foto: Shutterstock
Mazajam Tomam ir agresīvs galvas smadzeņu audzējs. Ja iespējams, ziedo, lai palīdzētu piepildīt viņa sapni
"Diemžēl šis janvāris nācis ar nepatīkamām ziņām, un ļoti gribam piepildīt Toma sapni – aizlidot uz LEGOLAND Danijā," teic Toma mamma Ginta. Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Dzīvības loterija
2024. gada 21. februāris, 19:39

Mazajam Tomam ir agresīvs galvas smadzeņu audzējs. Ja iespējams, ziedo, lai palīdzētu piepildīt viņa sapni

Jauns.lv

Toms ir bezgala labsirdīgs, mērķtiecīgs un smaidīgs zēns, kura priecīgo ikdienu 11 gadu vecumā strauji mainīja agresīvs galvas smadzeņu audzējs – medulloblastoma. Šobrīd Tomam pats svarīgākais ir piedzīvot kopīgus prieka brīžus ar mammu, tēti un vecāko māsu, un ģimene ļoti vēlas piepildīt Toma lielāko sapni.

Par spīti operācijām, neskaitāmajiem izmeklējumiem, ķīmijterapijas kursiem un blaknēm, kas kopā ilga pusotru gadu, Toms cītīgi turpināja mācīties, piedaloties stundās attālināti, jo tolaik to padarīja iespējamu pielāgošanās pandēmijas apstākļiem. 2022. gada vasarā Toms devās mājās, cerot uz pilnīgu atveseļošanos, taču diemžēl jau nākamajā janvārī pēc pārbaudēm atkal tika saņemtas sliktas ziņas, un cīņa ar audzēju ir turpinājusies vēl gadu. Šobrīd Tomam pats svarīgākais ir piedzīvot kopīgus prieka brīžus ar mammu, tēti un vecāko māsu, un ģimene ļoti vēlas piepildīt Toma lielāko sapni.

Stāsta mamma Ginta: “No bērnības Toma hobijs ir likt LEGO figūras, un slimnīcā tas viņam iepatikās vēl vairāk, jo figūriņas bija atrodamas arī Drosmes kastēs. LEGO mantas visvairāk uzlaboja garastāvokli garajos ziemas vakaros, un piepildīja brīvos brīžus starp ārstēšanās procedūrām un mācībām. Tagad viņa LEGO figūrām ir pat speciāls stikla plaukts, līdzīgs tam, kāds redzēts Bērnu slimnīcā. 

Tomam ļoti patīk laiku pavadīt kopā ar ģimeni, spēlēt galda spēles vai ar māsu videospēles – viņš ir tas, kurš parasti uzstāj uz kopīgu atpūtu. 

Viens no spilgtākajiem ģimenes ceļojumiem ir bijis ar kemperi, bet pēc tā Toms teica, ka nākamreiz visiem četriem jādodas ceļojumā ar lidmašīnu. Diemžēl šis janvāris nācis ar nepatīkamām ziņām, un ļoti gribam piepildīt Toma sapni – aizlidot uz LEGOLAND Danijā, izbaudīt kopābūšanu ar ģimeni un izklaidēties pēc sirds patikas."