foto: Publicitātes
Bukums laiž klajā jaunu singlu "Ziemeļu dievi" -  sociālā TV šova "Caur ērkšķiem uz…" tituldziesmu
2017. gada 30. novembris, 17:11

Bukums laiž klajā jaunu singlu "Ziemeļu dievi" - sociālā TV šova "Caur ērkšķiem uz…" tituldziesmu

Karlīna Timofejeva

Jāņa Bukuma vārds rokmūzikas aprindās ir pazīstams vairākus gadu desmitus, nu viņš zināmu popularitāti iemantojis arī TV skatītāju vidū, jo vada plašu rezonansi raisījušo sociālo TV projektu “Caur ērkšķiem uz…”, kas ik ceturtdienas vakaru skatāms televīzijas kanālā “STV Pirmā!” Turklāt šova ievadā dzirdama paša Bukuma veidotā dziesma “Ziemeļu dievi”, kas kā otrais singls no rokmūzikas apvienības “JĀNIS BUKUMS” topošā trešā albuma “Neuzvarētais”, šodien tiek nodota plašākam klausītāju vērtējumam.

“Es savos dziesmu tekstos daudz dziedu par cilvēka pašrealizēšanās potenciālu,” komentē Jānis Bukums. “Pieņem lēmumu un dari – vienīgais, kas tevi var sabotēt, esi tu pats. Turies uz nospraustā ceļa, un pat Ziemeļu dievi tev sniegs palīdzīgu roku! Tā ir mana dzīves filozofija – pilnīga atbildība par savu likteni. “Ideja – lēmums – darbība – rezultāts” – tā ir mantra, kuru nepārtraukti pielietoju savā dzīvē.”

Topošā albuma mūzikas un tekstu autori ir Jānis Bukums un grupas ģitārists Arturs Liede. J. Bukums stāsta: “Arturs jauno albumu ir iecerējis kā konceptalbumu, kurā visas dziesmas caurvij kopīga tēma, sajūtas un teksti. Tas ir iecerēts kā vienots muzikāls stāsts.”

Dziesmas ieraksts tapis Kārļa Šteinmaņa vadībā studijā “KS Records”. “Ļoti pozitīvi vērtēju Kārļa profesionalitāti un pieredzi,” dalās J. Bukums. “Arī pārējo albumu rakstām un apstrādājam pie Kārļa Šteinmaņa. Ļoti priecē fakts, ka šo albumu varēsim piedāvāt mūzikas gardēžiem arī HD audio formātā, kas ir vēl dzidrāks un dziļāks par CD kvalitāti.”

“Savukārt tieši saistībā ar “Ziemeļu dieviem” man ir stāstāms neliels kuriozs. Mani nebeidz patīkami pārsteigt un smīdināt mūsu kolektīva slēptie talanti – grupas bundzinieks Filips Batarags pēdējā naktī pirms dziesmas ieraksta tapšanas izlēma, ka dziesmā jābūt arī blokflautas solo, kas arī tika sekmīgi realizēts! Tagad jokojam, ka mums grupā ir “emulators”: plānojam, vai iekļaut kādā dziesmā stīgu kvartetu, bet mazliet baidāmies, ka bundzinieks studijā parādīsies ar čellu!” nosmej J. Bukums. “Bez šaubām vienlīdz labas idejas un to realizāciju sniedz arī grupas dalībnieki Andrjus Jaņuns un Artūrs Račinskis – Andrjusa bass ir tā “muzikālā līme”, kas pamatīgi satur kopā ritma un melodisko sekciju, savukārt ģitārists Artūrs iekrāso šī albuma noskaņu ar blūza slaida “trubiņu”.”

Līdz albuma “Neuzvarētais” prezentācijai rokmūzikas apvienībai “JĀNIS BUKUMS” iecerēti vēl daudzi pārsteigumi. Dažus no tiem Jānis atklāj. “Latvijai nākamgad ir apaļā jubileja, Jānim Bukumam – pusapaļā. Kā lai nesvin? Būs dzimšanas dienas pārsteigumi, būs vēl vairāki videoklipi, jaunā albuma “Neuzvarētais” prezentācija, kā arī daudz koncertu!”