foto: Publicitātes foto
Tērpu dizainere Rimante Rimgailaite par kāzu kleitu tendencēm: "Iesaku atslābināties un nelikt sevi rāmjos"
Mode
2024. gada 28. marts, 06:39

Tērpu dizainere Rimante Rimgailaite par kāzu kleitu tendencēm: "Iesaku atslābināties un nelikt sevi rāmjos"

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Līgavām nevajadzētu ierobežot savu iztēli, bet gan drosmīgi eksperimentēt ar audumiem, siluetiem un aksesuāriem, saka tērpu dizainere Rimante Rimgailaite, kura piedalīsies arī Rīgas modes nedēļā. Tēlu vairs neiedala pēc vecuma, viņa uzsver.

Katru gadu modes galvaspilsētu pjedestālus iekaro greznas mežģīnes, smalki mirdzošs zīds, korsetes un žakarda svārki, kas slīd pa zemi, – dažādi dizaineri tādējādi atklāj savu skatu uz kāzu kleitu nākotnes modi. Lai gan modeļi atšķiras, līgavas mērķis ir pārsteigt visus savā īpašajā dienā, uzsver saka “Ellips Latvija” uzrunātā tērpu dizainere Rimante Rimgailaite.

foto: Publicitātes foto

Tēlam nav vecuma cenza

“Kāzu kleita, tāpat kā Pelnrušķītes krustmātes burvju nūjiņa, acumirklī jebkuru sievieti var pārvērst par princesi, atliek vien izvēlēties sev piemērotu kleitu. Jāizdara vēl daži mājasdarbi: jānoformulē, kāda būs kāzu tematika, svinību vide, atrašanās vieta un scenārijs, un atbilstoši tam jāizvēlas kleitas paraugs no neskaitāmām fotogrāfijām, ko var atrast internetā. Tad vēl jāizlemj, vai šo vienīgo kleitu vajadzētu šūt, nomāt vai pirkt.

foto: Publicitātes foto

Protams, viss ir atkarīgs no tā, cik daudz laika ir atlicis līdz kāzām: ja esat nolēmusi savā kāzu dienā būt unikāla un vēlaties šūt kleitu pie dizainera, jums vajadzētu rezervēt vietu 6–8 mēnešus pirms svinībām. Šķiet, ka tas ir daudz, bet tā nodrošināsiet vietu dizainera darba kārtībā, kas parasti kāzu sezonas laikā ir pārpildīta, un samazināsiet stresa līmeni gan sev, gan viņa komandai. Galu galā, kamēr kleitu vai uzvalku atdod jaunajam pārim, parasti paiet 3–4 mēneši, tāpēc vienu no svarīgākajiem svētku atribūtiem nevajadzētu atstāt uz pēdējo nakti,” iesaka tērpu dizainere.

foto: Publicitātes foto

Viņasprāt, galvenais noteikums, kas jāievēro topošajām līgavām, ir tas, ka ir svarīgi konsultēties ar profesionāļiem, jo reti kuram ir attīstīta stila izjūta un spēja patstāvīgi radīt harmonisku tēlu. Pielaikojot vairākas dažāda silueta kleitas stilista vai dizainera klātbūtnē, noteikti var atrast to vienīgo, kurā līgava jutīsies ne tikai ērti, bet arī kā visskaistākā.

“Tomēr šajā visā kņadā nevajadzētu aizmirst par līgavaini – viņa tēls ir tikpat svarīgs kā viņa izraudzītajai līgavai. Līgavaiņa uzvalku ieteiktu šūt pie tā paša dizainera, kam uzticēta kleitas darināšana, jo viņš vislabāk spēs radīt vienotu stilu pārim – jāsaskaņo ne tikai kleitas un uzvalka toņi, bet arī to audumi un stilistika.

foto: Publicitātes foto

Vēl iesaku arī atslābināties un neiegrožot sevi iedomātos rāmjos. Mana prakse rāda, ka meitenes/sievietes joprojām kautrējas un reti eksperimentē ar savu tēlu, taču pat klasisko kleitas modeli var pielāgot tā, lai tas izskatās mūsdienīgi un izceļ līgavu. Protams, jaunas meitenes biežāk izvēlas atvērtākus tērpus, kas cieši pieguļ ķermenim, savukārt vecākas sievietes vairāk vēlas nosegt ķermeni, taču bieži vien viss apgriežas kājām gaisā, kad profesionālis pielāgo to, kas piestāv līgavas ķermeņa proporcijām un viņas personībai. Vecumam noteikti nevajadzētu būt robežai, jo tēlam nav vecuma cenza,” R. Rimgailaite mudina būt drosmīgākām.

foto: Publicitātes foto

Kādas kāzu kleitas dominēs šogad?

Tērpu meistari visā pasaulē ir vienisprātis, ka šogad kāzu kleitu tendences var nosaukt vienā vārdā – “detaļas”. Citiem vārdiem sakot, visa uzmanība tiek pievērsta vienai konkrētai izvēlētai detaļai. Tās var būt greznas mežģīnes, maigi rozā toņa audums, karaliski grezna žakarda tekstūra, grezni minisvārki vai ekstravaganta korsete – tas, kas izcels līgavas raksturu un palīdzēs izveidot vēlamo tēlu.

foto: Publicitātes foto

“Kādas kāzu kleitu tendences ir aktuālas šogad? Tāpat kā ikdienas modē, tāda parādība kā “kāzu tendences” pilnībā izzūd – vislabākā tendence ir tendences neesamība. Galvenais ir jaunā pāra ekskluzīvais stils, apģērbs un detaļas, kas pielāgotas viņu personībām un vislabāk atspoguļo tieši viņus. Runājot par to, kas tagad ir modē pie mums, izceltu divus radikāli pretējus virzienus – tas ir minimālisms un maksimālisms.

foto: Publicitātes foto

Lai gan uzskatām, ka esam drosmīga valsts, ir daudz pieticīgu cilvēku, līdz ar to viena daļa sieviešu un meiteņu arī savā svētku dienā vēlas justies omulīgi un ērti, tāpēc izvēlas drošus klasiskus, minimālistiskus kleitu modeļus, smalku, tikko pamanāmu grimu un klasisku frizūru.

foto: Publicitātes foto

Cita daļa līgavu kāzu dienā vēlas parādīt savu mīlestību visai pasaulei un būt uzmanības centrā, tāpēc izvēlas izsmalcinātu kāzu kleitas dizainu, spīdīgas kurpes un spilgtu vakara grimu. Šajā gadījumā ļoti noderēs stilists vai dizainers, kurš var ieteikt un saglabāt gaumīgu tēlu, kā arī mērenības sajūta – apvaldiet vēlmi uzkraut sev visu “kas man patīk”, jo vēlāk to var nākties nožēlot,” dizainere R. Rimgailaite iesaka, kā nesabojāt savas kāzu fotogrāfijas.

foto: Publicitātes foto