 vērtīgas kino lomas.

foto: Vida Press
Elle Faninga.

„Pat tad, kad biju pavisam maziņa, apzinājos, ka filmas nozīmē tēlošanu. Arī četru gadu vecumā sapratu, ka, filmējoties The Door in the Floor, aktieris Džefs Bridžess nav mans tētis. Tas ir darbs, nopietns darbs. Pucēšanās un tēlošana.”

foto: Vida Press
Elle Faninga.

Slavu! Slavu! Slavu!

Vēl viena aktrise, kura no bērnības ir veiksmīgi aizsoļojusi līdz pašai Holivudai, ir 2004. gada bērnu seriāla Unfabulous galvenās lomas tēlotāja Emma Robertsa.

foto: Vida Press
Emma Robertsa.

„Mans lielākais pārdzīvojums bija tas, ka nedabūju Vendijas lomu Pīterā Penā. Mamma teica, ka varbūt ir laiks apstāties, iet uz skolu un atkal būt bērnam. Atcirtu: „Nē! Es gribu slavu!””savu mērķtiecību apstiprina 26 gadus sasniegusī aktrise, kura par iedzimto talantu var pateikties arī radniecībai ar aktrisi Džūliju Robertsu.

foto: Vida Press
Emma Robertsa.

Saulstariņš

Jaukā un amizantā meitenīte no filmas Mis Saulstariņš – aktrise Abigaila Breslina – jau kopš trīs gadu vecuma ir sākusi filmēties reklāmās, piecu gadu vecumā – pirmajā filmā, bet Oskara balvas nomināciju saņēmusi desmit gadu vecumā par Mis Saulstariņu.

foto: Vida Press
Abigaila Breslina filmā "Mis Saulstariņš".

Un tā tālāk – līdz 2016. gada kulta seriālam Scream Queens.

foto: Vida Press
Abigaila Breslina.

Karjera kā atriebība

Pirms 21 gada, savos desmit gados, Mišela Trahtenberga debitēja galvenajā lomā filmā Spiedze Harieta, un tās nestās atpazīstamības un naudas dēļ ir kļuvusi par skolasbiedru apsmieklu un pazemojumu objektu.

foto: Vida Press
Mišela Trahtenberga un Rozija O'Donela.

Bet veiksmīga karjera esot viņas atriebība. 18 kino lomas, 34 TV lomas, 4 labākās aktrises apbalvojumi.

foto: Vida Press
Mišela Trahtenberga.

Labdarība

Pirms desmit gadiem Džordžija Henlija bija Lūsija Nārnijas hronikas: Lauva, Ragana un drēbju skapis filmā un trīs tās turpinājumos.

foto: Vida Press
Džordžija Henlija.

Studiju laikā prestižajā Kembridžas Universitātē meitene turpinājusi epizodiski filmēties, bet tagad mākslas bakalaure ir norūpējusies par sociālajiem jautājumiem un nodarbojas ar labdarību SOS Children’s Villages bāreņiem.

foto: Vida Press
Džordžija Henlija.

Ardievas Holivudai

Stīvena Spīlberga filmas Kapteinis Āķis varone Megija ir aktrise Ambera Skota, kas pēc filmas uzņemšanas un dziesmiņas izpildīšanas Oskara balvu ceremonijā no Holivudas ir atvadījusies.

foto: Vida Press
Ambera Skota.

Tagad viņa ir fokusējusies uz privāto dzīvi, tik slepenu, ka iztiek bez sava Instagram konta.

foto: Vida Press
Ambera Skota.

Siržu lauzējs

Amizantais filmas Par puiku aktieris Nikolā Holts arī pieaugušā vecumā ir gana talantīgs, lai filmētos tādās kulta filmās kā Trakais Makss: Skarbais ceļš, X-Men, un gana pievilcīgs, lai iekarotu aktrises Dženiferas Lourensas un Playboy modeļu sirdis.

foto: Vida Press
Nikolā Holts filmā "Par puiku".
foto: Vida Press
Nikolā Holts.

Mīlīgais zēns

Mīlīgais, mazais zēns no filmām Meklējot Nekurzemi un Čārlijs un Šokolādes fabrika – Fredijs Haimors – 25 gadu vecumā ir atvadījies no bērnu aktieru titula, mīlīgām lomām un tēlo sērijveida slepkavu seriālā Bates Motel.

foto: Vida Press
Džonijs Deps un Fredijs Haimors filmā "Meklējot Nekurzemi".
foto: Vida Press
Fredijs Haimors.