Mode
2021. gada 8. marts, 07:00

Ekskluzīvi. Simone Roša par ilgi gaidīto kolekciju ar H&M: "Šis brīdis šķiet tik īpašs"

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Turpinot sen izslavēto dizaineru sadarbību tradīciju, H&M sadarbojas ar Londonā dzīvojošo modes dizaineri no Īrijas Simoni Rošu (Simone Rocha), kura ekskluzīvā intervijā pastāstīja par kolekciju un tās tapšanu.

SR: Simone Roša (Simone Rocha)

ASJ: Anna Sofija Johansone (Ann-Sophie Johansson), H&M radošā konsultante

Pastāstiet, lūdzu, par galvenajām kolekcijas lietām?

SR: Simone Rocha x H&M kolekcija ir ļāvusi man attīstīties jomās, kuras mani jau sen aizrauj, piemēram, vīriešu un bērnu apģērbi. Es pirmo reizi piedāvāju kolekciju visai ģimenei, kas ir ļoti aizraujoši. Šis brīdis šķiet tik īpašs, ņemot vērā to, ka nesen esam svinējuši Simone Rocha zīmola 10 gadu jubileju un dabiski, ka mēs esam pārdomu brīdī. Veidojot šo kolekciju, mēs pavadījām daudz laika, apskatot arhīvu un daudz domājot par galvenajiem stiliem, detaļām un apģērbiem, ar kuriem esam kļuvuši zināmi. Ir elementi, kas zīmola faniem būs zināmi: tilla kleitas, ziedi, rūtis, pērļu rotājumi, spīdīgi auskari, adījumi, mēteļi un, protams, apavi. Katra kolekcijas lieta - viņa un viņas, pieaugušo un mazo - ir veidota tā, lai tās būtu kombinējamas savā starpā; lai būtu viena vienība, viena identitāte. Tilla kleitas pastāv līdzās tilla tērpiem, bet pavasara mētelis ir pieejams gan viņai, gan viņam, savukārt bērniem silueti ir samazināti, radot burvīgas atpazīstamo klasisko lietu mini versijas.

ASJ: Viena no lietām, kas mūs piesaistīja sadarbībai ar Simonu, ir fakts, ka viņas zīmolam ir tik unikāls stils, tik skaidrs viedoklis. Un es jūtu, ka Simone Rocha x H&M kolekcija patiešām uzsver lietas, kas nosaka viņu un viņas estētiku: apjoms, rotājumi, skaistā izgatavošana, kas notiek pašā modes namā un tas ir retums. Un, protams, rotaslietas. Tas patiešām ir īsts 10 gadu apokopojums.

Simone Rocha x H&M

gallery icon

Pastāstiet mums dažu jūsu lietu stāstu.

SR: Es domāju, ka Simone Rocha x H&M kolekcija patiešām atspoguļo Simonu Rošu. Kolekcijā ir pieejama krāsu palete, kura mums patīk - krēmkrāsa, rozā un sarkanā krāsa. Savukārt daudzos trikotāžas izstrādājumos ir norādes uz Īriju, kas man ir ārkārtīgi īpaša. Es pavadīju daudz laika atskatoties uz 2014. gada pavasara/vasaras kolekciju, kas bija mūsu pirmā neoprēna pērļu kolekcija - tas tiešām bija mirklis, kad noteicu savu identitāti, un tas bija tad, kad es pirmo reizi piedāvāju pērles, kas tagad ir kļuvušas par neatņemamu daļu no manām kolekcijām. Es vēlējos apskatīt arī 2016. gada pavasara/vasaras kolekciju, kuru daļēji iedvesmoja japāņu fotogrāfs Nobojuši Araki (Nobuyoshi Araki), un kura bija mana pirmā modes nedēļas skate Lankasteras namā. Es pavadīju laiku arī pārskatot Anne Boleyn kolekciju, kas bija 2014. gada rudens/ziemas kolekcija, un kombinēju elementus no tās, piemēram, rūtaino kleitu ar jaunākiem elementiem, piemēram, tillu ar ielokiem no Red Dolls kolekcijas, kas bija 2018. gada pavasara/vasaras kolekcija. Es vēlējos atlasīt arhīva detaļas un pārveidot tās. Tātad, tas nav tikai atkārtots izdevums kolekcijām, bet tās ir lietas un to interpretācija šodienai.

ASJ: Tā ir viena no lietām, kas ir tik īpaša saistībā ar šo H&M sadarbības iespēju, jo tā ļauj dizaineriem iespēju atskatīties uz savām raksturīgākajām kolekcijas lietām un piedāvāt pilnīgi jaunai auditorijai ieskatu savā pasaulē.

Simona, pastāstiet par stilu un meistarību, kas ir raksturīga jūsu zīmolam.

SR: Visās mūsu kolekcijās galvenā uzmanība tiek pievērsta lietu ilgmūžībai un idejai, ka lietas var kombinēt, un saskaņot dažādos veidos. Tas patiešām ir šīs kolekcijas pamatā, jo, piemēram, tilla priekšauta kleitu var valkāt virs citām kleitām, bet adījumus var valkāt virs krekliem un zeķes var pieskaņot tērpiem. Audumi ir svarīga manas kolekcijas sastāvdaļa, tāpēc es gribēju pārliecināties, ka mūsu veidotajām lietām joprojām ir šis personīgais pieskāriens un identitāte. Šīs kolekcijas audumos mēs pievēršam tādu pašu rūpību un uzmanību kā jebkurai mūsu galvenajai Simone Rocha kolekcijai. Mēs izstrādājām mūsu raksturīgā tilla versijas un jaunu fil coupè kleitu, un mēs izstrādājām arī cloqué audumu jaunā veidā. Kolekcijā ir pieejami arī neoprēna, austi tvīdi, kokvilnas poplīns, viegli rievots audums, trikotāža un citi materiāli. Saistībā ar detaļām, mēs piedāvājam ziedu motīvu, kas mums ir tik raksturīgs, un, protams, kolekcijā ir pieejamas arī manu klasisko aksesuāru versijas; lentas, rotaslietas, somas un pērļu rotātas kurpes. Manas kolekcijas vienmēr sapludina vairākas paaudzes un man tas ir dabisks veids kā strādāt. Es domāju, ka mums ir izdevies notvert to pašu daudzveidību arī šajā kolekcijā. Ar dažiem apģērba gabaliem rodas brīnišķīga jaunības sajūta - jūs to redzat īsajos svārkos un kleitās, piemēram, rūtainajā kleitā ar asimetrisku piegriezumu un īsajās neoprēna svārkos ar rotājumiem. Tajā pašā laikā kolekcijā ir pieejama arī gara kleita. Man ļoti patīk ideja, ka dažādi cilvēki valkās un baudīs šo kolekciju.

Šī ir pirmā reize, kad jūs piedāvājat kolekciju bērniem. Jūsu koelkcijas bieži atspoguļo ģimenes un būšanu par māti tēmu, un arī jūs esat māte – kā tas ietekmēja Simone Rocha x H&M kolekciju bērniem?

SR: Bērnu apģērbs ir tas, par ko man visu laiku jautā - un, protams, es darinu apģērbu savai meitai, draugiem un ģimenei. Bet tagad tas beidzot notika - man beidzot bija iespēja to izdarīt pa īstam. Kolekcijas lietu pārveidošana mazākos apģērbu gabalos bija patiešām jauks un atbilst tam, kā es strādāju kā dizainere, jo mērogs bieži ir tas, ar ko mēs spēlējamies. Kolekcijā ir daudz klasisko lietu mini versijas, piemēram, balta kokvilnas poplīna kleita un mini versija kleitai ar apjomīgām piedurknēm. Zēniem ir pieejami krekli ar mazām pērlītēm, kašmira jakas ar pērļu pogām un skaists sarkans kašmira adījums.

foto: Publicitātes foto

Šī kolekcija ir arī jūsu pirmais īstais mēģinājums iesaistīties vīriešu apģērbā; pastāstiet mums par savas estētikas pārnešanu vīriešu apģērbā.

SR: Bija lieliski strādāt ar vīriešu apģērba kolekciju, ko es nekad iepriekš neesmu darījusi tā pa īstam. Strādājot ar šo Simone Rocha x H&M kolekciju, es domāju, ka vīrietis un sieviete (un bērni) pieder pie vienas kopienas: ģimenes, grupas, ar vienu vienību, vienu identitāti. Tāpēc kolekcijā ir lietas, kas papildina viena otru un tāpēc ir pieejams pavasara mētelis sievietēm un vīriešiem. Kā arī adījumi meitenēm un adījumi arī zēniem. Un, protams, visu var kombinēt un saskaņot, kā arī aizņemties no pretējā dzimuma, kas arī ir brīnišķīgi. Bija patiešām patīkami atkārtoti apskatīt dažus androgīniskos apģērbus, kas bija raksturīgi manam agrīnajam darbam, un tas šajā kolekcijā ir atkārtoti interpretēts kā lielisks, mīksts komplekts. Mans darba process ir uz sadarbību vērsts, un es bieži strādāju kopā ar māksliniekiem vai attēlu veidotājiem, kas mani iedvesmo, un tāpēc bija jo īpaši patīkami strādāt pie dažiem vīriešu apģērba gabaliem kopā ar fotogrāfu Džeikobu Lilisu (Jacob Lillis), manu esošo sadarbības partneri. Viņa fotogrāfijas ar ziediem logos, kas uzņemtas Anglijas ziemeļos, tiek pārnestas uz krekliem un aksesuāriem, un tās izskatās skaisti caur tilla detaļām.

foto: Publicitātes foto

Par kolekciju

Jaunajā Simone Rocha x H&M kolekcijā līdzās vīriešu un bērnu apģērbiem būs pieejami viņas izteiksmīgie apģērbi sievietēm. Šī ir pirmā reize, kad Roša piedāvās kolekciju visai ģimenei. Katra kategorija ietver pilnu garderobi: īpašos apģērbus, ietverot tilla kleitas un izteiksmīgus piegriezumus, kopā ar trikotāžas izstrādājumiem, krekliem, tādām virsdrēbēm kā mēteļiem, kā arī t-krekliem, aksesuāriem, ieskaitot Rošas mirdzošās rotas un pērlēm rotātos apavus.

Roša ir pirmā dizainere no Īrijas, kura uzsāk šāda veida sadarbību ar H&M. Šī kolekcija, tāpat kā visi viņas darbi, cildina viņas personisko mantojumu un neskaitāmās iedvesmas, kas ir veicinājušas viņas zīmola attīstību, sākot no Honkongas amatniecības tradīcijām līdz mākslas vēstures izcilniekiem.

Žurnāla Pastaiga marta/aprīļa numura vāka modele redzama Simone Rocha x H&M kolekcijas apģērbā.

Simone Rocha x H&M kolekcijā tiek ņemti vērā daudzi silueti, materiāli, rotājumu formas un ietekmes, kas ir definējušas Simones Rošas pasauli, piedāvājot jaunus variantus un godinot viņas galvenās kolekcijas, kas ir veidojušas Simones Rošas zīmola stāstu. Mēs varam saskatīt Tjūdoru galminieku, savvaļas ziedu, portretu un fotogrāfiju, leļļu un rotaļļietu mirdzumu. Šajā sadarbības kolekcijā mēs varam redzēt rūtis, pērles, ziedus, rozā un sarkano krāsu, un īpašus lietas, kas radītas tieši šai kolekcijai. Veidojot šo kolekciju, Roša pavadīja laiku aplūkojot sava zīmola arhīvu, pārskatot savas iepriekšējās kolekcijas un rūpīgi pārveidojot favorītus jaunos dinamiskos variantos, kas jo īpaši piemēroti šodienai.

Kolekcija būs pieejama tiešsaistē Hm.com 2021. gada 11.martā un atzīmē arī Simones Rošas zīmola dekādi, kas ir lielisks sasniegums neatkarīgam Londonas zīmolam. Rošas zīmols tiek novērtēts par tā redzējuma spēcīgumu un konsekvenci, kas ir manāma katrā jaunā apģērba gabalā, ļaujot zīmola valkātājiem kombinēt lietas ikvienā sezonā. Ar šo kolekciju ir vēlme radīt lietas, kuras mīlet, lolot un valkāt atkal un atkal. Šis ir ielūgums visiem ielūkoties Simones Rošas pasaulē.

Publikācija tapusi sadarbībā ar H&M.