foto: Vida Press
Cik stilīgi būt rekordistam: slaveni sportisti kļūst par modes ikonām
Cīkstonim Konoram Makgregoram ir slavējama stila izjūta, jo īpaši - ņemot vērā faktu, ka šis vīrs savulaik bijis vienkāršs santehniķis.
Mode
2017. gada 28. augusts, 13:01

Cik stilīgi būt rekordistam: slaveni sportisti kļūst par modes ikonām

Diāna Zommere

Pastaiga

Modi vienmēr ir ietekmējis sports, taču paši sportisti par stila ikonām kļuvuši reti. Laiki mainās – mūsdienu sportā gan modes fanu, gan tās noteicēju nebūt nav mazāk kā kino un šovbiznesa pasaulē.

Deivids Bekhems, futbolists

Vīriešu eleganci jau sen būtu laiks mērīt bekhemos. Britu futbolists neapstrīdami ieņem pirmās pozīcijas stilīgāko slavenību sarakstos (turklāt ne tikai sporta jomā). Sporta karjera viņam jau ir aiz muguras, tikmēr modes – pašā plaukumā. Deivids filmējas slavenu zīmolu reklāmas kampaņās, ir laidis klajā savu apģērba līniju H&M paspārnē, bet pavisam nesen ķēries pie leģendārā britu brenda Kent & Curwen reanimēšanas. Protams, viņš mēdz džentlmeniski teikt, ka par 99 procentiem sava stilīguma varot pateikties dzīvesbiedrei Viktorijai – taču tas tā, tikai pārmērīgas kautrības dēļ…

foto: Vida Press
Futbolists Deivids Bekhems.

Henriks Lundkvists, hokejists

Izcila spēles prasme, ideāla ziemeļu vikinga āriene un neticama elegance – viņš tiešām prot valkāt Salvatore Ferragamo uzvalkus! – ir īpašības, kuras Ņujorkas Rangers vārtsargu padarījušas ne vien par sporta, bet arī modes žurnālu vāku varoni. Savukārt smalkā stila izjūta un mīlestība pret klasiku viņam ir kopīga ar Neprāšu varoni Donu Dreiperu..

foto: Vida Press
Hokejists Henriks Lundkvists.

Sebastiāns Šabāls, regbists

Varens spēks, enerģija un draudīgs paskats. Slavenajam franču regbija spēlētājam nebija grūti tikt pie iesaukas Alu cilvēks. Muskuļains, bārdains, garmatains – tik košs tēls ļoti patīk zīmoliem, un Sebastiāns reklamē visdažādākās preces – no Renault automašīnām līdz parfimērijai. Viņam ir arī sava sporta un casual apģērba līnija Ruckfield. Personīgajā garderobē šis brutālais vīrišķis dod priekšroku mierīgai klasikai, turklāt viņam ir kāda neliela vājība – intensīvs rozā tonis.

foto: Vida Press
Regbists Sebastians Šabāls.

Viktors Krūzs, amerikāņu futbolists

“Džentlmenis ar sliktā puiša seju,” tāds ir Ņujorkas Giants zvaigznes imidža noslēpums. Šo sportistu bieži mana Ņujorkas Modes nedēļā, CFDA balvu pasniegšanas ceremonijā, Met Gala pārtijā un citos modīgos pasākumos. Viņš ir vīriešu ģērbšanās stila lietpratējs un izskatās atbilstoši. Ne velti par savu seju viņu izvēlējies zīmols Givenchy.

foto: Vida Press
Amerikāņu futbolists Viktors Krūzs.

Načo Figerass, polo spēles profesionālis

Latīņamerikāņu seriālu mīlnieka āriene un aizraušanās ar klasiskajiem uzvalkiem raksturo 30 gadu veco argentīniešu sportistu, kuru mēdz dēvēt par Deividu Bekhemu polo pasaulē. Protams, šī spēle starptautiskajā mērogā nav tik populāra kā futbols, tomēr Načo godam ieņem savu vietu mūsdienu stilīgāko sportistu listē. Un sieva viņam ir atbilstoša – bijusī modele. Starp citu, viņiem ir četri bērni.

foto: Vida Press
Polo spēles profesionālis Načo Figerass.

Daniels Staridžs, futbolists

Futbola kluba Liverpool uzbrucējs plašākai sabiedrībai pazīstams, gan pateicoties savai rituālajai dejai – vilnītim, ko izpilda futbola laukumā (tam jau ir zīmola spēks – vilnīšcilvēka attēls rotā Staridža firmas cepurītes un citus aksesuārus), gan visai interesantajam ģērbšanās stilam. Viņu dēvē par teju vienīgo hipsteri futbola pasaulē. Taču arī klasiskajā trīsdaļīgajā uzvalkā šis šarmantais puisis izskatās tikpat pārliecinoši.

foto: Vida Press
Futbolists Daniels Staridžs.

Lebrons Džeimss, basketbolists

Ja domājat, ka grūti būt stilīgam tam, kura augums ir veseli 2,03 metri, jūs kļūdāties. Tieši Lebrons NBA ieviesis paradumu valkāt tauriņšlipsi, vispār nekad necenšas saplūst ar pūli (tādam milzim tas arī nebūtu viegli) un allaž ir gatavs piesaistīt uzmanību ar spilgtām detaļām un acīs krītošiem aksesuāriem. Jāatzīst, ka viņam piemīt arī mēra izjūta – lai cik oriģināls būdams, Lebrons nekad neizskatās kičīgi vai muļķīgi.

foto: Vida Press
Basketbolists Lebrons Džeimss.

Konors Makgregors, cīkstonis (MMA jeb jauktā cīņas māksla)

Visslavenākais, vislabāk apmaksātais un visapspriestākais cīkstonis mūsdienu cīņas šova pasaulē jeb The Notorious (Bēdīgi slavenais – angl.) labprāt izaicina un šokē publiku kā ringā, tā arī ārpus tā. Par īstu šovu viņš spēj pārvērst arī preses konferences, kurās cenšas atstāt iespaidu uz pretiniekiem ne vien ar uzvedību, bet arī ar dārgām – un ļoti dārgām – drēbītēm. Konors lolo īpašu vājību pret dizaineru uzvalkiem, pitonādas apaviem un milzīgiem zelta pulksteņiem. Prot valkāt pat kažoku! Slavējama stila izjūta, ja ņemam vērā faktu, ka reiz šis vīrs bijis vienkāršs santehniķis.

foto: Vida Press
MMA cīkstonis Konors Makgregors.

Marija Šarapova, tenisiste

Modeles āriene un prasme nepiespiesti valkāt sarežģītus (piemēram, Alexander McQueen) vakartērpus viņai ir nodrošinājusi visstilīgākās sporta zvaigznes statusu. Daudzi uzskata, ka Mariju gaida panākumi arī dizaina lauciņā. Lūk, kopš brīža, kad tenisiste pielikusi savu roku Cole Haan apavu un somu kolekcijai, zīmola pārdošanas apjomi esot auguši divkārt.  

foto: Vida Press
Tenisiste Marija Šarapova.

Šarlēna Vitstoka, peldētāja

Tagad viņas stils ir īsta aristokrātiskuma iemiesojums, taču tāds tas nav bijis vienmēr. Pirms iepazīšanās ar nākamo dzīvesbiedru – Monako princi Albertu Dienvidāfrikas sportiste valkāja stipri dekoltētas drēbes, kas pārāk izcēla viņas trenētos plecus. 2011. gadā kļuvusi par Monako firsta ģimenes locekli, viņa izdarīja pareizos secinājumus un ieviesa attiecīgas korekcijas garderobē. Pie reizes nometot nu jau lieko muskuļu masu.  

foto: Vida Press
Peldētāja Šarlēna Vitstoka.

Šellija Anna Freizere-Praisa, vieglatlēte

Jamaikas sprintere, divkārtējā olimpiskā čempione un 2013. gada Pasaules labākās vieglatlētes titula īpašniece ir slavena arī, pateicoties savām neordinārajām frizūrām. Uz skrejceļu dodoties, viņas galvu rotājušas gan zaļas bizītes, gan rozā šķipsnas – vienas galvai cieši pietītas, otras gaisā plīvojošas. Jā, ir bijis pat saulespuķu vainadziņš… Kičs, protams. Toties visiem jautri!

foto: Vida Press
Vieglatlēte Šellija Anna Freizere-Praisa.

Florensa Grifita-Džoinere, vieglatlēte

Leģendārā amerikāņu sprintere savus startus vienmēr izvērta par īstiem šoviem. Superslaidas kājas, spilgts meikaps, gari un ārkārtīgi kupli mati – vērot viņas ārieni bija tikpat aizraujoši kā sekot sportistes sasniegumiem. Skrējējas firmas zīme bija viņas īpašais – vienkājainais triko tērps, kas Florensas tēlu padarīja jo seksīgāku. Nebija nekāds pārsteigums, ka pēc karjeras beigšanas viņa pievērsās modes dizainam.

foto: Vida Press
Vieglatlēte Florensa Grifita-Džoinere.

Šarlote Kaziragi, jātniece

31 gadu vecā Monako firstu ģimenes atvase pēc profesijas ir žurnāliste, taču lielu dzīves daļu veltījusi konkūram jeb šķēršļu pārvarēšanai un šajā sporta veidā guvusi ievērojamus panākumus. Stila izjūta viņai ir asinīs – Šarlote ir princeses Karolīnas meita un leģendārās Greisas Kellijas mazmeita. Jau vairākus gadus viņa tiek iekļauta pasaules elegantāko slavenību sarakstos/topos un ir zīmola Gucci oficiālā vēstniece.

foto: Vida Press
Jātniece Šarlote Kaziragi.

Lindseja Vona, kalnu slēpotāja

32 gadus vecā amerikāniete, viena no visu laiku izcilākajām kalnu slēpotājām, var lepoties ne vien ar stingriem muskuļiem un dzelžainu uzvaras gribu, bet arī Holivudas zvaigznes cienīgu ārieni. Viņa bieži manāma modes skašu pirmajās rindās, un stila padomus Lindsejai dod pati Anna Vintūra. Sportiste iemēģina roku arī dizainā – pirms dažiem gadiem viņa laidusi klajā slēpošanas ķiveru kolekciju ar savu vārdu.

foto: Vida Press
Kalnu slēpotāja Lindseja Vona.

Serēna Viljamsa, tenisiste

Pasaules tenisa karalienes stils nepazīst kompromisu – Serēna joprojām nebeidz pārsteigt publiku ar saviem tērpiem un aksesuāriem. Tikai viņa var atļauties iziet kortā, ģērbusies leopardkleitā vai mežģīnēs, zābakiem kājās. Ārpus sporta laukuma Viljamsas stils robežojas ar vulgaritāti – viņai patīk mikrošorti, īstopiņi un citi apģērba gabali, kas izceļ figūras dāsnumu. Un tomēr uzvarošā pārliecība par savu garderobi, kas šai seksuālajai lauvenei piemīt, ir pelnījusi vismaz sajūsmu!

foto: Vida Press
Tenisiste Serēna Viljamsa.

Terēze Johauga, slēpotāja

2016./17. gada sezona sieviešu distanču slēpošanā nebija tik karsta kā vairākas iepriekšējās, jo norvēģu skaistule izcieta sodu – diskvalifikāciju par dopinga noteikumu pārkāpšanu. Nu, ko, toties viņai bija vairāk laika modei. Nordiski glītā blondīne Terēze ir modes dizaineru visai pieprasīta, bieži bildējas modes žurnāliem, un viņai ir arī sava sporta apģērba līnija.

foto: Vida Press
Slēpotāja Terēze Johauga.