foto: LETA
“Tas attiecas uz visiem Latvijas iedzīvotājiem!” – NMPD skaidro, kāpēc būtiski reģistrēt savas kontaktpersonas E-veselībā
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīkotās preses konferences laikā, kurā informē par jaunām iespējām sniegt labāku palīdzību priekšlaikus dzimušajiem un jaundzimušajiem ar smagām saslimšanām, tiek prezentēts jaundzimušo transportēšanai nepieciešamais īpaši konstruētais un aprīkotais NMPD operatīvais medicīniskais transportlīdzeklis un jaunais medicīniskais aprīkojums.
Esi vesels
2023. gada 14. februāris, 15:13

“Tas attiecas uz visiem Latvijas iedzīvotājiem!” – NMPD skaidro, kāpēc būtiski reģistrēt savas kontaktpersonas E-veselībā

Jauns.lv

Viens ieraksts portālā E-veselība var palīdzēt taviem tuvajiem cilvēkiem noskaidrot tavu atrašanās vietu, ja notikusi nelaime un esi nogādāts slimnīcā, skaidro Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

"Nereti saņemam satrauktu iedzīvotāju zvanus, jo viņi nezina, kur atrodas viņu tuvinieks. Taču svarīgi zināt – apstiprināt izsaukuma faktu pie pacienta un norādīt slimnīcu, uz kuru viņš nogādāts, NMPD informatīvā tālruņa 67337750 darbinieki drīkst tikai pacienta noteiktajām kontaktpersonām, ko viņš pats ir norādījis E-veselības sistēmā!" - teikts NMPD paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook". 

Tas ir nepieciešams, lai izvairītos no situācijām, kad kāds mēģina iegūt šādu informāciju negodīgos nolūkos. Informācija par pacienta veselību ir ļoti sensitīva, un ar likumu īpaši aizsargāta. NMPD nav iespējas pa tālruni pārbaudīt, kas ir zvanītājs un vai pacients vēlētos, lai šī persona uzzina jebkādu informāciju par viņu. 

Kontaktpersonas var reģistrēt šeit! 

Kā to paveikt? Instrukciju "soli pa solim" var atrast šeit!