foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com video.
Muļķīgas derības, kas 19 gadus vecam puisim Austrālijā beidzās ar nāvi: viņš tikai apēda vienu gliemezi
2018. gada 6. novembris, 12:26

Muļķīgas derības, kas 19 gadus vecam puisim Austrālijā beidzās ar nāvi: viņš tikai apēda vienu gliemezi

Jauns.lv

Draugu starpā noslēgtas muļķīgas derības kādam jaunietim Austrālijā beigušās ar nāvi. 19 gadus vecais Sems Beilars kļuva pilnībā paralizēts pēc maza gliemeža norīšanas. Astoņus gadus vēlāk viņš nomira, vēsta CNN. 

2010. gadā Sems kopā ar bariņu draugu atpūties savas mājas pagalmā Sidnejā, kad kompānija pamanījusi pāri mājas lievenim lienošu kailgliemezi. Draugi nolēmuši slēgt derības, kurš uzdrīkstēsies gliemezi apēst, un Sems to izdarījis. 

Jau mirkli vēlāk jaunieti pārņēmis nespēks un smagas sāpes kājās. Sākotnēji Sema māte baidījusies, ka dēlam varētu būt multiplā skleroze, kas bija skārusi arī viņas vīru, bet ārsti šādu diagnozi nolieguši. Pēcāk Sems mātei atklājis, ka pirms dažām dienām derību dēļ apēdis mazu kailgliemezi, taču viņa izslēdza iespēju, ka pēkšņās sāpes varētu būt saistītas ar sīku gliemezi. 

Jau dažas nedēļas vēlāk ārsti ģimenei atklāja šokējošu diagnozi – Sema ķermeni bija inficējis rets, parazītisks tārps, kas mitinās žurku plaušās. (Parazīts tiek izvadīts no žurku ķermeņa caur fekālijām,  kuras pēcāk bija apēdis gliemezis, ko notiesāja Sems). Cilvēki var inficēties arī ēdot neapstrādātu dzīvnieku gaļu vai nemazgātus dārzeņus, ar kuriem pirms tam mielojies inficēts gliemezis.

Kā norādījuši Austrālijas ārsti, lielākoties šādi inficēšanās gadījumi ir reti, bet salīdzinoši viegli ārstējami, taču pastāv izņēmumi, kā Sema gadījumā. Infekcija atstāja katastrofālas sekas. 

Jau neilgi pēc diagnozes noskaidrošanas Sems nonāca komā. Viņš tika mākslīgi uzturēts pie dzīvības 420 dienas, kad beidzot pamodās pilnībā paralizēts.

Infekcija nebija nodarījusi kaitējumu zēna smadzenēm, tāpēc viņš bija pie pilna saprāta, bet bez spējas kontrolēt savu ķermeni. Sems nespēja ēst, kustēties, bet viņš saprata visu. Viņa māte pameta darbu, lai 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā varētu rūpēties par savu dēlu. 

Atoņus gadus vēlāk Sems slimnīcā nomira.