foto: Publicitātes
Iepazīsties – kosplejs! Teātra, modes un modernās mākslas radošā atvase!
Narga un Aoki ir ģimenes duets no Sanktpēterburgas.
2018. gada 11. maijs, 14:12

Iepazīsties – kosplejs! Teātra, modes un modernās mākslas radošā atvase!

Karlīna Timofejeva

Pasaulē šobrīd savu uzvaras gājienu svin kosplejs jeb tiešā tulkojumā no angļu valodas (cosplay) – kostīmu spēle. Daudziem tā atgādina milzu karnevālu, taču ar būtisku atšķirību – lai sevi sauktu par īstu kospleja pārstāvi, atļauts iejusties tikai animācijas, komiksu, videospēļu vai filmu varoņu tēlos.

 Turklāt interesanti, ka šī neparastā šova dalībnieki paši rada tērpus un pārģērbjas par saviem fantāzijas tēliem. Tāpat, atšķirībā no parasta karnevāla, dalībnieki visa pasākuma laikā iejūtas un atdarina kādu ainu no sava varoņa virtuālās dzīves. Visus priekšnesumus vērtē profesionāla žūrija, ņemot vērā gan tēla autentiskumu, gan tērpa sarežģītību un kvalitāti.  Jau pavisam drīz – maija beigās -  mūsdienu izklaides un tehnoloģiju festivālā “HyperTown Riga” uz iespaidīgu kospleja šovu Rīgā pulcēsies vairāk nekā 50 dažādi mākslinieki no visas Baltijas, apmeklētājiem dodot iespēju aci pret aci satikt teju 70 dažādus fantāzijas tēlus – paspiest roku Dedpūlam, nofotografēties ar Džeku Zvirbuli vai uzdejot ar Pikaču. Ja teātrim, modei un modernai mākslai būtu bērns, tad to noteikti sauktu par kospleju!

Iepazīsties – kosplejs! Teātra, modes un modernās mākslas radošā atvase!

Pasaulē šobrīd savu uzvaras gājienu svin kosplejs jeb tiešā tulkojumā no angļu valodas (cosplay) – kostīmu spēle. Daudziem tā atgādina ...

gallery icon
24

Iepazīsti dažus no pasaules vadošajiem neparastās kospleja mākslas pārstāvjiem, kurus jau 26. un 27. maijā varēs satikt festivālā “HyperTown Riga”, kas norisināsies izstāžu centrā “Ķīpsala”. Tur tie ne tikai apmeklētājus priecēs ar krāšņu šovu, bet arī vērtēs citu kospleja fanu veikumu, kā arī vadīs radošas meistarklases un dalīsies pieredzē, kā pašu spēkiem izveidot tik iespaidīgos tērpus

1.    Shappi ir Polijas kospleja māksliniece, kas specializējas bruņu veidošanā. Kopš 2009. gada viņa aktīvi darbojas kospleja “arēnā”, un ir plūkusi laurus dažādos konkursos un čempionātos. Viņa jau divas reizes tikusi izvēlēta pārstāvēt Poliju EuroCosplay čempionāta finālā. Kosplejs Shappi ir īsta kaislība, kas palīdz uzlabot mākslinieces iemaņas, kā arī dod iespēju satikt lieliskus cilvēkus no visas pasaules! Interesanti, ka “HyperTown Riga” laikā Shappi faniem demonstrēs īpašu šovu, vērtēs citu dalībnieku sniegumu, kā arī īpašā meistarklasē atklās, kā viņa veido savu firmas zīmi -  krāšņos spārnus saviem kostīmiem.
https://www.facebook.com/ShappiWorkshop/

2.    Narga un Aoki ir ģimenes duets no Sanktpēterburgas, ar gandrīz 10 gadu pieredzi kostīmu radīšanā, kā arī dalību neskaitāmās izrādēs un fotosesijās. Viņi ir pazīstami ar saviem līdz perfektuma izstrādātajiem bruņu kostīmiem no vairākām spēlēm, tostarp World of Warcraft un Warhammer 40,000. Neparastā pāra fotosesijas tiek augstu novērtētas visā pasaulē – Narga un Aoki kā īpašie viesi tiek aicināti uz daudziem kospleja pasākumiem Eiropā, Āzijā un ASV, viņi bijuši arī kostīmu konkursu tiesneši un reklāmas modeļi. “HyperTown Riga” krāšņais pāris visiem interesentiem rādīs, kā pašu spēkiem uzmeistarot īstas bruņas.
https://www.facebook.com/lifestreamcos/

3.    Kinpatsu ir Dienvidāfrikas kospleja māksliniece, kura kopš 2012. gada ir radījusi vairāk nekā 60 kostīmus un sociālajos tīklos spējusi pulcēt 200 000 sekotājus.  Savas meistarības dēļ viņa ir uzvarējusi vairākas sacensības, tostarp Geekfest 2015 un 2017, kā arī rAge Expo 2015 un 2016. Kinpatsu kontā ir daudz atpazīstamu kostīmu no dažādiem žanriem – League of Legends, World of Warcraft un citiem. Pagājušajā gadā viņa saņēma uzaicinājumu no Riot Games uz Worlds 2017, kur viņa uzstājas ar Pentakill Kayle no League of Legends. Festivālā “HyperTown Riga” Kinpatsu dalīsies pieredzē, kā ikvienam koslpeja piekritējam pašam īstenot profesionālas fotosesijas, lai radītais tērps izskatītos patiešām nevainojami.
https://www.facebook.com/KinpatsuCosplay/