Adrenalīns ārpus guļamistabas jeb 10 padomi, kā padarīt seksuālo dzīvi aizraujošāku
Vai tev šķiet, ka kādreiz seksuālā dzīve bija aizraujošāka? Pāriem, kas ilgi ir kopā, šāda sajūta var rasties. Taču ir labā ziņa - to var mainīt.
Attiecības
2016. gada 17. maijs, 19:05

Adrenalīns ārpus guļamistabas jeb 10 padomi, kā padarīt seksuālo dzīvi aizraujošāku

Jauns.lv

Agrāk tava seksuālā dzīve bija kaisles pilna un daudzveidīga, bet tagad uzradušās dažādas atrunas, kāpēc mīlas prieki jāatliek uz citu vakaru. Uzzini, kā atgriezt mīlas dzīvei seksuālu dzirkstelīti.

Tā var notikt pat tad, ja tev patīk sekss un tu mīli savu vīrieti. Bet kas tad nav kārtībā? „Pastāv dažādas barjeras, kas liedz mums baudīt labu seksuālo dzīvi, sākot ar kompleksiem par savu izskatu un beidzot ar apnikumu,” norāda grāmatas „The Passion Prescription” („Kaisles recepte”) autore Lora Bermane. „Taču labās ziņas ir tādas, ka vari tikt tām pāri un atgūt jutekliskumu.”

Seko šiem portāla Fitness Magazine padomiem, lai tava seksuālā dzīve kļūtu labāka un laimīgāka!

1. Iemīli savu kailumu

Vislabākais sekss ir tām sievietēm, kuras ir pilnībā apmierinātas ar savu ķermeni. Diemžēl tā nav tik bieži sastopama īpašība. ASV veiktā pētījumā atklājās, ka 80% sieviešu ir kompleksi par savu ārieni. Droši vien esi pamanījusi, ka, uzmanīgi nopētot sevi spogulī, acis uzreiz apstājas pie ķermeņa problēmzonām. Bieži vien šī neapmierinātība seko mums guļamistabā, īpaši tad, ja partneris seksa laikā pieskaras vai skūpsta tās vietas mūsu ķermenī, ar kurām neesam mierā. Lai iemācītos pieņemt sevi, nopēti veikalā vai sporta zālē sastaptās pievilcīgās sievietes. Tu redzēsi, ka neviena no viņām nav pilnībā ideāla, bet tāpat izskatās ļoti labi. Vari pajautāt savam partnerim, kas viņam tavā ķermenī vislabāk patīk un katru rītu pārcilāt prātā nosauktās ķermeņa daļas. Izsaki komplimentus pati sev! Apsēdies spoguļa priekšā un novērtē, kas tev pašai savā ārienē patīk vislabāk – formīgais dibens, slaidās potītes vai skaistās krūtis.

2. Ļauj ķermenim un garam saplūst vienā

Vai vari atcerēties brīžus, kad tavs ķermenis un prāts licies kā viens vesels? Varbūt tādas izjūtas tevi pārņēma pēc maratona skrējiena vai jogas nodarbībā? Ļoti iespējams, ka nemaz tik daudzus gadījumus nespēsi atsaukt atmiņā. „Ja sieviete cieš no kompleksiem par savu ķermeni, viņa nošķir ķermeni no tā, kā jūtas,” skaidro Bermane. Lai atjaunotu zaudēto saikni, vismaz reizi dienā palutini vienlaikus gan ķermeni, gan garu, piemēram, ar masāžu, sportiskām aktivitātēm vai vienkārši uzvelc apģērbu, kurā jūties seksīga.

3. Atsakies no seksa

Tas varētu izklausīties ekstrēmi, taču ir ļoti iedarbīgi. Mēs taču vienmēr viskaismīgāk gribam to, ko nevaram dabūt, vai ne? Tas darbojas arī guļamistabā, īpaši ja ar partneri esat kopā jau daudzus gadus. Paķircini sevi un viņu! Parotaļājieties viens ar otra ķermeni, bet ar norunu – nekāda seksa! Tas jūs uzbudinās tik ļoti, ka grūti būs atturēties. Taču nosaki „seksa aizliegumu” uz nakti vai divām un ļauj kaislībām krāties.

4. Adrenalīna deva ārpus guļamistabas

Nav brīnums, ja pēc vairākiem kopā aizvadītiem gadiem esat kļuvuši slinkāki gultā, taču tā tam nevajadzētu palikt! Jaunākie pētījumi liecina, ka jauni piedzīvojumi liek smadzenēm ražīgāk izstrādāt dopamīnu, kas spēlē lielu lomu seksuālajā iekārē. Nododies riskantām aktivitātēm ar mīļoto, piemēram, izleciet ar izpletni vai kāpiet kalnos. Tas liks tev sajusties kā attiecību sākumā, kad jūs nevarējāt atraut rokas viens no otra!

5. Pasaki viņam, ko vēlies

„Runājot par seksu, vīrietis grib būt tavs bruņinieks baltā zirgā – viņš labprāt uzklausītu, kas tev seksā visvairāk patīk. Lielākā problēma – daudzas sievietes nav pietiekami iepazinušas savu ķermeni un nezin, ko viņam pastāstīt.” Parādi viņam, kas un kā tev patīk. Uzliec savu roku uz viņējās un parādi, kur pieskarties un cik stipri to darīt. Runā ar viņu, ja tev ir kādas īpašas vēlmes. „Tas ir vienīgais veids, kā viņš varēs uzzināt par tavām vēlmēm,” norāda Bermane.

6. Neļauj attiecībām ieslīgt rutīnā

Ja tava ikdiena ir stresa pilna, ir grūti justies seksīgai un iekārojamai. Ja sieviete nepārtraukti piedzīvo stresu, viņas ķermenis aktīvāk ražo oksitocīnu, kas savukārt nomāc seksa hormona testosterona darbību. Rezultāts – tavs libido kļūst pavisam zems. Ja tā ir noticis, centies ieviest izmaiņas savā ikdienas ritmā. Uzliec CD, kas tev atgādina par studiju laiku, un dziedi līdzi. Iegādājies kaut ko sev pavisam netipisku, piemēram, skaistas kurpes ar platformu un valkā tās, tiekoties ar draudzenēm. Kad atslābināsies un labi jutīsies, domas atkal atgriezīsies pie seksa.

7. Sper pirmo soli

Virdžīnijas universitātē veiktā pētījumā parādīts, ka sievietes apmierinātību laulības dzīvē nosaka tas, cik vīrietis tajā ir emocionāli iesaistījies. Ja jūs abi labi pavadāt kopā laiku, tad esat laimīgi. Bet, ja jūtaties atsvešinājušies, cieš attiecības un seksuālā dzīve. “Problēma slēpjas tajā, ka tev nepieciešama tuvība, lai gribētos seksu, bet viņš tev jūtas tuvāks caur seksu,” skaidro Bermane. Tāpēc sper pirmo soli viņam pretī.

8. Pārvērt mājas soli priekšspēlē

Lai arī mūsdienu sievietei ir vēl daudz citu pienākumu, viņa joprojām ik dienas mājas solim un bērnu audzināšanai velta ilgāku laiku nekā stiprais dzimums. Nav brīnums, ka mums ne vienmēr gribas seksu – esam taču nogurušas! Vašingtonas universitātes pētījumā atklājies, ka sievietes ir daudz apmierinātākas ar attiecībām un vēlas vairāk seksu, ja viņu dzīvesbiedri palīdz mājas darbos. „Viņam tikai jāpasaka, ka palīdzība mājas solī ir sava veida priekšspēle,” saka Bermane. Kad viņš redzēs, kādu iespaidu tas atstāj uz tavu libido, pats pieteiksies padarīt mājas darbus!

9. Pavadiet laiku ārpus mājām

Dažkārt ir labi atstāt aiz muguras darba rūpes, bērnu audzināšanu un mājas soli, lai atrastu laiku kopīgai iziešanai no mājām. Ja nepietiek laika nedēļas nogalei divvientulībā, tad vismaz dodieties vakariņās uz restorānu. Vai arī apciemo viņu darba vietā – redzot vīrieti pašai nepazīstamā vidē, tu viņu ieraudzīsi nedaudz citā gaismā. „Tu pat varētu saskatīt ko tādu, kas viņu padarīs iekārojamāku tavās acīs,” iztēli rosina Bermane.

10. Sporto - tas ir lielisks veids, kā uzlabot seksuālo dzīvi!

Tādā veidā tu stimulēsi ne tikai ķermeni, bet arī nervu sistēmu un smadzenes. Fiziskas aktivitātes spēcina sirds un asinsvadu sistēmu, uzlabo asinsriti un veicina asins pieplūdumu dažādām ķermeņa daļām, kā arī mazina stresu un ceļ pašvērtējumu. Ja sporto regulāri, tu vairāk iedziļinies sava ķermeņa vajadzībās, un sekss, protams, ir viena no tām.

Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock

Tēmas