foto: LETA
Austrumu slimnīcā būtiski samazinājies vidējais gaidīšanas laiks uz ārstu konsultācijām
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas "Latvijas Onkoloģijas centra" telpas.
2018. gada 11. jūlijs, 15:22

Austrumu slimnīcā būtiski samazinājies vidējais gaidīšanas laiks uz ārstu konsultācijām

LETA

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) būtiski jeb par 34% samazinājies vidējais gaidīšanas laiks uz konsultāciju pie speciālista, šodien žurnālistiem paziņoja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Pēc viņa paustā, pērn gaidīšanas laiks uz konsultāciju RAKUS pie speciālista bija 36,2 dienas, bet šogad tas samazinājies par 34%, proti, vidējais gaidīšanas laiks uz konsultāciju pie speciālista ir 23,8 dienas. Piemēram, lai konsultācijai pie ginekologa pērn gaidīšanas laiks bija 15,7 dienas, bet šogad - 4,2 dienas. Pērn uz konsultāciju pie imunologa bija jāgaida pat 142,3 dienas, bet šogad gaidīšanas laiks samazinājies līdz 17,8 dienām.

Paeglītis norādīja, ka gaidīšanas laiks var atšķirties pie dažādiem speciālistiem, bet RAKUS mērķis ir nodrošināt, lai maksimālais gaidīšanas laiks jebkurai speciālista konsultācijai nepārsniedz 30 dienas.

Slimnīcas vadītājs informēja, ka šogad uzlabojies arī vidējais gaidīšanas laiks uz izmeklējumiem - tas 2018.gadā samazinājies par 28%. Ja pērn uz izmeklējumiem vidēji bija jāgaida 76 dienas, tad šogad šis laiks samazinājies līdz 55,1 dienai. Slimnīcas mērķis ir nodrošināt, lai maksimālais gaidīšanas laiks jebkuram izmeklējumam nepārsniedz 60 dienas.

Šogad būtiski palielinājies audzēju primārās diagnostikas sistēmā jeb tā sauktajā "zaļajā koridorā" izmeklēto pacientu skaits, proti, salīdzinot ar pagājušo gadu, tas pieaudzis par 58%. Ja pērn pirmajā pusgadā tika izmeklēti 1370 pacienti, tad šogad izmeklēti jau 2345 pacienti.

Slimnīcas vadītājs informēja, ka šogad, reorganizējot vairākas slimnīcas struktūrvienības, izveidota vienota Klientu apkalpošanas daļa, turklāt tas ļāvis būtiski uzlabot vidējo gaidīšanas laiku līdz savienojumam ar slimnīcas operatoru, lai pieteiktos vizītēm. Pērn līdz savienojumam ar operatoru bija jāgaida astoņas minūtes, un patlaban šis laiks samazināts līdz 1,5 minūtēm. Slimnīcas mērķis gan ir nodrošināt, ka gaidīšanas laiks nepārsniedz vienu minūti.

Paeglītis norādīja, ka slimnīcas izvirzītie mērķi ir ambiciozi, un to sasniegšana atkarīga no daudziem faktoriem, tostarp speciālistu nodrošinājuma un iekārtu pieejamības.