Latvijas Pasts lūdz bērnus rakstīt vēstules Ziemassvētku vecītim uz pareizo adresi Pāvilostā
Lūk, precīza adrese, kas jānorāda, lai Ziemassvētku vecītim rakstītās vēstules sasniegtu pareizo adresātu: Ziemassvētku vecīša birojs, Smiltnieki, Ziemupe, Vērgales pagasts, Pāvilostas novads, Latvija LV-3463.
2012. gada 11. decembris, 13:18

Latvijas Pasts lūdz bērnus rakstīt vēstules Ziemassvētku vecītim uz pareizo adresi Pāvilostā

Jauns.lv

Latviešu Ziemassvētku vecītis dzīvo vai vismaz uztur biroju Pāvilostā, informēja Latvijas Pastā. Lai vēstule veiksmīgi sasniegtu adresātu, uz tās jānorāda precīza Ziemassvētku vecīša adrese, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas.

Paziņojumā medijiem, kur pasts aicina bērnus rakstīt vēstules Ziemassvētku vecītim uz pareizo adresi, teikts, ka tā ir: Ziemassvētku vecīša birojs, Smiltnieki, Ziemupe, Vērgales pagasts, Pāvilostas novads, Latvija LV-3463.

Lai vēstule veiksmīgi sasniegtu adresātu, uz tās jānorāda precīza Ziemassvētku vecīša adrese, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas, atgādina pasts.

Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību 35 santīmi, savukārt Santa Klausam Somijā - ar nominālvērtību 50 santīmi.

Savukārt "globālā" Ziemassvētku vecīša "Santa Claus" pārstāvniecība ir Somijā ar adresi; Santa Claus, Arctic Circle, 96930 Rovaniemi, Finland.

Kā izriet no informācijas internetā, šī adrese ik gadus saņem ap 600 000 Ziemassvētku vecītim adresētu vēstuļu no 198 valstīm. Somu valodā Ziemassvētku vecīti sauc "Joulupukki", kas burtiskā tulkojumā nozīmē "Ziemassvētku āzis".


LETA/ Foto: AFP, Ieva Čīka/ LETA