Mākslinieki apgleznos krēslus
Gleznotāja un modes māksliniece Elita Patmalniece savu labdarības izsoles krēslu nodomājusi apgleznot melnbaltā motīvā, par galvenajiem elementiem izvēloties seju, kokus un briesmonīšus
2009. gada 1. jūnijs, 15:22

Mākslinieki apgleznos krēslus

Jauns.lv

Rīgas Krēslu fabrika (RKF), atzīmējot 10 gadu jubileju, organizē labdarības izsoli, kurā iecerēts pārdot fabrikas ražotus krēslus ar oriģināliem, Latvijā pazīstamu mākslinieku apgleznojumiem.

Par izsolē iegūtajiem līdzekļiem RKF plāno iegādāties ratiņkrēslus bērniem invalīdiem.   

Gleznotāja un modes māksliniece Elita Patmalniece savu labdarības izsoles krēslu nodomājusi apgleznot melnbaltā motīvā, par galvenajiem elementiem izvēloties seju, kokus un briesmonīšus. Taču konkrētas idejas, kādam jābūt apgleznotā krēsla galarezultātam, vēl nav. “Ko roka vilks, tas būs,” stāsta Elita Patmalniece. Māksliniece smejas, ka viņas sapņu krēsls nav klubkrēsls, taču tam jābūt lielam un mīkstam, ar rotājumiem un sarkanu pamattoni. Krāsām nav nozīmes, galvenais, lai krēsls būtu ērts, kurā ļauties sapņiem. Akcijā piedalīties arī Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Andris Vītoliņš un Roberts Koļcovs. “Māksla apvienojumā ar praktisku lietojumu vienmēr ir cieņā, tāpēc izsole būs viens no atraktīvākajiem pasākumiem mēbeļu industrijā pēdējo gadu laikā,” prognozē RKF līdzīpašnieks Aldis Circenis.

Krēslu apgleznošana sāksies trešdien, 3. jūnijā, fabrikas salonā Brīvības ielā 177, kur apgleznotie krēsli būs arī apskatāmi. Izsole notiks internetā, tās rezultāti būs zināmi jūnija vidū.

Anda Dzenža