"Latvijas Loto" skaidro, kas notika ar TV izlozes "SuperBingo" laimes ratu
Pēc incidenta TV izlozes „SuperBingo” izložu ierīci rūpīgi inspicējusi arī Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija.
2016. gada 25. oktobris, 14:10

"Latvijas Loto" skaidro, kas notika ar TV izlozes "SuperBingo" laimes ratu

Jauns.lv

Loterijas biļešu tirgotava VAS "Latvijas Loto" nākusi klajā ar skaidrojumu septembrī aizritējušās TV izlozes misēklim, kurā spēles dalībnieces iegrieztais laimes rats "saniķojās" tieši tad, kad mēlīte norādīja uz lielo laimestu – 25 000 eiro, kurus sieviete tā arī nedabūja. Loterijas rīkotāji uzstāj, ka video redzamais defekts nav nekādi ietekmējis izlozes iznākumu.

Kā ziņots, 11.septembrī, svētdienā aizritējusī „SuperBingo” 36.nedēļas TV izloze izcēlās ar pagalam nelaimīgu laimes rata iegriešanu kādai no dalībniecēm. Acīgi TV skatītāji noķēruši mirkli, kurā redzams, kā „SuperBingo” TV izlozes laikā, griežot laimes ratu, 25 000 eiro ailīte atvienojas no rata un paslīd dziļāk. Izlozes iekārtas defekts vērojams video 41:20 minūtē.

Plāksnīte ir tikai ilustratīva nozīme

VAS „Latvijas Loto” mārketinga daļas vadītāja Aiga Roziņa atzīst, ka plāksnītes izslīdēšana TV šova „SuperBingo” izlozē bija negadījums. „Skaidrojums ir šāds – laimestu sektoru plāksnītes pie rata ir piestiprinātas katra atsevišķi ar divpusēji stiprināmo līmlenti. Šajā konkrētajā izlozē rata iegriešanas brīdī plāksnīte bija atlīmējusies, kā rezultātā tā uz sektora izkustējās. Ierakstu šajā brīdī nedrīkst pārtraukt, jo tas ir izlozes process, tāpēc spēle tika turpināta,” skaidro Roziņa.

VAS „Latvijas Loto” pārstāve mierina, ka laimesta plāksnītēm esot tikai ilustratīva nozīme un atlīmēšanās nekādi nevarot ietekmēt nedz rata griešanās ātrumu vai spēku, nedz arī laimesta apjomu. Savukārt rata „mēlīte” (sarkanā krāsā, pa kreisi) esot no trausla materiāla un arī tai ir tikai ilustratīva nozīme – tā precīzi norāda uz laimestu un nepilda nekādu bremzēšanas funkciju.

Inspekcija rūpīgi pārbaudījusi „Laimes ratu”

„Šodien mūsu darbību uzraugošā un kontrolējošā institūcija, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija apsekoja konkrēto spēļu iekārtu, „Lielo laimes ratu”, un secināja, ka „mēlītes” faktora ietekme uz laimestu nav konstatējama. Gribētos piebilst, ka mēs strādājam ļoti jutīgā industrijā, ko pierādīja arī šis gadījums. Tāpēc mēs vienmēr rūpīgi uzraugām, lai viss būtu precīzs un nepārprotams,” informē Roziņa.

Defekta iemesls varētu būt nesenie remontdarbi

Noskaidrots, ka nesen notikusi „SuperBingo” TV studijas renovācija un vairāku spēļu iekārtu maiņa, tostarp pārstrādāts un uzlabots arī Lielais laimes rats uz kura notika plāksnītes noslīdēšana. VAS „Latvijas Loto” pārstāve apliecina, ka uz tagadējā rata visas laimestu plāksnes ir stingri piestiprinātas sektoriem.

„Visa VAS „Latvijas Loto” komanda jūt līdzi saviem spēlētājiem, priecājoties par laimētājiem, un tajā pašā laikā līdz visdetalizētākajiem sīkumiem būdami precīzi, principiāli un punktuāli gan pret laimētājiem, gan citiem spēlētājiem,” pauž Aiga Roziņa.

Izlozes dalībniecei ir tiesības vērsties policijā

Arī Valsts policijai (VP) ir viedoklis par septembrī notikušo izlozi. Kā spriež VP sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Dairis Anučins, balstoties uz minētās spēles formāta, līdz spēles noslēgumam nonāk viens konkrēts spēlētājs, kurš attiecīgi griež minēto konstrukciju – laimes ratu. Citas personas līdz minētajai spēles daļai nenonāk.

„Šajā gadījumā arī video redzamajā epizodē ratu griež konkrēta spēlētāja. Līdz ar to, ja persona uzskata, ka konkrētajā situācijā notikusi iespējama krāpšanās vai negodīga rīcība, kas attiecīgi ietekmējusi iznākumu, tad persona var vērsties ar iesniegumu policijā. Policija veiks pārbaudi un izvērtēs, vai konkrētajā situācijā ir pamats uzskatīt, ka veiktas kādas prettiesiskas darbības,” pauž VP pārstāvis.

Šogad TV izlozes „SuperBingo” lielāko laimētāju vidū ir Inta Liepiņa no Viesītes, kura jūlijā laimēja 25 000 eiro, kā arī Jānis Timermanis no Saulkrastiem un Andris Adamovičs no Madonas, kuri katrs laimējuši pa 10 000 eiro. 2016.gadā bez tam kopumā laimētas 25 automašīnas.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video /Video: Youtube