foto: AFP/Scanpix
"Civilizācija par to dārgi samaksās!" – PVO brīdina par nākamajām mokām 
Pasaules Veselības organizācijas vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss.
Esi vesels
2024. gada 14. februāris, 16:05

"Civilizācija par to dārgi samaksās!" – PVO brīdina par nākamajām mokām 

Jauns.lv

Pasaules Veselības organizācijas vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss brīdina, ka "X slimība" drīzumā varētu pārņemt visu Zemi, jo cilvēki nav guvuši svarīgas mācības no iepriekšējām pandēmijām, un civilizācija par to "dārgi samaksās".

Tedross Adhanoms Gebreiesuss, uzstājoties Pasaules valdību samitā Dubaijā, nosauca cilvēci par "nesagatavotu" nākamajai pandēmijai un sacīja, ka mēs neesam guvuši pareizas mācības no Covid pandēmijas. 

"Sāpīgās mācības, ko esam guvuši, draud aizmirsties, jo uzmanība tiek pievērsta daudzām citām krīzēm, ar kurām saskaras mūsu pasaule. Bet, ja mēs šīs mācības neizmantosim, nākamreiz par to dārgi samaksāsim,” sacīja PVO vadītājs. 

Viņš arī skaidri atbildēja uz jautājumu, cik tālu ir nākamā globālā pandēmija, sakot: "Vēsture mums māca, ka nākamā pandēmija ir jautājums par to, kad, nevis vai."

Viņš piebilda, ka jauno "X slimību" var izraisīt gripas vīruss vai jauns koronavīruss, vai arī to var izraisīt jauns patogēns, par kuru mēs vēl pat nenojaušam. 

PVO jau ir norādījusi uz nāvējošu un noslēpumainu slimību, kas varētu izraisīt nākamo pandēmiju. Viņi brīdināja, ka hipotētiskais patogēns varētu nogalināt 20 reižu vairāk cilvēku nekā Covid.

Saskaņā ar "Worldometers" datiem līdz 2024. gada 13. februārim no Covid slimības uzliesmojuma līdz šim miruši gandrīz septiņi miljoni cilvēku.