Mode
2020. gada 29. septembris, 13:25

Gigantomānija un jaunais seksapīls - 2020. gada rudens spilgtākās modes tendences

Anita Sedliņa

Pastaiga

2020. gada rudens/ziemas modi iezīmē apokaliptisks noskaņojums – kaut arī kolekciju prezentēšanas laikā modes dizaineri vēl nevarēja prognozēt nākotni, to vienojošā tēma ir laikmetīgs dramatisms un modernās ilgtspējas idejas.

Svārkkostīmi

Pavasarī vīrišķīgi brīva griezuma bikškostīmi kāpa uz modes skatuves ar šortiem, rudenī žaketi komplektējam arī ar svārkiem. Šādi rakstos un krāsās saskaņoti kostīmi ar zīmuļsvārkiem ir sievišķīgāki, nopietnāki un elegantāki, bet ar minisvārkiem un saīsinātām žaketēm – jauneklīgāki. Tiesa, vēl aizvien kā šortu, tā svārku kostīmiem obligāta ir vidukli akcentējoša josta.

Svārkkostīmi - aktuāla modes tendence 2020./2021. gada rudenī/ziemā

gallery icon

Burbulī

Ērtais un funkcionālais pārlielais kokona siluets jau sāk atgādināt kārtīgi uzpūstus ziepju burbuļus. Svārku un kreklu apakšmalu, plecu un piedurkņu dekoratīvie motīvi gādā gan par māksliniecisku un dramatisku, gan koķetu efektu.

Modē ir kokona siluets, kas atgādina uzpūstus ziepju burbuļus

gallery icon

Jaunais seksapīls

Dizaineri atgādina, ka atklāts kailums nereti ir mazāk seksīgs un valdzinošs nekā noslēpumainība. Apakšveļas tipa tērpus nomaina ķermeni ieskaujošas un nosedzošas kleitas: lakoniskas, bez aksesuāriem, bez pārmērībām un ar akcentu uz galveno – uz valkātāju.

Seksapīls 2020./2021. gara rudens/ziemas modē - ķermeni ieskaujošas un nosedzošas kleitas

gallery icon

Sagriezts

Dinamikas un kustības labad modē atgriezušās skaras un skariņas. Kā striķi, lentes vai platas auduma loksnes – no tām top kleitas un svārki, ar tām rotā vīles un apakšmalas. Bārkstainība tagad iederas ne tikai atpūtas brīžos, bet arī biroja darbā, svētku pasākumos un ikdienas gaitās.

2020. gada rudenī modē atgriežas bārkstis un skariņas

gallery icon

Jātnieces

Sekojot jāšanas sporta stila piemēram, par jauno uniformu pasludinātas augumam piegulošas žaketes un gari zābaki. Būtiski – bikšu galiem vienmēr jābūt zābakos!

Jātnieču stils 2020/2021 rudens/ziemas modē

gallery icon

Jaunais grandžs

Modes metropolēs jau vairākas sezonas valda apsēstība ar 90. gadu modi. Nu vairs neizvēlamies t. s. mammu džinsus: šoruden modē grandža neformālā pievilcība – lencīškleitas ar masīviem zābakiem, rūtiņu motīvi, flaneļa krekli, sietiņa zeķes un zeķbikses, visiem apskatāma apakšveļa, ķēdes un drošības adatas kā rotaslietas.

Jaunais grandžs - rūtiņas, flaneļa krekli un sietiņzeķes 2020. gada rudens modē

gallery icon

Lodziņi

Lai noslēpumainais jaunais seksapīls nekļūtu garlaicīgs, pieļaujams kāds neliels atklātības elements. Klasisko šķēlumu vietā nākuši negaidīti, amizanti un efektīgi izgriezumi – piemēram, uz elkoņa, pleca un ribām.

Modes tendence 2020. gada rudenī - klasisko šķēlumu vietā ir amizanti un efektīgi izgriezumi

gallery icon

Vēstures grāmata

Sievišķīgas kleitas, amizantas un kontrastējošu krāsu apkaklītes, pufīgas piedurknes – dizaineri ir iedvesmojušies arī no senākas vēstures un palienējuši 40. gadu modes elementus un siluetus.

Pufīgas piedurknes un amizantas apkakles - dizaineri iedvesmojas no 40. gadu modes

gallery icon