Ko par tevi liecina aplīši un līnijas, kuras tu švīkā uz papīra
Cita pasaule
2012. gada 14. aprīlis, 10:11

Ko par tevi liecina aplīši un līnijas, kuras tu švīkā uz papīra

Jauns.lv

Ir mirkļi, kad roka it kā zīmē pati no sevis – kad sēžam sapulcēs, lekcijās vai runājam pa telefonu. Palūkojies, kas tapis tavā blociņā, un tu ieraudzīsi, ko tev vēlas pateikt zemapziņa. Vēstījumus skaidro psiholoģijas un mākslas maģistre Ēra Zalcmane.

­­

Ornaments ar daudziem asiem stūriem.

Tu šobrīd izjūti diskomfortu, tāpēc mēģini strukturēt situāciju, kurā atrodies vai par kuru domā.

Atkārtojas ģeometriskas figūras. Tu jūties par sevi pārliecināta un zini, ka spēj tikt galā gandrīz ar jebkuru situāciju.

Aplī iezīmēts trijstūris.

Tu esi atvērta komunikācijai un draudzības vai idejas vārdā spēj iziet arī ārpus savas komforta zonas.

Aplī iezīmēts četrstūris. Tev ir svarīgs apkārtējo novērtējums un atzinība. Tu pūlies visu izdarīt labi.

Liektas līnijas, kas krustojas un sapinas.

Līnijas norāda, ka esi radoša personība un tev ir vairākas vērtīgas idejas, ko piedāvāt pasaulei. Bet tu tās nez kāpēc noklusē.

Zīmējumā ir augu/dzīvnieku raksta elementi. Lai kur tu šobrīd atrastos, savās domās esi tālu prom. Tava zemapziņa paralēli risina tev svarīgākus jautājumus. Šie zīmējumi raksturīgi arī romantiskām būtnēm.

Cilpas.

Simbolizē grūtības vai sarežģītus jautājumus, ko centies risināt. Tu jūties apjukusi, bet šis zīmējums tevi, pašai nezinot, cenšas sakārtot.

Cilpiņa, kas izzīmēta kā spirāle. Tu nekavējoties vēlies atrisināt esošo situāciju. Arī tad, ja to neapzinies ar prātu, tava zemapziņa saka skaidri – tev tā ir jāatšķetina!

Spirāles veida zīmējums.

Tu pati sev esi izvirzījusi uzdevumu kaut ko atrisināt. Jo ilgstošāk griez ar pildspalvu uz riņķi (tā, ka gandrīz vai izduras papīram cauri), jo uzstājīgāk tava zemapziņa prasa to darīt nekavējoties. Nevilcinies un prasi kādam padomu vai meklē palīgus. Tu esi nokļuvusi apburtā lokā.

Saule. Jauki – tavs noskaņojums ir pilns optimisma, un tev netrūkst pozitīvu emociju. Ja vien pārāk neaizraujies ar staru izzīmēšanu, kas var liecināt, ka tev grūti pieņemt lēmumu.

Mākonīši.

Tevi kaut kas nomāc, bet tu nevēlies citus ar savu problēmu apgrūtināt. Jo tumšāki un draudīgāki mākoņi, jo uzstājīgāk zemapziņa raida ziņu, ka sāpi tomēr vajag izstāstīt.

Puķītes. Tev ļoti gribas, lai sapulce, lekcija vai telefonsaruna ātrāk beigtos. Puķītes maskē aizkaitinājumu un palīdz savaldīties.

Līnijas.

Jautājumu, kas tev šobrīd prātā, tu uztver mierīgi, tevi grūti izsist no līdzsvara. Savukārt nervozitāti un uztraukumu nodod līnijas, kas nav taisnas, bet gan – uz augšu uzliektiem galiem.

Rūtiņu un režģu raksti. Tu esi ļoti disciplinēta un apzinīga un ierobežojumus uzņem kā pašus par sevi saprotamus. Tie tevi neuztrauc.

Jautājums: Kāpēc vieni zīmē puķītes, bet citi – ģeometriskas figūras?

Atbilde: Kopumā figūru izvēle atkarīga no tā, kura smadzeņu puslode cilvēkam ir dominējošā. Ja dominē kreisā, tad ir tendence zīmēt ģeometriskus objektus: rombus, kvadrātus, taisnstūrus, trijstūrus. Ja noteicošā ir labā, tad vairāk ir vijīgas, plūstošas līnijas un apļveida figūras.

Zīmējumus ietekmē arī situācija, kurā cilvēks atrodas – kādi jautājumi tiek risināti sapulcē, kā tie liek justies, kāda ir attieksme pret sarunas biedru pa telefonu vai sarunas tēmu. Ja zīmējumi top, klausoties lekcijas, tātad cilvēkā notiek iekšējs strukturēšanas process. Turklāt, švīkājot uz papīra, var labāk uztvert to, ko stāsta.

No apļa līdz švīkājumiem

*Aplis raksturīgs līdzsvarotai, elastīgai un par sevi pārliecinātai personībai. Arī attiecībās šāds cilvēks ir komunikabls un empātisks.

*Ovāli un elipses norāda, ka cilvēkam patīk komforts un viņš darīs visu, lai izvairītos no konfliktiem.

* Kvadrāts (arī taisnstūris) liecina, ka cilvēks stabili stāv uz zemes. Kvadrātu parasti zīmē intelektuāļi, kam patīk dzīvi sakārtot pa plauktiņiem un virzīties pretī savam mērķim. Ļoti pacietīgi, ilgstoši spēj darīt vienu darbu un īstenot to līdz galam. Vienlaikus – ambivalentas personības.

* Trijstūris raksturīgs līdzsvarotiem un ļoti mērķtiecīgiem cilvēkiem. Tas parāda, ka cilvēks spēj ātri pieņemt lēmumus, viņam ir svarīgi sasniegumi un karjera. Īsti līderi!

* Daudzstūrus zīmē emocionāli, intuitīvi un vienlaikus pretrunīgi cilvēki. Vairāk sola, nekā ir gatavi kaut kam reāli ķerties klāt. Talantīgas, daudzpusīgas personības, kas nebaidās no konfliktiem.

* Zigzagi norāda uz nervozumu un uztraukumu. Jo tas sīkāks un smalkāks, jo šīs sajūtas vairāk saistītas ar cilvēka iekšējo pasauli, nevis ar ārējiem apstākļiem.

* Pārtrauktas līnijas liecina, ka cilvēks nebaidās risināt problēmas, necenšas izpatikt, ir pašpietiekams un aktīvs.

* Viļņotas līnijas stāsta par mierīgu personību, kuru pārāk neietekmē apkārtējie notikumi. Nereti dzīvo savā domu vai sapņu pasaulē.

* Skricelējumi norāda uz atslābumu un meditatīvu procesu.

Konsultē psiholoģijas un mākslas maģistre Ēra Zalcmane


Aiva Alksne, žurnāls „Stella” / Foto: Shutterstock