foto: Shutterstock
7 labākie veidi, kā sadedzināt 500 kalorijas. Dalās treneris ar 15 gadu pieredzi
Esi vesels
2023. gada 24. novembris, 07:02

7 labākie veidi, kā sadedzināt 500 kalorijas. Dalās treneris ar 15 gadu pieredzi

Jauns.lv

500 kaloriju sadedzināšana prasa vairāk pūļu, nekā jūs domājat, saka Tailers Rīds, sertificēts personīgais treneris, kurš veselības un fitnesa pasaulē darbojas jau 15 gadus. Tomēr tas noteikti ir iespējams, ja vien jūsu rīcībā ir pareizās treniņu metodes. Rīds dalās ar labākajiem veidiem, kā sadedzināt maksimāli vairāk kaloriju. 

Ņemiet vērā, ka faktiskais sadedzināto kaloriju skaits būs atkarīgs no noteiktiem faktoriem, piemēram, ķermeņa svara, vecuma, fiziskās sagatavotības līmeņa un muskuļu masas. Turklāt vienmēr ir prātīgi konsultēties ar sertificētu fitnesa vai veselības aprūpes speciālistu, pirms sākt jaunu treniņu rutīnu - īpaši, ja tā ir intensīvāka fiziskā slodze, nekā esat pieradis. Tas palīdzēs jums izvairīties no traumām un nodrošinās, ka vingrojat pēc iespējas drošāk. 

1. Skriešana

Ja vēlaties sadedzināt 500 kaloriju, lieliski piemērots sākums ir uzvilkt sporta apavus un doties skriet. "Skrienot vienmērīgā tempā aptuveni 45 minūšu laikā var sadedzināt aptuveni 500 kalorijas,” skaidro Rīds. "Skriešana ir efektīva, jo tā iesaista vairākas muskuļu grupas un ievērojami palielina sirdsdarbību."

2. Augstas intensitātes intervāla treniņš

Tas ir treniņš, kurā mijas īsi intensīvi vingrinājumi un atpūtas periodi, tāpēc tas ir lieliska izvēle tiem, kuri vēlas sadedzināt vairāk kaloriju. "Treniņš nodrošinās arī vielmaiņas paātrinājumu, kas var sniegt papildu kaloriju sadedzināšanu visas dienas garumā," piebilst Rīds. 

3. Peldēšana

Šis aktīvais sporta veids/hobijs var palīdzēt paātrināt kaloriju sadedzināšanu. Turklāt tas ir treniņš ar nelielu slodzi, kas liek kustēties visam ķermenim, padarot to par patiesi pilnvērtīgu papildinājumu jebkurai fitnesa rutīnai.

4. Riteņbraukšana

Līdzās peldēšanai riteņbraukšana ir vēl viens vingrinājums, ko var izmantot kā efektīvu kaloriju dedzinātāju. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties stacionāro velosipēdu vai braucat pa iecienītāko ceļu, braukšana ar velosipēdu mērenā tempā sniegs rezultātus, kā norāda Rīds:. "Tas ir efektīvs vingrinājums ar nelielu slodzi kaloriju dedzināšanai un ķermeņa apakšējās daļas stiprināšanai!”

5. Lēkšana ar lecamauklu

Tas ir augstas intensitātes treniņš ar lielu slodzi, kas uzlabo koordināciju un sirds un asinsvadu izturību.

6. Treniņu cikls

Treniņu cikls ietver kardio un spēka vingrinājumu sērijas, kas tiek veiktas viens pēc otra ar minimāliem pārtraukumiem atpūtai. Stundas laikā šādā treniņā var sadedzināt 500 kaloriju, tomēr tas lielā mērā ir atkarīgs no izvēlētajiem vingrinājumiem un to izpildes intensitātes.

7. Augstas intensitātes aerobika

Pievienojieties augstas slodzes aerobikas nodarbībām vai sekojiet līdzi tiešsaistes treniņu video. Šie enerģiskie treniņi, kas parasti ietver dejas iedvesmotas kustības, var palīdzēt jums sadedzināt ievērojamu kaloriju skaitu, vienlaikus izklaidējoties.