Viens ļoti svarīgs vārds, kurš stiprinās jūsu attiecības
Neaizmirsti savam partnerim laiku pa laikam pateikt "paldies", un jūs būsiet daudz laimīgāki.
Attiecības
2016. gada 6. augusts, 09:18

Viens ļoti svarīgs vārds, kurš stiprinās jūsu attiecības

Jauns.lv

Visticamāk, visi zinām trīs maģiskos vārdus, kas ir neaizstājami un svarīgi, ja vēlamies saglabāt noturīgas attiecības. Šie trīs vienkāršie vārdi, kuros slēpjas vesels jūtu okeāns, protams ir: “Es tevi mīlu”. Taču ne tikai šie vārdi ir svarīgi.

Džordžijas universitātē (ASV) veiktā pētījumā atklāts, ka ciešu attiecību un laulības saglabāšanā tieši tikpat svarīgs ir vēl kāds vārds, raksta today.com. Zinātnieki atlasīja 468 laulātus pārus un uzdeva viņiem vairākus jautājumus gan par viņu attiecībām, gan arī dzīvesbiedru. Noslēgumā secināts, ka arī pateicīgums ir ļoti svarīgs attiecību elements. “Tātad šis svarīgais vārds ir “Paldies!” Mēs ļoti bieži piemirstam to sacīt. Un, izrādās, tieši tā arī daudziem pāriem pietrūkst.

Mūsu aptaujātie precētie pāri atklāja, ka pat grūtākajos laulības posmos spēja būt pateicīgiem vienam pret otru palīdz uz savām attiecībām paraudzīties pozitīvāk. Jo pateikšanās mīļotajam cilvēkam liecina, ka neuzskatām viņu par pašsaprotamu lietu savā dzīvē un priecājamies, ka mums viņš/viņa ir,” pētījuma rezultātus komentē tā autors Allens Bārtons. Cits pētījuma autors un universitātes profesors Teds Futrs piebilst: “Domstarpības un strīdi ir visiem pāriem. Taču atšķirība starp tiem pāriem, kuri saglabā attiecības un dzīvo laimīgi, un tiem, kuri tomēr izšķiras, ir nevis konfliktu daudzumā, bet gan tajā, kādi tie ir, un kā partneri viens pret otru izturas ikdienā.”

Pēc profesora domām, reizēm pietiek vienkārši pasacīt “paldies”. Paldies par sagādāto priecīgo brīdi, par atkritumu iznešanu, par pagatavotām vakariņām, par skapī sakārtotām drēbēm vai paldies par atbalstu. Neaizmirstiet to darīt, un jūs būsiet daudz laimīgāki.     

Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock

Tēmas